Hur pÄverkar PHP-uppdateringar av din webbhotell dina WordPress-webbplatser

Hur pÄverkar PHP-uppdateringar av din webbhotell dina WordPress-webbplatser

Nyligen kontaktade en av vÄra anvÀndare oss om ett meddelande de fick frÄn sin vÀrdleverantör om uppgradering till en ny version av PHP.

WordPress Àr skrivet pÄ PHP-programmeringssprÄket. Det Àr ett serversidesprÄk, vilket innebÀr att det körs pÄ din webbhotell för att generera WordPress-sidor dynamiskt.

I den hÀr artikeln kommer vi att förklara hur PHP-uppdateringar frÄn din webbhotell pÄverkar dina WordPress-webbplatser. Vi kommer ocksÄ att diskutera saker du kan göra för att undvika konflikter eller stillestÄnd pÄ din webbplats.

En PHP-uppdatering av din webbhotell ska gÄ smidigt, men det kan ocksÄ gÄ vÀldigt fel. Allt beror pÄ din webbhotell och hur de konfigurerar sina servrar.

Det Àr dÀrför vi rekommenderar vÄra anvÀndare att vÀlja det bÀsta WordPress-vÀrdet, sÄ att de vet att det finns avancerade ingenjörer som ser efter dessa servrar.

Att vÀlja ett opÄlitligt webbhotell för din WordPress-webbplats kan orsaka ovÀntad stillestÄnd under eller efter uppdateringen och det finns i stort sett inget du kan göra Ät det förutom att byta till en bÀttre vÀrd.

WordPress- och PHP-uppdateringar

WordPress Àr utvecklat med hjÀlp av programmeringssprÄk PHP med öppen kÀllkod. NÀr denna artikel skrivs krÀver WordPress minst PHP version 5.6.20 eller senare. Den nuvarande stabila versionen tillgÀnglig för PHP Àr 7.3.8.

De flesta delade webbhotell erbjuder för nÀrvarande PHP version 7.0. + Installerad pÄ sina servrar.

Vissa webbhotell kan till och med lÄta dig Àndra din PHP-version frÄn deras kontrollpanel. Det finns olika anledningar till att inte anvÀnda blödande kanten och de senaste stabila versionerna av PHP av webbhotell, men den vanligaste anledningen Àr att de senaste versionerna ibland kan bryta vissa PHP-applikationer.

Men de vill inte heller stanna lÄngt efter. För nÀrvarande Àr PHP 5.6. + Den minsta version som krÀvs och php 7.0+ rekommenderas vanligtvis.

Saker du behöver göra nÀr din vÀrd uppdaterar PHP

Din webbhotell Àr förmodligen redan vÀrd för tusentals WordPress-webbplatser. De kommer att vidta alla försiktighetsÄtgÀrder de kan för att se till att allt gÄr smidigt och att kunderna inte kÀnner nÄgot problem i tjÀnsten.

Meddelandet du har fĂ„tt gör att du kan informeras om uppdateringen och hĂ„lla koll pĂ„ om nĂ„got gĂ„r fel. Även om det Ă€r osannolikt att den hĂ€r uppdateringen kommer att bryta saker Ă€r det alltid bra att ha en reservplan.

Först och frÀmst rekommenderar vi alltid vÄra anvÀndare att regelbundet sÀkerhetskopiera WordPress-webbplatser. Om du inte har en automatisk sÀkerhetskopieringslösning som BackupBuddy, VaultPress eller BackWPup, Àr det dags att installera en av dem eller Ätminstone skapa en manuell sÀkerhetskopiering av din webbplats.

Efter sÀkerhetskopior Àr nÀsta sak du behöver göra att se till att du kör den senaste versionen av WordPress. Se ocksÄ till att alla dina plugins och teman Àr uppdaterade.

GÄ till skÀrmen Uppdateringar och installera alla tillgÀngliga uppdateringar.

WordPress sjÀlv och de mest populÀra WordPress-plugins pÄverkas inte av PHP-uppdatering. Det Àr dock möjligt att en del plugin kan sluta fungera.

Om ett plugin pÄ din webbplats har slutat fungera pÄ grund av en PHP-uppdatering mÄste du kontakta plugin-författaren för support eller hitta ett alternativ.

Vad ska jag göra om en PHP-uppdatering bryter mot din WordPress-webbplats?

Det finns mycket smÄ chanser att en PHP-uppdatering bryter din WordPress-webbplats. Men med överflödet av gratis och betalda plugins kan en enda rad dÄlig kod leda till ett fel.

Det första du behöver göra Àr att se till att det inte Àr ett plugin eller tema som orsakar detta fel. För att göra det inaktiverar du alla dina WordPress-plugins och vÀxlar till ett standard WordPress-tema.

Om detta inte löser problemet, kontakta din webbhotell supportteam. Det finns en god chans att problemet du stÄr inför redan kommer att vara i deras meddelande, och de kommer att kunna hjÀlpa dig.

Om din webbhotell inte kan hjÀlpa dig, försök sedan installera en ny kopia av WordPress och ÄterstÀll sedan din WordPress-webbplats frÄn sÀkerhetskopiering.

Om inget av detta hjÀlper Àr det kanske dags att Àndra din WordPress-vÀrd.

Vi hoppas att den hÀr guiden hjÀlpte dig att förstÄ hur PHP-uppdateringar frÄn din webbhotell pÄverkar din WordPress-webbplats. För feedback och frÄgor vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.