Hur man visar Twitter-avatarer i WordPress-kommentarer

Hur man visar Twitter-avatarer i WordPress-kommentarer

Som du vet har WordPress möjlighet att visa gravatarer i kommentaren för dina anvÀndare. Ibland har anvÀndare inte ett gravatarkonto, men de har ett Twitter-konto. I den hÀr artikeln kommer vi att dela ett sÀtt för dig att kombinera gravatar- och twitteravatarer för att visas i ditt kommentaromrÄde.

Vad gör detta plugin?

LÀser in anvÀndarens avatar genom att matcha e-postadressen till anvÀndarens Twitter-e-postadress. Om anvÀndaren inte har ett Twitter-konto försöker den först ladda anvÀndarens gravatar. Om anvÀndaren inte har en gravatar laddas den en standardbild. Detta Àr en valfri instÀllning. Du kan stÀlla in en bild pÄ tvÄ pixlar (du vÀljer fÀrg). Du kan vÀlja storlek: Föredragna Àr 24, 48 eller 72 pixlar. Du kan stÀlla in en annan bild Àn den som ska laddas om en anvÀndare inte har ett Twitter-konto eller en gravatar. Den bygger en giltig bild för dig (med alt- och titelattribut etc.) baserat pÄ anvÀndarinformation. LÄter dig lÀgga till en klass i bilden sÄ att du kan utforma den senare.

Installationsguide

Först ladda ner och aktivera plugin. DÄ skulle du behöva placera den hÀr koden i dina kommentarer. Php dÀr du vill visa avataren.

Nu mÄste du Àndra parametern i koden med hjÀlp av guiden nedan:

storlek
Storleken pĂ„ avataren (i pixlar). SĂ€tt bara in numret (t.ex. 45) utan ”px”. Det Ă€r storleken för bĂ„de bredd och höjd.

platshÄllare
Webbadressen för bilden du vill anvĂ€nda nĂ€r anvĂ€ndaren varken har ett Twitter-konto eller en gravatar. MĂ„ste vara inuti citat (””). Frivillig.

grÀns

FĂ€rgen pĂ„ 2 pixlar. Infoga den hexadecimala koden för fĂ€rgen (t.ex. “#FFFFFF” med “” -markeringarna) men bara om du vill anvĂ€nda en.

klass
En CSS-klass som du vill anvĂ€nda för att utforma avataren. Till exempel: “myimg.” I CSS skulle du inkludera .myimg {}. SĂ€tt in i ””.

usegravatar
SÀtt bara in 1 om du vill anvÀnda gravatarer och 0 om du inte gör det. Om du vÀljer att anvÀnda gravatars kommer det att försöka ladda en gravatar-bild om ett Twitter-konto och en bild inte hittas, annars laddas den placeholderimg (standard) bilden direkt.

betyg
Parameter endast för gravatarer. LÀs mer pÄ www.gravatar.com.

Obs! Om du vill hoppa över en parameter och lĂ€gga till en annan framför den, ersĂ€tt den bara med ””.

Till exempel:

Licens: Plugin-programmet slÀpps under GPL. Du kan anvÀnda den för alla dina projekt gratis och utan nÄgra begrÀnsningar. Du kan Àndra plugin-programmet som du vill.

Ladda ner plugin

KĂ€lla: Smashing Magazine