Hur man visar olika menyer för inloggade anvÀndare pÄ WordPress

Hur man visar olika menyer för inloggade anvÀndare pÄ WordPress

NÀr du driver en WordPress-medlemswebbplats, ett forum pÄ WordPress eller tillÄter anvÀndare att skicka inlÀgg kan du stöta pÄ situationer dÀr du vill visa olika navigeringsmenyer för inloggade och utloggade anvÀndare. Du kanske till exempel vill visa inloggade anvÀndare en lÀnk till deras profil och en lÀnk för att logga in eller registrera anvÀndare som inte Àr inloggade. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du visar olika menyer för inloggade anvÀndare i WordPress.

Skapa flera menyer i WordPress

Även om ditt tema har en menyplats i WordPress kan du fortfarande skapa flera menyer för samma plats.

GÄ till Utseende »Menyer, skapa tvÄ in- och utloggade menyer.

NÀr du har skapat menyerna lÀgger du till den hÀr koden i tematets funktioner.php-fil eller ett platsspecifikt plugin:


function my_wp_nav_menu_args( $args="" ) {

if( is_user_logged_in() ) { 
	$args['menu'] = 'logged-in';
} else { 
	$args['menu'] = 'logged-out';
} 
	return $args;
}
add_filter( 'wp_nav_menu_args', 'my_wp_nav_menu_args' );

Det Àr allt du kommer att se att dina inloggade besökare kommer att se den inloggade menyn och icke-registrerade eller utloggade anvÀndare kommer att se en annan meny.

Denna metod lÄter dig skapa tvÄ olika menyer för dina anvÀndare sÄ att du fritt kan uppdatera dina menyer för inloggade eller utloggade anvÀndare. Det finns andra sÀtt att göra samma sak. Till exempel, om du bara vill lÀgga till inloggnings- och utloggningslÀnkar till din navigeringsmeny ska du lÀgga till anpassade menyalternativ i WordPress-navigeringsmenyn.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att visa olika menyer för inloggade anvÀndare pÄ din WordPress-webbplats. För frÄgor och feedback vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.