Hur man visar relaterade sidor i WordPress

Hur man visar relaterade sidor i WordPress

Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss om det fanns ett sÀtt att visa relaterade sidor istÀllet för inlÀgg i WordPress. Tidigare visade vi dig hur du visar relaterade inlÀgg pÄ WordPress med eller utan plugin. I den hÀr artikeln visar vi hur du visar relaterade sidor i WordPress.

Visar relaterade sidor pÄ WordPress med hjÀlp av plugin

Det enklaste sÀttet att visa relaterade sidor pÄ WordPress Àr att anvÀnda ett plugin.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera YARPP-plugin (Yet Another Related Posts Plugin). Efter aktivering mÄste du gÄ till InstÀllningar »YARPP för att konfigurera plugin.

PĂ„ insticksidan för insticksprogrammet, rulla ner till avsnittet. Under alternativet mĂ„ste du kontrollera “sidor” och lĂ€mna inlĂ€gg och media omarkerade. Det Ă€r allt, du kan spara dina instĂ€llningar nu och YARPP kommer att börja visa relaterade sidor under sidinnehĂ„llet pĂ„ din WordPress-webbplats.

Observera att YARPP tillsammans med vissa andra WordPress-plugins blockeras av vissa hanterade WordPress-vÀrdleverantörer pÄ grund av dess stora databasanvÀndning. En annan frÄga som du kan möta Àr att YARPP inte kan söka i databasen efter text om din MySQL-lagringsmotor Àr instÀlld pÄ InnoDB.

Visar relaterade sidor i WordPress utan plugin

Innan vi visar hur du visar relaterade sidor utan att anvÀnda ett plugin, vill vi att du tittar pÄ vÄr artikel om skillnaden mellan inlÀgg och sidor pÄ WordPress.

Det mest effektiva sÀttet att visa relaterade inlÀgg Àr att leta efter taggar eller kategorier. Men eftersom WordPress-sidor inte har taggar eller kategorier, mÄste vi först aktivera kategorier och taggar för WordPress-sidor. För att göra det Àr allt du behöver göra att installera och aktivera plugin-inlÀgget Taggar och kategorier för sidor.

Plugin fungerar ur lÄdan, sÄ det finns inga instÀllningar för dig att konfigurera. Efter aktivering aktiverar det helt enkelt taggar och kategorier för dina WordPress-sidor.

Nu mÄste du redigera ett par sidor som du tror Àr relaterade till varandra och lÀgga till taggar. Om du till exempel har en sida om ditt företag och en annan sida för företagets historia kan du mÀrka dem bÄda som om oss.

NÀr du har lagt till taggar pÄ nÄgra sidor Àr nÀsta sak du behöver göra att lÀgga till den hÀr koden i ditt temas funktioner.php-fil eller ett platsspecifikt plugin.


function wpb_related_pages() { 
$orig_post = $post;
global $post;
$tags = wp_get_post_tags($post->ID);
if ($tags) {
$tag_ids = array();
foreach($tags as $individual_tag)
$tag_ids[] = $individual_tag->term_id;
$args=array(
'post_type' => 'page',
'tag__in' => $tag_ids,
'post__not_in' => array($post->ID),
'posts_per_page'=>5
);
$my_query = new WP_Query( $args );
if( $my_query->have_posts() ) {
echo '<div id="relatedpages"><h3>Related Pages</h3><ul>';
while( $my_query->have_posts() ) {
$my_query->the_post(); ?>
<li><div class="relatedthumb"><a href="<? the_permalink()?>" rel="bookmark" title="<?php the_title(); ?>"><?php the_post_thumbnail('thumb'); ?></a></div>
<div class="relatedcontent">
<h3><a href="<? the_permalink()?>" rel="bookmark" title="<?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h3>
<?php the_time('M j, Y') ?>
</div>
</li>
<? }
echo '</ul></div>';
} else { 
echo "No Related Pages Found:";
}
}
$post = $orig_post;
wp_reset_query(); 
}

Den hÀr koden letar efter taggar som Àr associerade med en sida och kör sedan en databasfrÄga för att hÀmta sidor med liknande taggar. För att visa sidlistan mÄste du redigera din sidmall. Oftast Àr det page.php eller content-page.php-fil. LÀgg bara till den hÀr kodraden dÀr du vill att relaterade sidor ska visas.


<?php wpb_related_pages(); ?> 

Detta visar relaterade sidor pÄ vilken WordPress-sida som helst. Det kommer inte att se sÄ bra ut först, sÄ du mÄste lÀgga till lite CSS och utforma det för att matcha ditt tema.

Notera: kod i functions.php behandlas pÄ samma sÀtt som plugins.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att visa relaterade sidor pÄ WordPress. Som alltid Àr du vÀlkommen att stÀlla frÄgor i kommentarerna nedan. Glöm inte att följa oss pÄ Twitter eller gÄ med i diskussionen pÄ Google+.