Hur vi ökade vÄr organiska söktrafik genom att anvÀnda HitTail

Long Tail SEO

UPPDATERING: Vi anvÀnder inte lÀngre det hÀr verktyget. Det sÄldes till ett nytt företag. Vi rekommenderar inte lÀngre att anvÀnda detta verktyg. Försök istÀllet att anvÀnda SEMRush eller Ahrefs för bÀttre resultat.

Alla som har en framgĂ„ngsrik blogg eller nĂ€rvaro online kan vara överens om att sökmotormarknadsföring Ă€r viktigt. Efter uppdateringarna av Google Panda och Penguin försöker alla hitta sĂ€tt att öka sin organiska söktrafik pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt. För ett tag sedan kom vi över ett verktyg som heter HitTail genom en vĂ€ns rekommendation. Även om vi var imponerade av hans HitTail-recension, Ă€r vi som de flesta mĂ€nniskor skeptiker nĂ€r det gĂ€ller nĂ„got SEO-relaterat. Efter att ha anvĂ€nt HitTail för att underlĂ€tta vĂ„r lĂ„ngvariga SEO-start pĂ„ WPBeginner, fann vi att vi ökade vĂ„r organiska söktrafik med 20% pĂ„ mindre Ă€n tvĂ„ mĂ„nader.

Vissa av er skulle vara som 20%. Det finns andra bloggare som skryter om 500% ökningar. FrÄgan Àr att de andra bloggarna inte har mycket trafik till att börja med. Att öka 500% Àr enkelt nÀr du bara har 500 besökare per mÄnad frÄn Google. Det Àr nÀstan omöjligt att göra det pÄ en etablerad webbplats som fÄr 250 000+ besökare per mÄnad frÄn Google. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur vi ökade vÄr organiska söktrafik med HitTail i WordPress genom att utnyttja de lÄnga svansnyckelorden.

Vad Àr Long Tail SEO?

Innan vi tar upp Ă€mnet om hur vi ökade vĂ„r organiska söktrafik Ă€r det viktigt att alla förstĂ„r vad som Ă€r lĂ„ngsvans-SEO. Ännu viktigare, vi vill att alla ska förstĂ„ vĂ€rdet av lĂ„ngsvans-SEO tillsammans med att veta orsakerna till att de flesta smarta SEO-mĂ€nniskor anvĂ€nder lĂ„ngsvans-SEO.

Long Tail SEO hĂ€nvisar till inriktning pĂ„ nischspecifika sökord som vanligtvis Ă€r tvĂ„ ord eller mer lĂ„nga. Ett exempel pĂ„ detta skulle vara: “anpassade fĂ€lt i WordPress”. De flesta som inte vet bĂ€ttre skulle försöka rangordna efter nyckelord som “WordPress” eller “WordPress tutorials”. Även om det finns vĂ€rde i dessa stora nyckelord, finns det massor av konkurrens. Det finns inget enkelt sĂ€tt för dig att se omedelbar inverkan pĂ„ din sökmotorranking för de stora sökorden. Det Ă€r dock troligt att mĂ€nniskor som söker efter de stora sökorden Ă€r mindre benĂ€gna att konvertera kontra nĂ„gon som kom till din webbplats och letade efter nĂ„got mycket specifikt.

Om du nÄgonsin tittar pÄ analysen av din webbplats fÄr du uppfattningen att stora sökord vanligtvis fÄr högst trafik. De flesta mÀnniskor bryr sig inte om att gÄ efter de första sidorna i sökordsresultaten eftersom de börjar se en massa sökord som ger 5-10 besök per mÄnad. Den som inte vet bÀttre skulle sÀga sitt bÀsta för att fokusera pÄ nyckelord som ger dig mest trafik. Men vem som helst som kan göra lite aritmetik kan lÀgga till antalet besök pÄ lÄngsvansnyckelorden för att visa var du verkligen borde fokusera.

Long Tail Traffic - HitTail Infographic

Genom att titta pÄ diagrammet ovan bör vÀrdet av SEO med lÄng svans vara uppenbart. Det finns tydligt mer sökvÀrde i lÄngsvansnyckelord som helhet Àn de populÀra sökorden (70% av alla sökfrÄgor bestÄr av lÄngsvanstermer). Den största fördelen med att följa sökord med lÄng svans Àr att du kan börja se omedelbar trafikökning eftersom sökord med lÄng svans vanligtvis Àr mindre konkurrenskraftiga. Detta var den frÀmsta anledningen till att lÄngsvans-SEO alltid har varit en del av vÄr strategi.

SĂ„ var kommer HitTail med i allt detta? För det mesta anvĂ€nde vi Google Analytics för att samla in sĂ„ mycket sökordsdata för lĂ„ngsvans som vi kunde. Övertid nĂ€r vĂ„r webbplats vĂ€xte blev analysen av sökord via Google Analytics svĂ„rare och svĂ„rare. Att ladda ner den lĂ„nga listan med tabeller var inte heller ett alternativ eftersom vi som de flesta inte Ă€r datajunkies. Det var dĂ„ vi började leta efter en ny metod för att hitta data för lĂ„nga svansar och dra nytta av den.

Vad Àr HitTail?

HitTail Àr en spÄrningsprogramvara som spÄrar din webbplats sökdata för underpresterande sökord med lÄng svans. NÀr du vÀl har lagt deras spÄrningskod pÄ din webbplats, körs den tyst i bakgrunden för att registrera söktrÀffar och nyckelordsinformation. HitTail analyserar sedan alla dessa nyckelord med hjÀlp av deras algoritm för att ge dig en lista med föreslagna lÄngsvansnyckelord som du borde kunna ranka bra för. Med hjÀlp av sökordsförslagen borde du kunna öka din söktrafik ganska enkelt.

Hur man stÀller in HitTail i WordPress

Innan vi gÄr vidare och visar skÀrmdumpar av hur saker och ting fungerar, Àr det bÀst att tÀcka hur du stÀller in HitTail i WordPress. Det första du behöver göra Àr att registrera dig med HitTail. Det Àr en betald tjÀnst som börjar pÄ $ 9,95 per mÄnad. Planerna baseras pÄ hur mycket trafik du fÄr, sÄ för större webbplatser mÄste du betala dÀrefter. De har en gratis provperiod pÄ 21 dagar dÀr du kan anvÀnda produkten och testa om du gillar den eller inte. Uppgifterna Àr i realtid, sÄ du borde kunna fÄ en bra uppfattning om HitTail Àr nÄgot för dig eller inte inom testperioden.

Efter registreringen fÄr du en spÄrningskod att klistra in pÄ din webbplats. Det finns tvÄ sÀtt att integrera HitTail pÄ din WordPress-webbplats.

Metod 1: Kopiera spÄrningskoden och klistra in den i din footer.php-fil. Du kan ocksÄ anvÀnda plugin-programmet Insert Headers and Footers för att lÀgga till den koden pÄ din WordPress-webbplats.

Metod 2: Du kan anvÀnda det officiella HitTail-tillÀgget för WordPress. Installera och aktivera bara plugin-programmet. Logga in pÄ ditt HitTail-konto och gÄ till Konto »Webbplatser.

HitTail webbplats-ID

Kopiera webbplats-ID och klistra in det pÄ insticksidan för insticksprogram.

InstÀllningar för HitTail-plugin

NÀr du har gjort det Àr du klar med installationen. Ge det lite tid sÄ börjar du se förslag pÄ nyckelord. Vi har stÀllt in att skicka oss nyckelordsförslag dagligen via e-post. Du kan stÀlla in den till veckovis om du vill.

Hur man anvÀnder HitTail för att fÄ maximala fördelar

NÀr du har konfigurerat HitTail, logga in pÄ din HitTail-instrumentpanel och gÄ till Förslag flik. Du kommer att se en lista med nyckelord tillsammans med de sökmotorer dÀr trafiken kommer ifrÄn.

HitTail-förslag

GÄ igenom listan med nyckelord och se om ditt innehÄll Àr relaterat. Du kan enkelt justera / optimera din artikel eller mÄlsida för att förbÀttra din rankingposition för ett specifikt sökord. Ibland, Àven om du rankar för en viss term, Àr artikeln du rankar inte den mest exakta. Du kan anvÀnda den informationen för att skapa ett nytt inlÀgg pÄ din webbplats, sÄ att du kan ge relevant material till din publik. Detta gör att du ofta kan flytta frÄn position 8 till position 1 pÄ nÄgra dagar.

HÀr pÄ WPBeginner anvÀnder vi nyckelförslag frÄn HitTail för att bÄde förbÀttra vÄra befintliga artiklar och fÄ nya inlÀggsidéer ocksÄ. HitTail har ett alternativ för dig att markera nyckelordet i Att-göra-listan. NÀr du Àr klar kan du markera det som klart.

De har ocksĂ„ alternativet dĂ€r du kan betala dem $ 19 för att skriva en artikel pĂ„ 400 ord relaterad till nyckelordet. Vi har inte provat den hĂ€r delen av deras tjĂ€nst. Ärligt talat tror vi att allt som begrĂ€nsas av ordrĂ€kningen inte Ă€r kvalitetsmaterial. Men det Ă€r bara vĂ„r Ă„sikt. Du Ă€r mer Ă€n vĂ€lkommen att prova deras artikelskrivningstjĂ€nst om du sĂ„ önskar.

En annan sak som vi har börjat göra med dessa lÄngsvans sökordsförslag Àr att vi anvÀnder dem som ankare pÄ vÄra interna lÀnkar. Om du inte redan vet Àr intern lÀnkning bra för att öka sidvisningar i WordPress. Det hjÀlper dig ocksÄ att bekÀmpa innehÄllsskrapor. Att anvÀnda dessa lÄngsvans sökordsförslag som en del av din interna lÀnkningsstrategi kan vara till stor hjÀlp.

Du kan enkelt anvÀnda förslag pÄ lÄngsvansnyckelord nÀr du kör dina PPC-kampanjer (betala per klick) men vi har inte gjort det. FrÀmst för att vi inte gör PPC-annonser.

VĂ„ra tankar om HitTail

Om du inte kan berÀtta det redan, Àlskar vi HitTail. Funktionaliteten den erbjuder Àr fantastisk, och den hjÀlper oss verkligen att vÀxa vÄr blogg. Du kan aldrig ta slut pÄ inlÀggsidéer om du anvÀnder HitTail. Det finns nÄgra anvÀndbarhetssaker som vi hoppas att de förbÀttras i framtiden.

En av de mest irriterande delarna av att anvÀnda HitTail Àr nyckelordssidan. För nÀrvarande kan du bara se 15 nyckelord pÄ varje sida. Det betyder att du mÄste göra en hel del klickningar. För att lÀgga till det har de bara föregÄende / nÀsta pilar. Vi önskar verkligen att de hade möjlighet att enkelt sortera antalet nyckelord som vi vill visa pÄ sidan. Till exempel skulle vi visa totalt 100 nyckelord pÄ varje sida. Med tanke pÄ att det finns ett export till excel-alternativ tillgÀngligt Àr det inte möjligt om du vill anvÀnda deras att göra-lista.

Det andra som de kan förbÀttra Àr ett tydligt sÀtt att lÀgga till nyckelord i din att göra-lista. För nÀrvarande kan du bara lÀgga till nyckelord frÄn fliken förslag i din att göra-lista. Om du gÄr till den fullstÀndiga nyckelordslistan mÄste du först flytta nyckelorden till förslag innan du kan flytta den i att göra-listan.

Med tanke pÄ att vi har en designbakgrund verkade dessa mindre anvÀndargrÀnssnittsfrÄgor verkligen stör oss. Verktygets övergripande funktionalitet uppvÀger dock de mindre UI-problem som vi inte gillar. Vi Àlskar att anvÀnda HitTail för att fÄ nya inlÀggsidéer (över 30 nya inlÀgg Àr redo att publiceras). HitTail Àr ett utmÀrkt verktyg för bloggare, internetmarknadsförare, SEO och alla som vill vÀxa sin organiska söktrafik.

Slutgiltiga tankar

Om du vill öka din organiska söktrafik mĂ„ste du börja arbeta med din lĂ„ngsidiga sökordsstrategi. Din publik blir smartare varje dag och de vet hur de ska söka. De flesta anvĂ€ndare söker efter relevanta saker och de vill ha relevanta resultat. NĂ€r nĂ„gon vill köpa ett par Nike-skor kommer de inte att söka efter skor. De kommer att söka efter en specifik typ av skor som “nike löparskor” eller mer specifikt “nike free run + recensioner”. Det hĂ€r Ă€r den typ av anvĂ€ndare som Ă€r mer benĂ€gna att köpa produkten. Om du vill vĂ€xa din organiska söktrafik med lĂ„ng svans rekommenderar vi starkt att du börjar anvĂ€nda HitTail.

Om du har anvÀnt HitTail tidigare eller anvÀnder HitTail just nu, lÄt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.