Inget USB-C-kraftuttag med snabb laddning, men iPhone Xs erbjuder snabbare Qi trÄdlös laddning

 iPhone 12 Pro ryktet: ProMotion 120Hz skÀrm, 3x optisk zoom, 4400mAh batteri & amp;  Mer

Precis som iPhone X- och 8-modellerna Àr den nya iPhone Xs-familjen med smartphones frÄn Apple snabbladdad: de gÄr frÄn helt döda till halva laddningen pÄ 30 minuter. Men i motsats till vissa rykten Àr snabb laddning av en iPhone Xs fortfarande ur lÄdan och 68 $ extra.

Detaljerna Àr oklara

Medan Apples webbsidor för iPhone Xr och iPhone Xs nĂ€mna att glasets baksida lĂ„ter telefonerna ladda trĂ„dlöst, bara pĂ„ iPhone Xs-sidan anges att telefonen “laddar Ă€nnu snabbare Ă€n iPhone X.” Pressmeddelanden som meddelar iPhone Xr och den iPhone Xs-serien bekrĂ€fta att snabbare Ă€n iPhone-X trĂ„dlös laddning Ă€r begrĂ€nsad till den nya iPhone Xs-familjen.

TyvÀrr Àr detaljerna oklara och Apples chefer berÀttade inte vad de kunde förvÀnta sig.

Dessutom tyder webbplatsÀndringar pÄ att AirPower Qi-laddningsstation med flera enheter kanske inte gör sin debut 2018 som förvÀntat, sÄ det finns det.

SĂ„ vad betyder det faktum att de nya iPhone Xs och Xs Max laddar “Ă€nnu snabbare Ă€n iPhone X” Ă€n marknadsföringsprat? Även om vi inte Ă€r helt sĂ€kra tror vi att vi kan ha en hĂ„llbar förklaring.

Grunden Àr en fÀrsk rapport som antydde möjligheten att distribuera kopparspolar i den nya iPhone-sortimentet för att möjliggöra snabbare Qi-laddningshastigheter trÄdlöst upp till 10W.

Naturligtvis vet vi sÀkert nÀr iFixit riva ner de nya telefonerna, men om det Àr sant, skulle det sÀtta enheterna pÄ lika villkor med flaggskepp Samsung smartphones nÀr det gÀller snabbare 10-watts Qi trÄdlös laddning.

Den tidigare generationens iPhone X, 8 och 8 Plus debuterade trÄdlös Qi-laddning pÄ iPhones och startade med den lÄngsamma 5W Qi-laddningen innan iOS 11.2 möjliggjorde en snabbare laddning med 7,5 watt ström. Tidig testning genomförs av Matt Birchler föreslog att hastighetsskillnaden mellan trÄdlös laddning vid 5 och 7,5 watt effekt kan vara försumbar.

Om Xs-familjen verkligen gick frÄn 7,5 W till 10 W trÄdlös laddning, skulle det vara en 33% uppgradering i watt. Men som Birchler visade, förvÀnta dig smÄ vinster eftersom en specifik bump i watt inte översÀtts till samma ökning av Qi-laddningshastigheten. Med andra ord, en 33% procent i watt genom att gÄ frÄn 7,5 W till 10 W kommer inte att ge 33% snabbare trÄdlös laddning.

Ingen snabb laddning ur lÄdan Ät dig

NÀr det gÀller batteriets livslÀngd erbjuder iPhone Xs 30 minuter lÀngre Àn iPhone X och iPhone Xs Max erbjuder en och en halv timme lÀngre Àn iPhone X mellan laddningarna. Medan nya iPhones Àr snabbladdade levereras de utan nödvÀndiga adaptrar och kablar.

För att dra nytta av snabbladdning krÀvs att du köper en USB-C-nÀtadapter som Àr kompatibel med Specifikation för kraftleverans, plus en blixt till USB-C-kabel.

HANDLEDNING: Hur laddar du din iPhone snabbt

MFi-certifierade Lightning till USB-C-kablar finns för nÀrvarande exklusivt tillgÀngliga frÄn Apple och kostar $ 19 per pop för en meterversion eller 35 dollar för en motsvarighet pÄ 2 meter.

RUNDA UPP: De bÀsta nÀtadaptrarna för att snabbt ladda din iPhone

Du behöver ocksÄ en 15W + USB-C-nÀtadapter kompatibel med Power Delivery-specifikationen. Apples 30W USB-C-tegel Àr ett vÀrde pÄ $ 49. Sammanfattningsvis tittar du fortfarande pÄ samma $ 68 för ytterligare Apple-mÀrkesutrustning som du behöver för att snabbt ladda din iPhone Xs eller Xs Max.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

Det Àr bÀttre för dig att fÄ en billigare USB-C-strömsten frÄn liknande Anker, NewerTech och andra. Lightning till USB-kablarna sÀljs uteslutande av Apple sÄ det finns inte mycket vickrum för att spara nÄgra dollar. För de som undrar förvÀntas billigare blixtkablar frÄn andra leverantörer inte före sommaren 2019.

Snabbladdning Àr fortfarande ett dyrt förslag

SÄvida inte Apple börjar kombinera snabbladdade kraftstenar och kablar med iPhones, Àr iDownloadBlog för nÀrvarande inte villig att rekommendera att brÀnna extra pengar bara sÄ att du kan hoppa pÄ den snabbladdade vagnen. IstÀllet gör dig sjÀlv en tjÀnst och anvÀnd den iPad-strömadaptern för att ladda din telefon snabbare Àn vanligt.

Den respekterade analytikern Ming-Chi Kuo har korrekt förutspÄtt att 2018-iPhones skulle levereras med den lilla 5-watt tegelstenen. Nya iPads troligen förfaller nÀsta mÄnad kan dock levereras med en 18-watt kraftsten för snabbladdning och dike Lightning-porten för USB-C-standarden.

RUNDA UPP: BÀsta USB-C-kraftpaket som stöder Power Delivery

FörvÀxla inte snabbladdningsfunktionen, som pÄ iPhone krÀver en 15W + USB-C-laddare med strömleverans, med snabbare laddning som gör att du kan fylla pÄ din iPhone snabbare genom att ansluta den till en 10W- eller 12W-laddare som medföljer med din iPad.