I iOS 12 sparas iMessage-bilder automatiskt pÄ foton. HÀr Àr vad du behöver veta.

iMessage photos teaser

iOS 12 sparar automatiskt alla iMessage-bifogade filer som tagits med meddelandekameran till foton.

TAKEAWAYS:

Dessa Àndringar sÄgs först pÄ iOS 12, som slÀpptes i september 2018.

Meddelandekameran blir smartare

Att ta en bild med iOS 11: s meddelandekamera och bifoga den till en iMessage skulle inte automatiskt spara fotot pÄ kamerarullen. PÄ iOS 12 och senare sparas alla foton som tagits med kameran inbyggd i sjÀlva meddelandeappen samtidigt pÄ foton.

Detta liknar andra appar, som WhatsApp.

iMessage-foton - sparar dina bilder automatiskt i foton

Att trycka pÄ den blÄ pilen skickar fotot och sparar det samtidigt i Foton

Som Cult of Mac förklarar, detta hĂ€nder sĂ„ snart du trycker pĂ„ Klar för att bifoga det knĂ€ppta fotot till en iMessage-trĂ„d eller trycka pĂ„ den blĂ„ pilen (som skickar fotot direkt). Det Ă€r en vĂ€ldigt liten förbĂ€ttring – du behöver inte lĂ€ngre kamma manuellt genom en lĂ„ng iMessage-trĂ„d bara för att behĂ„lla ett viktigt foto du tog vem vet nĂ€r.

iMessage-foton - Meddelanden sparar bilden pÄ din kamerarulle sÄ snart du fÀster den till en iMessage innan meddelandet faktiskt skickas bort

NĂ€r du bifogar din bild till en iMessage skapar appen Messages en kopia i foton

Det finns mÄnga, mÄnga fördelar med att ha alla dina bilder i foton. Till att börja med lÄter ett sÄdant arbetsflöde dig anvÀnda de kraftfulla nya sökfunktionerna pÄ iOS 12 för att hitta den bild du behöver med hjÀlp av nyckelord som personnamn, datum, det igenkÀnda objektet och scener med mera.

TvÄ saker att tÀnka pÄ.

JPEG-filer utan platsdata

För det första sparar meddelandekameran bilderna till foton i det allestÀdes nÀrvarande JPEG-formatet snarare Àn i den platsbesparande HEIC-filen. Som ett resultat tar dessa snÀpp mer lagringsutrymme Àn motsvarande foto som tagits med kameraappen.

iMessage-foton - Meddelanden sparar dina bilder till foton som JPEG-filer som tas bort frÄn platsdata

Och för det andra Àr den version som sparats pÄ din kamerarulle fortfarande platsfri. Meddelanden har alltid gjort det för att skydda din integritet, vilket innebÀr att sÄdana foton kommer att bli svÄrare att fÄ fram i framtiden med den inbyggda sökfunktionen för foton.

HANDLEDNING: Hur man anvÀnder Photos iMessage-appen

Meddelanden kan inte stÀllas in för att automatiskt lÀgga till alla mottagna foton och videor till kamerarullen, men det betyder inte att du inte kan spara iMessage-bifogade filer i foton i bulk.

Börja med att knacka pÄ mottagarens namn högst upp pÄ trÄden och vÀlj sedan Info.

iMessage Photos - Meddelanden gör det enkelt att spara alla dina iMessage-bilder i Photos-appen

BlÀddra ner för att blÀddra bland bilderna frÄn trÄden. Tryck och hÄll pÄ en av bilderna och vÀlj Mer frÄn bubblemenyn för att vÀlja det media du vill behÄlla och tryck sedan pÄ Spara bilder.

KraftanvÀndare kan till och med anvÀnda Hazel for Mac för att automatisera denna uppgift.

Andra förmÄner för foton och meddelanden pÄ iOS 12

Foton pÄ iOS 12 ger andra förbÀttringar, frÄn och med en helt ny flik för dig dÀr du hittar delnings- och filtreringsförslag, delade iCloud-album, utvalda foton och sÄ vidare.

HANDLEDNING: AnvÀnda fliken For You och andra nya funktioner i iOS 12-foton

NÀr det gÀller meddelanden kommer du att mÀrka den nydesignade App Strip lÀngst ner med större ikoner och ett mer strömlinjeformat grÀnssnitt totalt, vilket framgÄr av skÀrmdumpen nedan.

Meddelandeappen pÄ iOS 12 ger en omdesignad App Strip med större ikoner och strömlinjeformad navigering

Den klumpiga Messages-kameran med sin superlilla sökare och inget stöd för att ta bilder med volymknappen har ersatts med en vacker helskÀrmskamera med effekter som klistermÀrken, filter, text, former och mer.

iMessage-foton - Meddelanden i iOS 12 innehÄller en Photos iMessage-app för att bifoga media till meddelanden och anvÀnda Siri-drivna delningsförslag

I iOS 12 hanteras bifogad media till meddelanden av den nya Photos iMessage-appen

Till och med processen för att bifoga objekt frÄn ditt bibliotek har förbÀttrats avsevÀrt tack vare en ny Photos iMessage-app (ser du ikonen Foton i App Strip lÀngst ner?).

HANDLEDNING: Hur man anvÀnder iMessage-effekter som klistermÀrken, filter och former

Med det kan du inte bara enkelt bifoga en eller flera foton och videor frÄn ditt bibliotek till en iMessage utan ocksÄ fÄ Siri-drivna fotoförslag baserat pÄ vem du skickar meddelanden med, vad du pratar om och vart du har tagit foton tillsammans.

Hur tycker du om dessa förbÀttringar för foton och meddelanden pÄ iOS 12?

LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.