Hur man visar senaste videor frÄn YouTube-kanalen i WordPress

Hur man visar senaste videor frÄn YouTube-kanalen i WordPress

Youtube Àr den största webbhotellwebbplatsen pÄ webben, varför mÄnga bloggare anvÀnder den för att ladda upp sina videor. Vi har skrivit mycket om Youtube och WordPress som att automatiskt hÀmta miniatyrer för YouTube-videor, lÀgga till delningsknappar, göra dina videor lyhörda för att passa alla enheter etc. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du visar senaste videor frÄn YouTube-kanalen i WordPress . Vi visar dig ocksÄ hur du skapar vackra videogallerier för att visas i sidofÀltets widgets, inlÀgg och sidor.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet YouTube Channel Gallery. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till Utseende »Widgets för att visa senaste videor i en sidofÀltwidget. PÄ skÀrmen Widgets, dra och slÀpp widgeten YouTube Channel Gallery till ett sidofÀlt.

YouTube Channel Gallery-widgeten Àr mycket konfigurerbar, sÄ du mÄste stÀlla in den. Först mÄste du ange ett anvÀndar-ID eller ett spellista-ID pÄ fliken i widgeten.

Konfigurera instÀllningar för YouTube-widget

Klicka pÄ och flikar för att vÀlja spelar- och miniatyrstorlekar för ditt galleri. NÀr du Àr klar sparar du dina instÀllningar.

Nedan följer ett exempel pÄ hur kanalgalleriet skulle se ut i ditt sidofÀlt:

YouTube-widget som visar senaste videor med miniatyrer och videospelare

Du kan ocksÄ lÀgga till ett YouTube-kanalgalleri i vilket WordPress-inlÀgg eller -sida som helst med en kortkod, sÄ hÀr:

[Youtube_Channel_Gallery user=”wpbeginner”]

Om du vill visa en spellista istÀllet för en kanal eller anvÀndare, Àndrar du helt enkelt matningstypen till spellista och istÀllet för att ange ett anvÀndar-ID anger du spellistans ID sÄ hÀr:

[Youtube_Channel_Gallery feed=”playlist” user=”UUhA624rCabHAmd6lpkLOw7A”]

För att visa videobeskrivning tillsammans med miniatyren kan du lÀgga till följande parametrar i kortkoden:

[Youtube_Channel_Gallery user=”wpbeginner” title=”1″ description=”1″ thumbnail_alignment=”top” descriptionwordsnumber=”10″]

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att visa senaste videor frÄn din YouTube-kanal pÄ din WordPress-webbplats. Prenumerera pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier.

För frÄgor och feedback kan du lÀmna oss en kommentar nedan eller fÄnga oss pÄ Twitter eller Google+.