Instagram anvÀnder maskininlÀrning för att begrÀnsa it-mobbning

Instagram anvÀnder maskininlÀrning för att begrÀnsa it-mobbning

Instagram har meddelat nya ÄtgÀrder mot cybermobbning som anvÀnder maskininlÀrning för att upptÀcka olÀmpligt innehÄll. Den nya tekniken börjar rulla ut idag 9 oktober över sitt sociala nÀtverk.

Att notera att det mesta av innehĂ„llet som mĂ€nniskor delar pĂ„ sin app Ă€r “positivt och ger mĂ€nniskor glĂ€dje”, sĂ€ger Instagram Ă€ndĂ„ att “ovĂ€nligt eller ovĂ€lkommen” innehĂ„ll kvarstĂ„r. PĂ„ grund av detta kommer det att börja proaktivt upptĂ€cka mobbning i foton och bildtexter. Genom att göra detta kommer detta innehĂ„ll att skickas till Instagrams Community Operations-team för granskning.

Det förklarar:

Denna förĂ€ndring hjĂ€lper oss att identifiera och ta bort betydligt mer mobbning – och det Ă€r ett avgörande nĂ€sta steg eftersom mĂ„nga mĂ€nniskor som upplever eller observerar mobbning inte rapporterar det. Det kommer ocksĂ„ att hjĂ€lpa oss att skydda vĂ„ra yngsta medlemmar i samhĂ€llet eftersom tonĂ„ringar upplever högre mobbning online Ă€n andra.

Instagram har ocksÄ meddelat att de planerar att utöka sitt mobbkommentarfilter till livevideo. Funktionen som lanserades tidigare i Är som ett sÀtt att proaktivt upptÀcka och dölja olÀmpliga kommentarer för appens sidor Feed, Explore och Profile.

PÄ Instagram under InstÀllningar> Kommentarkontroller, kan du dölja / dölja stötande kommentarer och Àven de som innehÄller specifika ord eller fraser.

Slutligen, för att marknadsföra National Bullying Prevention Month i USA och den kommande Anti-Mobbing Week i Storbritannien, lanserar Instagram ett nytt filter. VÀnlighetskameraeffekten Àr avsedd att sprida positivitet och skapades av tonÄringförfattaren, dansaren och skÄdespelaren Maddie Ziegler.

Instagram fortsÀtter att lÀgga till nya funktioner i ett snabbt klipp. Just förra veckan introducerade den till exempel en ny nametag-funktion för att göra det lÀttare för mÀnniskor i verkliga livet att följa nÄgon pÄ tjÀnsten. Den 1 oktober lade det till stöd för stöd för de nya skÀrmupplösningarna pÄ iPhone XS Max och kommande iPhone XR.

Du kan ladda ner Instagram-app frÄn App Store.