Hur man visar de mest kommenterade inlÀggen i WordPress utan ett plugin

Hur man visar de mest kommenterade inlÀggen i WordPress utan ett plugin

NÀr vi skrev om hur man visar de flesta kommenterade inlÀggen i WordPress, markerade vi ett plugin för att göra det lÀttare för nybörjare. NÄgra av vÄra anvÀndare frÄgade oss dock om det fanns ett sÀtt att visa de flesta kommenterade inlÀggen utan att installera ett plugin. I den hÀr artikeln kommer vi att dela ett kodavsnitt som du kan lÀgga till för att visa de mest kommenterade inlÀggen pÄ WordPress utan ett plugin.

Detta Àr anvÀndbart om du lÀr dig att skapa WordPress-teman och inte vill anvÀnda ett plugin.

Observera att denna metod inte Àr lÀmplig för nybörjare. Om du inte kÀnner dig sÀker pÄ att lÀgga till kod bör du kolla in vÄr guide om hur du visar de mest kommenterade inlÀggen pÄ WordPress med hjÀlp av ett plugin. Om du letar efter ett sÀtt att visa ditt mest populÀra innehÄll, kolla in vÄr lista över de bÀsta populÀra inlÀggsprogrammen för WordPress.

LÄt oss komma igÄng, först mÄste du lÀgga till följande kod i ditt tema eller underordnade temas funktioner. Php-fil eller ett platsspecifikt plugin.function wpb_most_commented_posts() { 
// start output buffering
ob_start();
?>
<ul class="most-commented">
<?php 
// Run WP_Query
// change posts_per_page value to limit the number of posts
$query = new WP_Query('orderby=comment_count&posts_per_page=10'); 

//begin loop
while ($query->have_posts()) : $query->the_post(); ?>

<li><a href="<?php the_permalink(); ?>" title="<?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?></a> <span class="wpb-comment-count"><?php comments_popup_link('No Comments;', '1 Comment', '% Comments'); ?></span></li>
<?php endwhile; 
// end loop
?>
</ul>
<?php

// Turn off output buffering
 $output = ob_get_clean(); 

//Return output 
return $output; 
}
// Create shortcode
add_shortcode('wpb_most_commented', 'wpb_most_commented_posts'); 

//Enable shortcode execution in text widgets
add_filter('widget_text', 'do_shortcode');

Den hÀr koden kör en databasfrÄga och hÀmtar 10 inlÀgg efter antal ordningar. Vi har anvÀnt utgÄngsbuffring sÄ att vi kan anvÀnda koden för att skapa en kortkod.

Den sista raden möjliggör körning av kortkod i textwidgets. Nu för att visa resultaten Àr allt du behöver göra att lÀgga till [wpb_most_commented] kortkod i en textwidget eller i nÄgot WordPress-inlÀgg eller -sida.

För att visa miniatyren av inlÀgget bredvid inlÀggstitlarna mÄste du lÀgga till den hÀr raden strax efter

 • och inlĂ€ggstiteln.

  
  <?php the_post_thumbnail(array(40,40)); ?>
  

  VÀrdet som anvÀnds i arrayen definierar den anpassade storleken för miniatyrbilderna efter inlÀgget. Du kan justera den efter dina behov.

  För att utforma utdata kan du anvÀnda .mest-commented och .wpb-comment-count-klasserna i temat. Du kan anvÀnda den hÀr CSS för att komma igÄng:

  
  .most-commented li { 
  border-bottom:1px solid #eee; 
  padding-bottom:3px; 
  } 
  .most-commented li :after { 
  clear:both;
  } 
  .most-commented img { 
  padding:3px;
  margin:3px;
  float:left;
  }
  .wpb_comment_count a, .wpb_comment_count a:active, .wpb_comment_count a:visited, .wpb_comment_count a:hover { 
  color:#FFF;
  } 
  

  Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att visa de mest kommenterade inlÀggen i WordPress utan att installera ett nytt plugin. Experimentera gÀrna med koden och css.

  Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Google+ eller Twitter.