Instagram implementerar gruppvideochatt, moderniserad fliken Utforska & amp; roliga nya kameraeffekter

Instagram Direct is rolling out group video chat with up to 4 people at the same time

Facebook-Àgda Instagram för iPhone och iPad igÄr började rulla ut en trio av nya funktioner det förhandsgranskad tillbaka i maj, inklusive videochatt med upp till fyra personer samtidigt via Direct, en omdesignad utforskningsflik och roliga nya kameraeffekter för dina berÀttelser.

Gruppvideochatt

Instagram sÀger att videochatt ger dig upplevelsen av realtidsvideo i ett privat utrymme och hjÀlper dig att kÀnna dig ansluten till vÀnner nÀr du inte kan vara tillsammans. Videochatt med en eller upp till fyra personer via Direct stöds över iOS- och Android-plattformar utan telefonnummer.

Svep bara in i din direktinkorg, öppna valfri meddelandetrÄd och tryck pÄ kameraikonen.

Videochatt stöds pÄ Instagram för iOS och Android

Som nÀmnts tidigare kan du chatta en-mot-en eller med en liten grupp pÄ upp till fyra deltagare.

Det finns inga begrĂ€nsningar – du kan hĂ„lla videokonversationen igĂ„ng sĂ„ lĂ€nge du vill. Du kan ocksĂ„ minimera videon och fortsĂ€tta chatten medan du multitaskar pĂ„ Instagram, som att skicka meddelanden och foton i Direct, blĂ€ddra i ditt flöde, lĂ€gga upp en berĂ€ttelse och mer.

HANDLEDNING: Hur man skickar livevideor via Instagram Direct

NÀr fler mÀnniskor gÄr med utvidgas videon dÀrefter. Kameraikonen blir blÄ nÀr det finns en aktiv videochatt i en grupptrÄd. För att avsluta videochatten, tryck pÄ den röda telefonikonen.

Du kan videochatta med alla du har en aktiv Direct-trÄd med.

Dina blockerade följare kan inte starta en videochatt med dig, om du undrade. För att uppdatera dina videochattaviseringar nÀr som helst, tryck pÄ kugghjulsikonen pÄ din profilsida och hitta sedan den nya videochattkontrollen i Push Notifications.

Fliken Utforskad pÄ nytt

En nydesignad Utforska gör upptÀckten av innehÄll enklare Àn tidigare med helt nya Àmneskanaler som ger Instagram-fans nya nya sÀtt att upptÀcka sina intressen för tjÀnsten.

Ämneskanaler pĂ„ Explore ger dig nya sĂ€tt att upptĂ€cka dina intressen pĂ„ Instagram.

Enligt Instagram:

Med Ă€mnet kanaler kan du vara mer avsiktlig om hur du navigerar inlĂ€gg pĂ„ Utforska. NĂ€r du öppnar sidan ser du ett fack högst upp med personliga kanaler. Detta inkluderar en “For You” -kanal, som har en blandning av inlĂ€gg som Ă€r skrĂ€ddarsydda för dina intressen.

Du ser ocksĂ„ kanaler om Ă€mnen som du kanske gillar som konst, sport, skönhet eller mode – samt en lista med hashtags som ger dig fler sĂ€tt att utforska dina intressen. Nu nĂ€r du vill bli inspirerad av de senaste modetrenderna eller upptĂ€cka ett nytt resmĂ„l kan du enkelt hitta inlĂ€gg du letar efter och följa dessa konton eller hashtags.

Oroa dig inte, utforska Àr fortfarande personlig bara för dig baserat pÄ din personliga smak och preferenser, det Àr bara det att innehÄllet nu automatiskt organiseras i Àmneskanaler. Svep frÄn rutnÀt till rutnÀt för att kolla in intressen eller slÄ en kanal och blÀddra uppÄt för att utforska det.

Explore Àr fortfarande anpassat för dig, men innehÄllet Àr nu organiserat i Àmneskanaler sÄ att du kan blÀddra bland dina intressen och gÄ djupare pÄ vilket omrÄde du vill.

Om du vill ta bort en Àmneskanal som du inte gillar hÄller du ned den och vÀljer den Stum alternativ frÄn popup-menyn. Detta skickar kanalen till slutet av facket.

Över 200 miljoner mĂ€nniskor besöker Explore varje dag.

Roliga nya kameraeffekter

Hej hej till Camera Effects Platform för Instagram eftersom fotodelningstjĂ€nsten nu har lĂ„st upp möjligheten för tredjepartsutvecklare att utforma unika och interaktiva kameraupplevelser för appen. “Det betyder att du förvandlar vilken video som helst till en NBA-dunkkamera eller lĂ€gger till ett moln av hjĂ€rtan och Pomeranians för att fluffa upp ditt foto”, sĂ€ger företaget.

Ja, du kan förvĂ€nta dig anpassade Instagram-kameraeffekter frĂ„n Ariana Grande, Baby Ariel, Liza Koshy, Vogue och Buzzfeed. Ännu bĂ€ttre, följ nĂ„got av dessa konton för att se de nya effekterna och lĂ€gg dem direkt till din Instagram-kamera.

Tredjeparter kommer att lÀgga till ytterligare kameraeffekter till Instagram över tiden, sÀger företaget.

lÄsa upp möjligheten för tredje part att designa unika, interaktiva kameraupplevelser för sina följare.

Om du ser en ny kameraeffekt i nĂ„gons berĂ€ttelse, tryck bara pĂ„ ansiktsikonen lĂ€ngst ned till höger för att lĂ€gga till den i facket, eller, om du inte följer dem, tryck pĂ„ lĂ€nken “Prova pĂ„”.

Alla dessa funktioner Àr tillgÀngliga pÄ Android och iOS frÄn och med idag.

Vi presenterar IGTV

Som vi rapporterade lanserade Instagram nyligen Instagram Television eller IGTV som de kallar det, ett nytt utrymme för att titta pÄ lÄngformiga vertikala videor frÄn de bÀsta Instagram-skaparna.

Instagram TV, eller IGTV, Àr en dedikerad app för lÄngformat videoinnehÄll frÄn dina favorit Instagram-skapare

IGTV-videor Àr inte begrÀnsade till en minut som pÄ Instagram.

Den fristĂ„ende IGTV-appen Ă€r tillgĂ€nglig i App Store gratis, men Instagram-anvĂ€ndare kan ocksĂ„ trycka pĂ„ den nya “TV-ikonen” lĂ€ngst upp till höger för att blĂ€ddra bland ett urval av IGTV-videor.

Instagram Àr en gratis nedladdning frÄn App Store.