iFixit sÀger att MacBook Pro 2018 anvÀnder silikon för att eventuellt skydda tangentbordet frÄn damm

iFixit sÀger att MacBook Pro 2018 anvÀnder silikon för att eventuellt skydda tangentbordet frÄn damm

Folket över pĂ„ jag fixar det har bestĂ€mt att nycklarna pĂ„ den nyligen slĂ€ppta MacBook Pro 2018 Ă€r omgivna av en ”tunn, silikonbarriĂ€r.” Denna upptĂ€ckt tyder pĂ„ att Apples tredje generationens “fjĂ€rilströmbrytare” -tangentbord inte nödvĂ€ndigtvis var utformat för att vara “tystare”, som Apple har hĂ€vdat. IstĂ€llet kunde den ha utformats för att göra den mindre benĂ€gen för exponering för damm och andra smĂ„ partiklar.

Att kalla silikonbarriĂ€ren en “intrĂ€ngningsskyddsĂ„tgĂ€rd”, iFixit konstaterar att detta sannolikt knyter tillbaka till en Apple-patent publicerades i mars för en ”vaktstruktur”. ÄndĂ„ betonar webbplatsen att det inte kan “definitivt bevisa att det Ă€r en tillförlitlighetskorrigering”, Ă„tminstone inte Ă€nnu.

NĂ€r det gĂ€ller huruvida tangentbordet Ă€r tystare Ă€n tidigare modeller, sĂ€ger iFixit att det nyligen placerade membranet Ă€r “Inte för vĂ„ra ögon – ett tystande mĂ„tt.”

Icke desto mindre Ă€r ”den annonserade boost i tystnad en bieffekt av detta gummiliknande membran. Den tysta vinkeln Ă€r bokstavligen en tĂ€ckmantel. ”

iFixit: MacBook Pro 2018

Förra mĂ„naden implementerade Apple ett tangentbordstjĂ€nstprogram för sin MacBook- och MacBook Pro-serie. I tillkĂ€nnagivandet av programmet sa Cupertino att det hade bestĂ€mt att en liten andel av “fjĂ€rilströmbrytare” -tangentbord inom de tvĂ„ raderna kan bli felaktiga och mĂ„ste bytas ut. Detta följde den starkt publicerade bildandet av en grupptalan tidigare under Ă„ret om samma frĂ„ga.

NĂ€r den nya MacBook Pro 2018 introducerades den hĂ€r veckan skulle det bara sĂ€ga att de nya modellerna inkluderade ett “förbĂ€ttrat tredje generationens tangentbord för tystare skrivning” sa Apple senare. GrĂ€nsen att ”det hĂ€r nya tredje generationens tangentbord inte var utformat för att lösa dessa [dust] frĂ„gor. ”

iFixit planerar att sĂ€tta tredje generationens tangentbord genom “dammskyddande steg” under de kommande dagarna. NĂ€r det vĂ€l Ă€r gjort kommer vi förmodligen att fĂ„ en bĂ€ttre uppfattning om silikonmembranet ger bĂ€ttre skydd Ă€n tidigare modeller, trots vad Apple har sagt offentligt.

PoĂ€ngen. iFixit, som mĂ„nga andra, tror inte att Apple nĂ„gonsin kommer ut och erkĂ€nner, “Hej, vi fixade det!” oavsett vad ytterligare tester visar pĂ„ grund av stĂ€mningen. ÄndĂ„, Ă„tminstone vid den hĂ€r tiden, ser det ut som om Apple kanske har gjort just det.

Med den dyraste MacBook Pro i Är till ett pris av strax under 7 000 dollar, Àr det trevligt att veta, nej?

Förutom ett “tystare” tangentbord kommer den senaste MacBook Pro med upp till en sexkĂ€rnig processor, 32 GB RAM och en True Tone-skĂ€rm. Det finns ocksĂ„ en helt ny lĂ€derhylsa för bĂ„de 13- och 15-tumsmodellerna.

Planerar du att köpa en ny MacBook Pro? LÄt oss veta dina tankar nedan.

Bild: iFixit