Instagram försöker förklara sin anvÀndarflödesalgoritm igen

Instagram försöker förklara sin anvÀndarflödesalgoritm igen

Instagram, den populĂ€ra foto- och videodelningsappen frĂ„n Facebook verkar inte fĂ„ en paus. En mĂ„nad efter att ha försökt förklara hur det lĂ€gger till innehĂ„ll i feeds Ă€r det ute med lite mer förtydligande. Det helt nya verktyget “Du Ă€r helt upptagen” visas i feeds runt om i vĂ€rlden pĂ„ iOS- och Android-enheter.

Som Instagram förklarar:

Idag börjar du lĂ€gga mĂ€rke till ett meddelande “Du Ă€r helt upptagen” nĂ€r du har sett varje inlĂ€gg de senaste tvĂ„ dagarna. Vi har hört att det kan vara svĂ„rt att hĂ„lla reda pĂ„ dina inlĂ€gg. Med det hĂ€r meddelandet fĂ„r du en bĂ€ttre förstĂ„else för ditt flöde och vet att du inte har missat de senaste bilderna eller videoklippen.

För tvĂ„ Ă„r sedan ersatte Instagram appens kronologiska flöde med en som anvĂ€nde en algoritm. Även om Ă€ndringen skulle uppmuntra anvĂ€ndarna att grĂ€va djupare efter innehĂ„ll, tyckte det inte om alla. Faktum Ă€r att mĂ„nga kĂ€nde att förĂ€ndringen var förvirrande.

Förra mÄnaden gick Instagram lÀngre och förklarade hur algoritmen anvÀndes för att presentera flöden. Det sa tre huvudfaktorer baserat pÄ en anvÀndares tidigare handlingar och beteenden, avgör hur flödet byggdes. Detta inkluderade:

    Intressera: Hur mycket Instagram förutspÄr att du bryr dig om ett inlÀgg, med högre ranking för vad som betyder nÄgot för dig, bestÀmt av tidigare beteende pÄ liknande innehÄll och potentiellt maskinvision som analyserar det faktiska innehÄllet i inlÀgget.Nyhet: Hur nyligen inlÀgget delades, med prioritering för snabba inlÀgg Àn veckor gamla.Relation: Hur nÀra du Àr den person som delade den, med högre ranking för personer som du har interagerat mycket med tidigare pÄ Instagram, till exempel genom att kommentera sina inlÀgg eller taggas tillsammans pÄ foton.

Meddelandet ”Du Ă€r helt fĂ„ngat upp” ska klargöra saker Ă€nnu mer, Ă€ven om jag inte Ă€r sĂ€ker pĂ„ att det kommer att göra nĂ„gon skillnad.

Detta Àr inte Instagrams senaste förÀndring. Bara förra veckan började det rulla ut en trio av nya funktioner det förhandsgranskad tillbaka i maj, inklusive videochatt med upp till fyra personer pÄ en gÄng via Direct, en omdesignad Explore-flik och nya kameraeffekter för Stories.

Vad tror du? Kommer Instagram att kÀnna dig mer anvÀndbar eller inte?