Hur man visar en sida i WordPress

Hur man visar en sida i WordPress

Har du sett populÀra webbplatser med specifika sidor i sidofÀltet? Dessa statiska sidor anvÀnds för att visa information som en om-sida, komma igÄng nya lÀsare, en arkivsida etc. Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss om det fanns ett sÀtt att presentera sidor i WordPress. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du anvÀnder en sida i WordPress.

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera insticksprogrammet Feature A Page Widget. Vid aktivering helt enkelt gĂ„ till Utseende »Widgets dĂ€r du kommer att mĂ€rka en ny widget som heter ‘Feature a Page Widget’. Dra sedan och slĂ€pp widgeten till ett sidofĂ€lt.

Visa en sida i WordPress-widgetinstÀllningar

Det första alternativet i widgetinstÀllningarna Àr att vÀlja en widget-titel. Du kan lÀmna det tomt om du vill. För det andra mÄste du vÀlja en sida som du vill ha frÄn rullgardinsmenyn.

SÄ snart du vÀljer en sida visar widgeten sidstatusen. Det kommer att söka efter en sidminiatyrbild (utvald bild) och ett utdrag.

Om din sida inte har dem markerar widgeten dem i röd fÀrg. Du kan klicka pÄ pennikonen som öppnar sidan i inlÀggsredigeraren dÀr du kan stÀlla in en miniatyr och ett utdrag.

Om du inte ser metafÀltet Utdrag nÀr du redigerar sidan mÄste du aktivera den. Klicka pÄ knappen SkÀrmalternativ lÀngst upp till höger pÄ skÀrmen. En fly-down-meny visas och du behöver bara markera rutan bredvid Utdrag.

Visa utdrag och utvalda bildrutor för sidor pÄ postredigeringsskÀrmen i WordPress

Rulla nu ner till utdragets metafÀlt som ligger under inlÀggsredigeraren.

NÀr din sida har bÄde utdrag och miniatyr kan du vÀlja en layout för din widget. För nÀrvarande erbjuder den tre layoutalternativ. Inpackad bildlayout visar din sidominiatyr inslagen med utdrag. Alternativet för bannerbildslayout visar miniatyrbilden ovanpÄ utdraget. Slutligen kommer det stora bildlayoutalternativet att visa en större version av bilden ovanpÄ din sidutdrag.

NÀr du har valt ett layoutalternativ kan du klicka pÄ knappen för att lagra dina widgetinstÀllningar.

Det Àr allt, du kan nu förhandsgranska din webbplats för att se din utvalda sida i WordPress. Kom ihÄg att du kan lÀgga till flera sidwidgets i dina sidofÀlt. Du kan ocksÄ visa eller dölja widgets pÄ specifika WordPress-sidor.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att presentera sidor i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.