IG Shopping Àr en dedikerad handelsapp frÄn Instagram

IG Shopping Àr en dedikerad handelsapp frÄn Instagram

Instagram utvecklar för nÀrvarande en dedikerad shoppingapp. Appen kallas IG Shopping och gör det möjligt för anvÀndare att blÀddra i samlingar av varor frÄn köpmÀn som de redan följer och köpa direkt i appen, enligt .

Att notera att utvecklingen av appen Ă€r “pĂ„gĂ„r fortfarande, och den kan avbrytas innan den slĂ€pps,” IG Shopping Ă€r Ă€ndĂ„ “vĂ€l positionerad för att göra en större expansion till e-handel”, enligt kĂ€llor. Genom att slĂ€ppa en separat app hoppas Instagram att utöka sina möjligheter till intĂ€kter.

The Verge förklarar:

Med tiden kan Facebook introducera fler verktyg för handlare som bygger sina företag pÄ Instagram, vilket direkt utmanar e-handelsplattformar som Shopify, enligt en person som Àr bekant med företagets tÀnkande. De flesta onlineföretag behöver redan ett Instagram-konto, tanken gÄr; mÄnga av dem skulle sÀkert anvÀnda betalda affÀrsverktyg om de blev tillgÀngliga.

Det finns över 25 miljoner företag med Instagram-konton. Av dem Àr 2 miljoner annonsörer. Just nu tillÄter Instagram handlare att tagga inlÀgg med enskilda produkter, sÄ att anvÀndare kan handla direkt frÄn foton. Instagram testar ocksÄ en funktion som lÄter anvÀndare köpa produkter via Instagram-berÀttelser.

IG Shopping skulle inte vara den enda fristÄende Instagram-appen som slÀpptes 2018. Redan i juni introducerade företaget IGTV, vilket gör det möjligt för innehÄllsskapare att ladda upp vertikala videor i helskÀrm med en lÀngd pÄ upp till en timme.

Med semestershopping sÀsongen nÀstan hÀr, bli inte förvÄnad över att se IG Shopping landa i App Store mycket snart. Om det inte gör det betyder det förmodligen att det inte hÀnder.

Tror du att Instagram behöver en dedikerad shoppingapp?