I HBO: s intervju för Vice News Tonight diskuterar Tim Cook Kina, Alex Jones och mer

I HBO: s intervju för Vice News Tonight diskuterar Tim Cook Kina, Alex Jones och mer

Tim Cook satte sig nyligen ner med korrespondenten Vice News Tonight Elle Reeve. Under en-till-en-intervjun, som finns tillgÀnglig pÄ HBO, diskuterade Apples VD olika Àmnen, inklusive Kina, Alex Jones och mer.

I en serie tweets som retar intervjun kan du se utdrag dÀr Cook tog upp nÄgra hot-button-problem. Bland dessa var Apples beslut att samarbeta med den kinesiska politiken och migrera iCloud-konton till kinesiska Àgare.

Förklarar att data i Kina förblir krypterade som överallt, sa Cook:

Jag skulle inte fastna i, var Ă€r platsen för den? ‘ Jag menar, vi har servrar i mĂ„nga olika lĂ€nder i vĂ€rlden. De Ă€r inte lĂ€ttare att fĂ„ data frĂ„n att vara i ett land kontra nĂ€sta.

PÄ Alex Jones-kontroversen som sÄg den kontroversiella konspirationsteoretikern förbjuden frÄn Apple Podcasts och App Store, bland andra försÀljningsstÀllen, i sommar, Cook förklarade:

Vi tror att det som anvÀndaren vill Àr nÄgon som granskar dessa appar, nÄgon som granskar podcasts, nÄgon som pÄ Apple-nyheter, dÀr en mÀnniska vÀljer de bÀsta berÀttelserna. Och det Àr vad vi gör. Vi tar ingen politisk stÄndpunkt. Vi lutar oss inte pÄ det ena eller det andra. Du kan berÀtta det frÄn grejerna i App Store och i podcasts etc. Du ser allt frÄn mycket konservativt till mycket liberalt. Och det Àr sÄ jag tycker att det borde vara.

Cook diskuterade ocksĂ„ om Apples röstassistent, Siri, hindrades eftersom företaget inte samlar in personuppgifter som liknande tjĂ€nster. ”Det Ă€r en massa vĂ„ningssĂ€ngar”, sa han. ”BerĂ€ttelsen som vissa företag kommer att försöka fĂ„ dig att tro Ă€r: ‘Jag mĂ„ste ta all din data för att förbĂ€ttra min tjĂ€nst.’ Tja, tro det inte. ”

Cooks intervju Àr en del av Vice News Tonight den 2 oktober pÄ HBO.