Hur man visar liveförhandsgranskning av länkar i WordPress

Hur man visar liveförhandsgranskning av länkar i WordPress

Har du någonsin sett webbplatser som visar en liveförhandsgranskning av länkar när du tar musen över dem? Det är med hjälp av en jQuery-popup som visar en skärmdump av en länkad sida när användare tar musen över länken. I den här artikeln visar vi dig hur du visar liveförhandsgranskning av länkar i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsätt läsa.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera WP Live Preview Links plugin. Efter aktivering kommer ett nytt menyalternativ märkt Live Preview Links att visas i ditt WordPress-administrationsfält. Om du klickar på den kommer du till insticksidan för insticksprogrammet.

Live-inställningar för förhandsgranskningslänkar

Med detta plugin kan du få liveförhandsgranskningar för externa, interna, alla eller selektiva länkar. Beroende på vad du försöker uppnå använder många webbplatser liveförhandsgranskningar för externa webbplatser. Vissa e-handelssajter använder liveförhandsgranskningar för att visa en titt på produktsidorna. Tänk på att för många liveförhandsgranskningar kan vara mycket störande och irriterande för dina användare.

Om du v√§ljer class = “wp-live-preview” kan du manuellt visa livef√∂rhandsgranskningar f√∂r l√§nkar n√§r du l√§gger till dem. L√§gg bara till klassen i dina l√§nkar s√• h√§r:

Exempel på länk

Bland andra inställningar kan du välja storlek på popup-fönstret för liveförhandsgranskning, position och platsvisningen för den förhandsgranskade länken. Standardinställningarna fungerar på de flesta webbplatser. Klicka bara på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Du kan nu besöka din webbplats för att se liveförhandsgranskningen för länkar i aktion.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att visa liveförhandsgranskning av länkar i WordPress. Du kanske också vill ta en titt på vår guide om hur du fixar trasiga länkar i WordPress med trasig länkkontroll.

Om du gillade den här artikeln, prenumerera sedan på vår YouTube-kanal för WordPress-självstudier. Du kan också hitta oss på Twitter och Google+.