Hur man visar populÀra inlÀgg i WordPress-sidofÀltet

Hur man visar populÀra inlÀgg i WordPress-sidofÀltet

Varför visa populÀra inlÀgg i WordPress-sidofÀltet? Tja, nÀr en besökare kommer till din webbplats vill du vanligtvis inte att de ska titta pÄ en sida och sedan lÀmna. IstÀllet Àr det nÀstan alltid i ditt bÀsta att behÄlla dem pÄ din webbplats, blÀddra runt och titta pÄ flera sidor.

Det finns mĂ„nga anledningar till detta. Om du visar nĂ„gon form av annonser, till exempel Google AdSense, ökar chansen att din besökare klickar pĂ„ en annons under sitt besök med varje sida de visar. Även om du inte har tjĂ€nat pengar pĂ„ din webbplats med annonser Ă€r det mer troligt att en mer engagerad besökare registrerar sig för din e-postlista, följer dig pĂ„ sociala medier eller till och med köper dina tjĂ€nster jĂ€mfört med en besökare som studsar direkt.

För att hĂ„lla besökarna i rörelse pĂ„ din webbplats Ă€r det en bra idĂ© att trĂ€na goda interna lĂ€nkningsvanor. Till exempel genom att lĂ€nka till relaterat innehĂ„ll pĂ„ din blogg inifrĂ„n varje artikel ger du dem relaterad information att kolla in. Du kan anvĂ€nda ett relaterat inlĂ€ggspluggin i slutet av din artikel för att dynamiskt föreslĂ„ annat innehĂ„ll pĂ„ plats som de kan vara intresserade av nĂ€r de har lĂ€st igenom artikeln framför dem. Dessutom Ă€r din sidofĂ€lt förstklassig fastighet för att lĂ€nka till ditt bĂ€sta innehĂ„ll – det hĂ€r Ă€r ett bra stĂ€lle att lĂ€gga till lĂ€nkar till dina mest populĂ€ra inlĂ€gg.

Om du Àr ny pÄ WordPress kan det vara förvirrande att lÀgga till populÀra artiklar i sidofÀltet. Följ dock stegen nedan för att lÀra dig det snabbaste och enklaste sÀttet att marknadsföra ditt mest framgÄngsrika innehÄll för dina lÀsare pÄ varje sida pÄ din webbplats, frÄn WordPress-sidofÀltet.

Hur man visar populÀra inlÀgg i WordPress-sidofÀltet med Jetpack

Jetpack Àr ett plugin av skaparna av WordPress, Automattic, som innehÄller mÄnga bonusfunktioner som inte kommer med WordPress som standard. En av dessa ytterligare funktioner Àr nÄgra extra widgets som du kan anvÀnda pÄ din webbplats, inklusive en populÀr inlÀggswidget.

Att anvÀnda den hÀr widgeten Àr det enklaste sÀttet att visa lÀnkar till de mest populÀra inlÀggen pÄ din webbplats, sÀrskilt om du redan planerar att installera Jetpack.

SÄ lÄt oss komma igÄng med vÄr guide om hur man visar populÀra inlÀgg i WordPress-sidofÀltet. Om Jetpack redan Àr installerat och konfigurerat kan du gÄ vidare till steg tvÄ.

1. Installera Jetpack

Om du anvÀnder WordPress-installationsprogrammet som tillhandahÄlls av din webbhotell kommer Jetpack ofta automatiskt med och aktiveras med basinstallationen. du behöver bara ansluta den till ditt WordPress.com-konto för att aktivera det.

Om det inte finns, gĂ„ bara till och det kommer att finnas i listan över “Utvalda” plugins. Klicka pĂ„ “Installera nu” och sedan pĂ„ “Aktivera plugin”:

Du ser en ljusgrön banner högst upp pĂ„ sidan Plugins som uppmanar dig att ansluta till WordPress.com. Detta gör att Jetpack-tjĂ€nster som körs via deras servrar fungerar pĂ„ din webbplats. Detta inkluderar modulerna och. Klicka pĂ„ knappen “Anslut till WordPress.com”:

Hur man visar populÀra inlÀgg i WordPress-sidofÀltet

Om du inte har ett WordPress.com-konto kommer det att guida dig genom processen för skapande av konto. Om du gör det och du har loggat in pĂ„ det nyligen kommer det bara att frĂ„ga om du vill ansluta till det kontot. Klicka i sĂ„ fall pĂ„ ”GodkĂ€nn”:

popular-posts-jetpack-connect-wordpress-com

DĂ€refter kommer Jetpack att uppmana dig till “Jump Start”, som aktiverar rekommenderade funktioner. Du kan klicka pĂ„ den blĂ„ knappen för att snabbt komma igĂ„ng, eller klicka pĂ„ “Hoppa över” om du föredrar att anpassa de instĂ€llningar du vill slĂ„ pĂ„ eller av. Hur som helst kan du redigera instĂ€llningarna senare, sĂ„ om du inte redan Ă€r bekant med Jetpack föreslĂ„r jag att du bara klickar pĂ„ “Jump Start”:

popular-posts-jetpack-jump-start

PÄ nÀsta skÀrm kan du redigera vilka instÀllningar som slÄs pÄ eller av och redigera dem om sÄ önskas:

popular-posts-jetpack-settings

2. Konfigurera dina widgets

Nu nÀr du har installerat Jetpack, anslutit till WordPress.com och konfigurerat dina instÀllningar Àr vi redo att visa populÀra inlÀgg i WordPress-sidofÀltet.

Navigera till . Det Àr hÀr du kan dra och slÀppa objekt i sidofÀltet och sidfoten. Varje tema Àr lite annorlunda och vissa har mÄnga widgetomrÄden medan andra bara har nÄgra.

BlĂ€ddra ner i listan över tillgĂ€ngliga widgets tills du ser en som heter “Top Posts & Pages (Jetpack)”:

popular-posts-sidebar-widget-alternativ

Dra den hÀr widgeten till din sidofÀltkonfiguration högst upp pÄ sidan. Det kommer att expandera för att avslöja en fullstÀndig uppsÀttning alternativ för hur du vill visa populÀra inlÀgg i WordPress-sidofÀltet:

popular-posts-sidebar-widget-instÀllningar

FrÄn toppen finns det ett antal instÀllningar som du kan Àndra för att anpassa hur ditt populÀra sidofÀlt widget ser ut.

Titeln Ă€r valfri. Om du inte anger en titel för widgeten kommer den helt enkelt att visas i sidofĂ€ltet utan en rubrik. Om du vill lĂ€gga till en titel Ă€r nĂ„gra exempel som du kan anvĂ€nda “PopulĂ€ra”, “Trender” eller “Topp 5”.

NÀsta ruta avgör hur mÄnga populÀra artiklar som visas i sidofÀltet, upp till tio. Kom ihÄg att ju fler inlÀgg du inkluderar desto lÀngre kommer detta avsnitt i sidofÀltet att vara, sÀrskilt om du vÀljer att inkludera bilder. Oavsett vad du vÀljer, se till att du visar nÄgra av dina kortare sidor och inlÀgg för att se till att sidofÀltet inte strÀcker sig löjligt lÄngt bortom sidinnehÄllet.

NÀsta alternativ lÄter dig vÀlja vilka typer av innehÄll som ska inkluderas i sidofÀltet. Om din webbplats Àr instÀlld som en blogg, med majoriteten av innehÄllet lagt till som inlÀgg, rekommenderar jag att du avmarkerar hÀr.

Det sista alternativet har störst inverkan pÄ hur din widget kommer att se ut.

”Textlista” Ă€r det enklaste och mest sjĂ€lvförklarande alternativet; det visar helt enkelt en lista med lĂ€nkar. “Bildlista” Ă€r förmodligen det mest populĂ€ra alternativet, och visar inlĂ€ggstiteln och en miniatyr av den utvalda bilden för varje inlĂ€gg. “Image Grid” hoppar över inlĂ€ggstiteln helt och hĂ„llet och visar bara ett rutnĂ€t med utvalda bilder – som anvĂ€ndare kan rulla över med sin markör för att visa titlar för.

HÀr Àr ett exempel pÄ hur dina widgetinstÀllningar kan se ut nÀr alla har fyllts i:

popular-posts-sidebar-widget-options-final

Om du vill anpassa var de populĂ€ra inlĂ€ggen gör och inte dyker upp kan du justera dessa instĂ€llningar genom att klicka pĂ„ “Synlighet” -knappen.

Klicka pĂ„ “Spara” sĂ„ Ă€r du klar. Du kan nu besöka din webbplats för att kolla in din nya populĂ€ra sidfĂ€ltwidget för inlĂ€gg.

Avslutar

Nu vet du hur du visar populÀra inlÀgg i WordPress-sidofÀltet. Att visa lÀnkar till populÀra artiklar i din sidofÀlt Àr ett utmÀrkt sÀtt att uppmuntra besökare att hÄlla fast vid och se mer av din webbplats. Jetpacks widget Àr ett av de enklaste sÀtten att lÀgga till denna funktionalitet pÄ din WordPress-webbplats.

Det Àr vÀrt att nÀmna att din lista över populÀra inlÀgg kan ta lite tid att uppdatera. Det Àr baserat pÄ den sista dagen eller tvÄ av, sÄ om ett inlÀgg plötsligt spikar i trafiken kommer det sannolikt inte att Äterspeglas i sidofÀltet i nÄgra timmar.