Hur skapar jag en viral kampanj inom Facebook? Affiliate Summit West 2011

 Hur skapar jag en viral kampanj inom Facebook?  Affiliate Summit West 2011

Facebook Rocks. Det sparkar röv, och vi som bloggare mĂ„ste förstĂ„ det. Det Ă€r det STÖRSTA sociala medianĂ€tverket, och om din publik Ă€r mĂ€nniskor mĂ„ste du anvĂ€nda Facebook. Vid affiliate-toppmötet deltog jag i en session som heter “Beyond the Like Button”, men det var verkligen inte bortom liknande-knappen. Snarare handlade det mer om Like-knappen, och hur de anvĂ€nde den för att skapa virala kampanjer.

NĂ€r vi först implementerade liknande-knappen i WPBeginner, kort efter att den övertrĂ€ffade Twitter för att vara den nĂ€st högsta remisskĂ€llan till WPBeginner efter Google. Facebook Ă€r ett av de enklaste nĂ€tverken för att fĂ„ saker Viral speciellt med Like-knappen eftersom alla liknande knapplĂ€nkar Ă€r direktlĂ€nk till din webbplats. Även varje gĂ„ng en person som din webbplats ser alla deras vĂ€nner det i sitt flöde. SĂ„ fler tenderar att gilla artikeln.

De bÀsta facebook-kampanjerna behöver LOV (uttalad Love).

L = Lojalitet
O = Möjlighet för nya kunder
V = Validering frÄn befintlig klient

Du mÄste ha de tre för att din kampanj ska bli viral.

Varför gilla knappar?

    Gilla-knappen kan anvÀndas pÄ vad som helst, frÄn varumÀrken till innehÄll till produkter. Genom att konfigurera liknande-knappen för att visa vÀnners ansikten och genom att placera knappen nÀra engagerande innehÄll (inte avstÀngd pÄ egen hand) kan du förvÀnta dig att klickfrekvensen förbÀttras med tre för att ge gÄnger. En sista plug: vi har sett besökare Àr mer engagerade och stannar lÀngre nÀr deras riktiga identitet och riktiga vÀnner driver upplevelsen genom sociala plugins.

Förresten, jag har talat om detta flera gÄnger i vÄrt nyhetsbrev.

Vi har en handledning om hur man lÀgger till Facebook som-knappen i WordPress

En annan utmÀrkt handledning för att anvÀnda kraften i Facebook och WordPress

Min bildspelspresentation om Facebook och WordPress

Tack till sponsorerna

TvÄ fantastiska företag sponsrade min resa hit.

MaxCDN Ă€r ett innehĂ„llsleveransnĂ€tverk av högoptimerade servrar över hela vĂ€rlden som arbetar tillsammans för att distribuera ditt innehĂ„ll (CSS- och Javascript-filer, nedladdningsbara objekt, applikationer, realtidsmedieströmmar och mycket mer) via hundratals servrar istĂ€llet för en enda vĂ€rd. Denna “smart route” -teknologi ser till att varje besökare pĂ„ din webbplats fĂ„r sin data frĂ„n staden nĂ€rmast dem, vilket ökar webbplatsens prestanda dramatiskt. (Kolla in hur du anvĂ€nder MaxCDN i WordPress). FĂ„ 25% rabatt om du anvĂ€nder kupongen “wpbeginner”.

BuySellAds

BuySellAds

BuySellAds Ă€r en enorm marknadsplats för att köpa / sĂ€lja reklamplatser pĂ„ din webbplats. Över 750 framgĂ„ngsrika bloggare anvĂ€nder dem för att driva sin online-annonsförsĂ€ljning. WPBeginner anvĂ€nder ocksĂ„ BSA för att underhĂ„lla vĂ„ra annonser. Det Ă€r ocksĂ„ en utmĂ€rkt plats för annonsörer. Över 1000 kvalitetsannonsörer anvĂ€nder BSA för att rikta in sig pĂ„ mĂ„lgrupper som Ă€r rĂ€tt för deras varumĂ€rke. Om du Ă€r intresserad, ansök om att vara pĂ„ deras marknadsplats nu.