Hur man visar en lista över barnsidor för en överordnad sida i WordPress

Hur man visar en lista över barnsidor för en överordnad sida i WordPress

Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss hur man visar underordnade sidor pÄ en WordPress-sida? Ofta nÀr du arbetar pÄ en webbplats som har sidor med underordnade sidor kanske du vill visa de underordnade sidorna pÄ överordnadssidan i en sidofÀltwidget eller nÄgon annan plats i din mall. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du visar en lista med underordnade sidor för en överordnad sida i WordPress.

För att se ett exempel pÄ en lista med underordnade sidor pÄ förÀldersidan, se skÀrmdumpen nedan som vi har frÄn OptinMonsters sida Hur det fungerar. Du kan ocksÄ se detta anvÀnds pÄ WPBeginners Blueprint-sida.

Innan vi börjar, kolla in vÄr guide om skillnaden mellan inlÀgg och sidor pÄ WordPress för de som inte kÀnner till barnsidor. En av de viktigaste funktionerna pÄ sidorna Àr att de kan vara hierarkiska. Detta innebÀr att en sida kan bli en förÀldersida och har underordnade sidor (dvs. undersidor) under sig. Detta gör att du kan gruppera olika sidor under en överordnad sida. Om du till exempel har en produktsida pÄ en webbplats kan du lÀgga till sidor som funktioner, prissÀttning och support som underordnade sidor. Varje barnsida kan ocksÄ ha sina egna barnsidor.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

För att skapa en underordnad sida, skapa eller redigera helt enkelt en sida pÄ WordPress som du normalt skulle göra. VÀlj en överordnad sida i rullgardinsmenyn under metafÀltet.

Skapa en underordnad sida genom att tilldela den en överordnad sida i WordPress

Obs! Om du inte ser menyn Sidattribut klickar du pÄ knappen SkÀrmalternativ lÀngst upp till höger pÄ skÀrmen. Den visar en meny dÀr du mÄste se till att sidattribut Àr markerade.

Visar underordnade sidor pÄ modersidan i WordPress

För att lista underordnade sidor under en överordnad sida mÄste du lÀgga till följande kod i ett webbplatsspecifikt plugin eller i ditt temas funktioner.php-fil:


function wpb_list_child_pages() { 

global $post; 

if ( is_page() && $post->post_parent )

	$childpages = wp_list_pages( 'sort_column=menu_order&title_li=&child_of=" . $post->post_parent . "&echo=0' );
else
	$childpages = wp_list_pages( 'sort_column=menu_order&title_li=&child_of=" . $post->ID . "&echo=0' );

if ( $childpages ) {

	$string = '<ul>' . $childpages . '</ul>';
}

return $string;

}

add_shortcode('wpb_childpages', 'wpb_list_child_pages');

Koden ovan kontrollerar först om en sida har en förÀlder eller att sjÀlva sidan Àr en förÀlder. Om det Àr en överordnad sida visas de underordnade sidorna som Àr associerade med den. Om det Àr en underordnad sida visas alla andra underordnade sidor pÄ den överordnade sidan. Slutligen, om detta bara Àr en sida utan barn- eller förÀldersida, sÄ gör koden helt enkelt ingenting. I den sista raden i koden har vi lagt till en kortkod sÄ att du enkelt kan visa underordnade sidor utan att Àndra dina sidmallar.

För att visa underordnade sidor, lÀgg bara till följande kortkod i en sid- eller textwidget i sidofÀltet:

[wpb_childpages]

I vissa fall kanske ditt tema inte Àr redo att köra kortkoder i en textwidget. Om det inte fungerar, se den hÀr guiden om hur du anvÀnder kortkoder i WordPress-sidofÀltwidgets.

Visa underordnade sidor dynamiskt utan kortnummer

Att anvÀnda kortkod Àr bekvÀmt, men problemet med att anvÀnda kortkoder Àr att du mÄste lÀgga till kortkod pÄ alla sidor som har förÀlders- eller underordnade sidor. Det kan hÀnda att du har kortkoder pÄ mÄnga sidor, och ibland kan du till och med glömma att lÀgga till kortkoden.

Ett bÀttre tillvÀgagÄngssÀtt skulle vara att redigera sidmallfilen i ditt tema sÄ att den automatiskt kan visa underordnade sidor. För att göra det mÄste du redigera mallen main page.php eller skapa en anpassad sidmall i ditt tema.

I din sidmallfil mÄste du lÀgga till denna kodrad dÀr du vill visa underordnade sidor.


<?php wpb_list_child_pages(); ?>

Det Àr allt. Ditt tema kommer nu automatiskt att upptÀcka underordnade sidor och visa dem.

Om du anvÀnder överordnade sidor med mÄnga barnsidor som har sina egna barnsidor kan WordPress-vyn förvirra. För att fÄ ett bÀttre sÀtt att organisera förÀldrar och sidor, försök anvÀnda kolumnvyn för admin.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lista barnsidor pÄ WordPress. LÄt oss veta om du har nÄgra frÄgor eller feedback genom att lÀmna en kommentar nedan.

KĂ€lla: Thomas Griffin