Hur Segunda Oportunidad anvÀnde Neve-temat för att göra deras vÀlgörenhetsarbete kÀnt

Hur Segunda Oportunidad anvÀnde Neve-temat för att göra deras vÀlgörenhetsarbete kÀnt

Det Àr bra att vara tillbaka med ett nytt kapitel i Neve showcase-serien! Den hÀr gÄngen gÄr vi bort frÄn webbdesign och omöjliga kunder till en annan typ av kunder: gosiga katter. Innan du delar mer information om detta, nÄgra övervÀganden om mÀnniskor som gör bra.

Temautvecklare som har varit hÀr ett tag kommer ihÄg de tider dÄ det fanns ett tema för varje nisch: restaurang, musik, sport, advokater etc. Bland dem var vÀlgörenhet ocksÄ en populÀr kategori. Jag blev förvÄnad (pÄ ett bra sÀtt) att internet visade intresse för att hjÀlpa ideella organisationer. Redan nu finns det över 300 vÀlgörenhetstema pÄ Envato och 60 pÄ WordPress.org. Siffror ger oss hopp. Men nÀr du trÀffar nÄgon som har gett sitt hjÀrta och sinne till volontÀrarbete, börjar du tro att det Àr möjligt att Àndra saker till det bÀttre.

Det ger mig ett stort nöje att presentera dig för Jorge Calle, en av volontÀrerna för Segunda Oportunidad katthem i Quito, Ecuador. Han ville anta ett husdjur och slutade med att bygga en plats för kattadoptioner och donationer och drömde om att organisera turnébesök i skyddet utanför staden. Han var uppe klockan 8 för att ringa med mig och jag var nyfiken pÄ att lÀra mig om den nya webbplatsen men ocksÄ om situationen i Ecuador och hur skyddet drivs. Till slut pratade vi i nÀstan tvÄ timmar.

: Jag har en katt hemma och jag Àr en del av en WhatsApp-grupp för kattÀlskare, men jag var inte partisk pÄ nÄgot sÀtt för att prioritera denna utstÀllning.

Segunda Oportunidad webbplats byggd med Neve

Jorge Calle om sin erfarenhet av WordPress och Neve

Kommer du ihÄg ditt första webbplatsprojekt?

Jag studerade systemteknik och det fanns ett universitetsprojekt dÀr vi ombads starta en blogg. Jag anvÀnde Blogger för det projektet. Jag gillade aktiviteten med att publicera dina tankar, sÀrskilt om teknik i mitt fall. Det var en punkt efter ett Är nÀr jag kÀnde behovet av nÄgot mer kraftfullt, och mellan Joomla och WordPress var WordPress vinnaren för mig. Det var svÄrt att tro att nÄgot som var sÄ bra var gratis.

Den första webbplatsen bestÀlldes av mina vÀnner. De ville ha en webbplats för sin skola och det var mitt första WordPress-jobb pÄ ett sÀtt.

Hur lÀnge har du varit i Segunda Oportunidad kattstuga i Quito?

I februari 2020 Àr det tvÄ Är sedan jag gick med i kattstugan.

Vi försöker upprÀtthÄlla en mycket horisontell organisation dÀr ingen Àr ledande, men alla kan starta ett projekt och samarbeta sÄ bra de kan. VÄra volontÀrer har sÄ stora förmÄgor, de vet mycket om kattens hÀlsa och hur man behandlar dem om de Àr sjuka. Jag har inte sÄ mycket erfarenhet eller kunskap som de, sÄ jag trodde att jag kanske kunde hjÀlpa till att bygga deras webbplats. I det ögonblicket hade de bara en Facebook-profil, inte ens en sida.

Jag skulle sÀga att detta Àr en ny upplevelse för mig eftersom jag lÀr mÀnniskor hur man anvÀnder WordPress. Det Àr vÀldigt intressant eftersom jag kan sÀga att det Àr första gÄngen jag fÄr chansen att bygga en webbplats för en organisation och ocksÄ vara den som anvÀnder den. Vanligtvis Àr det som det fungerar att du bygger den hÀr vackra webbplatsen för nÄgon och de fÄr hantera den och anvÀnda den bra, eller bara ha den dÀr för alltid. Mitt syfte Àr att det inte bara Àr jag som tar hand om webbplatsen utan jag bygger en gedigen plattform som alla kan anvÀnda.

Hur mÄnga katter finns det i genomsnitt i skyddet?

Jag skulle sÀga cirka 70 katter. Det var en punkt nÀr vi nÄdde 100 katter.

En annan sak som Àr vÀrt att nÀmna Àr att skyddet Àr en plats för vuxna katter. NÀr det gÀller kattungar har vi vanligtvis dessa tillfÀlliga hem pÄ plats. Det beror pÄ att de större katterna inte lÄter dem Àta eller att de inte skulle vara för trevliga mot dem.

Hur lÄng tid tog det att bygga och starta den nya webbplatsen?

För att vara Ă€rlig var det lĂ„ngt. Det Ă€r bra att ha en horisontell organisation, men eftersom det mesta av arbetet de gör Ă€r mer en personlig aktivitet tycker de inte om att arbeta med dokumentation sĂ„ mycket. SĂ„ det var ganska svĂ„rt för mig eftersom jag var tvungen att samla in information frĂ„n olika mĂ€nniskor. “Hur hanterar du det hĂ€r?”, “Varje process som vi kan göra det enklare?” Det var lĂ€tt att göra sajten redo, Ă„tminstone grunderna, pĂ„ en mĂ„nad och justera den i ytterligare en eller tvĂ„ mĂ„nader men sedan var sjĂ€lva informationen det svĂ„rare. Det tog ungefĂ€r tio mĂ„nader men för det mesta samlade man information istĂ€llet för att arbeta pĂ„ sjĂ€lva webbplatsen.

Jag Ă€r inte den senaste medlemmen i laget men jag respekterar mycket de mĂ€nniskor som redan har varit hĂ€r i 5-10 Ă„r. SĂ„ jag letade alltid efter tillstĂ„nd frĂ„n alla. “NĂ€r tycker du att vi ska trĂ€ffas?”, “Ska vi göra det hĂ€r?”, “Ska vi göra det?”. Och en dag sa grundaren av skyddet mig att inte be om tillstĂ„nd, för om du ber om tillstĂ„nd kommer folk att börja diskutera och i slutet av diskussionen kommer de att glömma bort det och ingenting kommer att göras. SĂ„ jag var som okej mĂ€nniskor jag börjar med det hĂ€r. Jag fattade besluten. Jag skulle skriva innehĂ„llet istĂ€llet för att be dem skapa det frĂ„n noll. Även om det inte var sĂ„ exakt skulle de mĂ€rka och föreslĂ„ Ă€ndringar.

Hur valde du temat för detta WordPress-projekt?

Vid den tiden var Gutenberg redan ute sÄ jag började leta efter ett Gutenberg-tema. Tidigare anvÀnde jag WP Bakery vilket Àr bra, men om jag ville att andra medlemmar i skyddet skulle kunna Àndra bara ett ord pÄ en sida som ber dem att anvÀnda den hÀr sidbyggaren var ganska svÄrt.

Jag ville se till att jag skulle hitta en temautvecklare med erfarenhet sĂ„ jag bestĂ€mde mig för att söka efter teman pĂ„ WordPress.org. Den jag gillade mest var Neve pĂ„ grund av dess design. Jag sĂ„g till att titta pĂ„ dokumentationen och den var vĂ€ldigt detaljerad. Jag öppnade din webbplats och sĂ„g att din organisation var fantastisk. Jag försökte Neve och installerade det lokalt för att se hur det fungerar. Jag gillade Neves anpassade bloggalternativ och Ă€ven det kompletterande plugin som du tillhandahĂ„ller – Otter Blocks.

Det var min första upplevelse med ett tema och Gutenberg eftersom jag tidigare bara anvÀnt Gutenberg i postredigeraren. Men just nu fick jag en glimt av hur det fungerar inom ett tema som anvÀnde det som ett alternativ för att personifiera allt.

Vilka Àr dina favoritverktyg för WordPress?

Ett av de första insticksprogrammen jag alltid installerar pÄ mina webbplatser Àr insticksprogrammet Maintenance. Ett annat plugin som jag anvÀnder mycket Àr Loco Translate, sÀrskilt eftersom mÄnga av de webbplatser som jag har arbetat med Àr pÄ spanska och mÄnga av pluginsna innehÄller sprÄkfiler. Jag tror att en annan grundlÀggande Àr Jetpack-plugin, sÀrskilt pÄ grund av statistik och meddelanden om webbplatsen Àr nere.

Ett plugin som inte Àr sÄ kÀnt Àr Pets WP, som erbjuder en lösning för skydd. Plugin skapar i princip en ny anpassad inlÀggstyp och du fÄr chansen att hantera sidan (i vÄrt fall katterna). En annan sak som jag gillar Àr att det lÄter dig lÀgga till sÄ mÄnga fÀlt som du behöver. Vi anvÀnder dem inte för att vi inte gillar att mÀnniskor Àr alltför krÀsna pÄ katter men det hÀr pluginet ger möjlighet att lÀgga till olika fÀlt. Du kan lÀgga till mer om kattens beteende eller om den Àr vaccinerad. SÄ vi har alla dessa anpassade fÀlt som Àr mycket anvÀndbara eftersom de uppfyller vÄra mycket specifika behov. Och en bra sak Àr att den har en integration med GiveWP-plugin. SÄ du har möjlighet att ta emot donationer för katterna som du publicerar pÄ webbplatsen.

Jag har nyligen börjat anvÀnda Child Theme Configurator. Det hjÀlper dig att automatiskt skapa ett barntema. Vad annars? Kodavsnitt plugin Àr ocksÄ ett slags trevligt nyligen plugin. Jag gillar det eftersom det lÄter dig faktiskt lÀgga till funktioner i pluginsna eller till temakodavsnitten. För sÀkerhetskopior. Jag anvÀnder UpdraftPlus. Jag gillar verkligen den hÀr för det Àr naturligtvis gratis och den andra anledningen Àr att den Àr vÀldigt enkel. Du mÄste stÀlla in det en gÄng och dÄ vet du att det kommer att fungera.

Åh, jag glömmer nĂ€stan det hĂ€r, en som jag alltid anvĂ€nder Ă€r Yoast SEO-plugin. Jag Ă€lskar det verkligen.

Hur mÄnga timmar i veckan arbetar du för skyddet?

För detta projekt anvÀnde jag ungefÀr tvÄ timmar per dag, 10 timmar i veckan. Om jag inte jobbar med nÄgot stort med en tidslinje skulle jag sÀga att det Àr mellan 2 eller 3 timmar under en arbetsvecka.

Vi försöker gÄ till skydd en eller tvÄ gÄnger i mÄnaden. Vi Àr inte skyldiga eller uppmanade att göra nÄgot arbete eftersom det redan finns en person som underhÄller det och hÄller det rent. Vi uppmanas bara att vara dÀr med katterna.

Hur upprÀtthÄller skyddet sig sjÀlv?

Det finns mÄnga sÀtt men först mÄste jag sÀga att detta Àr mitt perspektiv som volontÀr, inte som nÄgon som sköter skyddet.

Skaparens grundare och veterinÀr, Bernarda Jara, har en fabrik för tillbehör för husdjur. En procentandel av deras inkomster riktas till skyddet. Skyddet ligger ocksÄ pÄ samma fastighet som fabriken sÄ det Àr ocksÄ en bra fördel eftersom vi inte behöver betala för hyra. De flesta av förbÀttringarna har gjorts med ett stort bidrag frÄn henne. Nyligen fick vi chansen att förbÀttra skyddet genom att lÀgga till ett litet tak i trÀdgÄrden sÄ att katter har ett stÀlle att bo om det regnar. Samtidigt pÄ grund av den allmÀnna ekonomiska situationen i Ecuador har fabriken ocksÄ lidit sÄ det har varit ett slags hÄrt Är ocksÄ för skyddet.

Ett annat sÀtt pÄ vilket vi hÄller skyddet igÄng Àr frÄn volontÀrernas bidrag. Det Àr inte ett krav men nÀstan alla bidrar med varje summa pengar de kan.

Ett annat sÀtt som skyddet fÄr hjÀlp Àr nÀr mÀnniskor adopterar en katt. De ger en donation till katterna som steriliseras, jag tror att det kostar $ 15 och för kattungar Àr det $ 10 eller $ 5. SÄ det Àr ett grundlÀggande bidrag som mÀnniskor kan erbjuda.

Kattens sponsorer ger en mĂ„natlig donation. Vissa katter Ă€r inte sĂ„ ”mĂ€nskliga”, lĂ„t oss sĂ€ga och de kommer aldrig att adopteras. Eller de Ă€r för vana vid skyddet och de skulle drabbas mycket om de mĂ„ste lĂ€mna. Samtidigt Ă€r det svĂ„rt för mĂ€nniskor att adoptera en vuxen katt. SĂ„ det finns mĂ€nniskor som sĂ€ger ”ja, jag kan inte adoptera men den katten Ă€r vacker. Jag vill sponsra det. ”

Det finns ocksÄ allmÀnna donationer, vissa donerar mat eller andra donerar saker för skyddet.

Vilka Àr framtidsplanerna för skyddet?

Vi har redan gjort webbplatsen offentlig men har inte startat en stor kampanj för att mÀnniskor ska börja anvÀnda webbplatsen som vi hoppas. Vi vill göra en tombola för att fÄ mÀnniskor att anvÀnda funktionerna pÄ webbplatsen, sÀrskilt kattadoptioner och donationer. Det har försenats pÄ grund av situationen i landet.

Vad jag mÀrkte Àr att mÀnniskor i Ecuador behöver ett incitament att anvÀnda digitala verktyg. Vi har mÀnniskor som donerar men de anvÀnder inte webbplatsen för att donera donationerna. De mÄste ocksÄ ha nÄgon dÀr som en livechatt för att försÀkra dem om att pengarna de ger gÄr till en riktig person.

NÀr jag Àr fÀrdig med kampanjen och allt gÄr pÄ egen hand, skulle jag vilja ordna turer till skyddet. Det Àr svÄrt för mÀnniskor att besöka nÀr de fÄr reda pÄ att det Àr en timme bort frÄn staden. Jag har fortfarande sÄ mycket arbete framÄt för att fÄ det till hur jag förestÀller mig det.

Segunda portunidad skydd

Den öppna trÀdgÄrden byggdes förra Äret.

Det avslutar vÄr intervju med Jorge Calle frÄn Segunda Oportunidad. LÀs föregÄende utstÀllning hÀr.

Vill du bli med i den hÀr serien?

Skicka oss din webbplats byggd med Neve sÄ visar vi vad ditt företag / din webbplats handlar om. Sedan lÀgger vi upp det pÄ vÄr blogg och skickar det i vÄrt nyhetsbrev till 5000+ prenumeranter. GÄ med i serien eller hÄll dig redo för nÀsta showcase! (det handlar om hur man lever lÀngre).