Hur man visar tomma kategorier i WordPress-widgets

Hur man visar tomma kategorier i WordPress-widgets

Som standard visar WordPress-kategori-widgeten inte tomma kategorier. Nyligen frÄgade en ny anvÀndare oss om det var möjligt att visa tomma kategorier i WordPress-widgeten för att hjÀlpa till med sin lokala utveckling. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du visar tomma kategorier i WordPress-widgets.

Det första du behöver göra Àr att lÀgga till det hÀr enkla kodavsnittet i ditt barns temas funktioner.php-fil eller ett webbplatsspecifikt plugin.


add_filter( 'widget_categories_args', 'wpb_force_empty_cats' );
function wpb_force_empty_cats($cat_args) {
    $cat_args['hide_empty'] = 0;
    return $cat_args;
}

Denna kod kopplar upp vÄr anpassade funktion wpb_force_empty_cats till widget_categories_args filter. Inuti vÄr funktion har vi modifierat alternativet hide_empty och stÀllt in det pÄ false.

Det Àr allt, du kan nu dra och slÀppa kategorierwidget till vilket sidofÀlt eller widget som helst pÄ din WordPress-webbplats. Kategorividgeten visar nu ocksÄ tomma kategorier.

Om du arbetar med en lokal utvecklingsmiljö rekommenderar vi att du lÀgger till lite dummyinnehÄll pÄ din webbplats för testÀndamÄl.

Glöm inte att kolla in vÄr guide om hur kategorier och taggar fungerar i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för mer WordPress-videohandledning. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.