Hur man visar inlÀgg i WordPress-teman

Hur man visar en LÀs mer-lÀnk i WordPress-utdrag

NÄgra av vÄra anvÀndare ville att vi skulle lÀgga upp en handledning om hur man visar inlÀggsutdrag i WordPress-teman. Detta Àr en mycket enkel handledning som alla kan implementera och dra nytta av den hÀr inbyggda funktionen. Fördelen med att implementera den hÀr sjÀlvstudien Àr att den minskar sidens laddningstid och det ökar antalet sidvisningar.

Hur minskar det sidans laddningstid?

Om du skriver lÄnga inlÀgg som bÀsta praxis i kontaktformulÀr eller mÄste ha iphone-appar för bloggare som har mÄnga bilder, kan det ha en betydande inverkan pÄ din sidladdning nÀr du laddar dem pÄ en sida. Genom att lÀgga till den hÀr tekniken kan du helt enkelt visa en minibeskrivning av artikeln och lÄta anvÀndaren se inlÀgget pÄ en enda inlÀggssida.

Hur ökar antalet sidvisningar?

Ibland lÀser anvÀndarna bara inlÀgget pÄ kategorisidan om du inte anvÀnder utdraget. Genom att lÀgga till det pÄ detta sÀtt kommer de att gÄ till det ursprungliga inlÀgget. Det Àr tvÄ sidvisningar istÀllet för 1. Det uppmuntrar ocksÄ anvÀndare att kommentera inlÀgget eftersom kommentarformulÀret ocksÄ finns pÄ den hÀr sidan och de inte behöver ladda en separat sida för att kunna kommentera.

Handledning

Öppna din fil, fil och fil. Nu kanske vissa av er inte har alla dessa filer i din mall, sĂ„ öppna bara de som du har.

Hitta följande kod:

<?php the_content(); ?>

Och ersÀtt den med:

<?php the_excerpt(); ?>

Nu kan du skriva anpassade utdrag för dina inlÀgg frÄn din WordPress-adminpanel och fÄ det att visas i ditt tema.

Om du inte skriver ett anpassat utdrag tar WordPress automatiskt de första 55 orden frÄn ditt inlÀgg och lÀgger dem i ett utdrag med elips och visar det. Du kan Àndra ordgrÀnsen frÄn och med WordPress 2.9. Om du vill Àndra ordgrÀnsen ska du öppna din functions.php-fil och lÀgga till följande funktion:


// Changing excerpt length
function new_excerpt_length($length) {
return 100;
}
add_filter('excerpt_length', 'new_excerpt_length');

// Changing excerpt more
function new_excerpt_more($more) {
return '...';
}
add_filter('excerpt_more', 'new_excerpt_more');

Om du vill se att den hÀr koden fungerar live klickar du bara pÄ nÄgon av vÄra kategorier i navigeringsmenyn sÄ ser du att vi inte visar fullstÀndiga inlÀgg.