Hur man visar sidmallar i WordPress Dashboard

Showing page template names in WordPress Dashboard

WordPress lÄter dig anpassa utseendet pÄ varje sida med hjÀlp av sidmallfunktionaliteten. Du kan skapa en anpassad sida i WordPress med en anpassad mall. NÀr du arbetar med stora anpassade webbplatser uppstÄr ett problem nÀr du har ett stort antal sidor med olika mallar. Det enda sÀttet att ta reda pÄ vilken mall en sida anvÀnder Àr att redigera sidan manuellt. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du visar sidmallar i WordPress Dashboard, sÄ att du enkelt kan se vilken mall varje sida anvÀnder utan att behöva ladda sidredigeraren för varje enskild sida.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet för sidmall Dashboard. NÀr du Àr aktiverad Àr du klar. Nu om du gÄr till Sidor i instrumentpanelen ser du att en ny kolumn lÀggs till i sidlistan.

Genom att anvÀnda detta plugin kan du se vilken mall var och en av dina sidor anvÀnder. Den visar standard för sidor som inte anvÀnder nÄgon anpassad mall. Detta plugin Àr sÀrskilt anvÀndbart i miljö för temautveckling eller nÀr du vÀxlar mellan tvÄ teman. Det kan hjÀlpa dig att identifiera vilka sidor som Àr beroende av en anpassad mall, sÄ att du kan redogöra för den nÀr du byter tema.

Vi hoppas att detta kommer att hjÀlpa ett stort antal av er som designar / utvecklar webbplatser för försörjningen. Om du har nÄgra frÄgor eller feedback kan du gÀrna lÀmna en kommentar nedan.