Instagram lÀgger till stöd för de nya skÀrmupplösningarna pÄ iPhone XS Max & amp; iPhone XR

 Instagram lÀgger till stöd för de nya skÀrmupplösningarna pÄ iPhone XS Max & amp;  iPhone XR

Apples nya iPhone har större skÀrmar och med dem kommer nya upplösningar, vilket innebÀr att dina favoritappar mÄste uppdateras för att dra full nytta av de extra pixlarna. En av dem, Instagram för iOS, uppdaterades i morse med stöd för de nya skÀrmupplösningarna pÄ den senaste 6,5-tums iPhone XS Max och den kommande 6-1-tums iPhone XR.

Även om release-anteckningar för Instagrams 65.0-uppdatering inte ens nĂ€mner denna funktion, Zac Hall of 9to5Mac har upptĂ€ckt i morse det nyligen tillagda stödet för de senaste iPhone-skĂ€rmupplösningarna.

Innan idag skulle appar som Ă€nnu inte har anpassat sig till de nya formfaktorerna, som Instagram, visa en uppskalad version av iPhone X-versionen av appen, vilket resulterar i ett otydligt utseende. Som vi rapporterade förra veckan stöder bĂ„de iPhone XS Max och iPhone XR iOS’s Display Zoom-tillgĂ€nglighetsfunktion (men inte den ursprungliga 5,8-tums iPhone X och dess eftertrĂ€dare iPhone XS).

HÀr Àr den optimerade jÀmfört med skalad jÀmförelse.

Instagram för iOS - optimerad jÀmfört med skalad jÀmförelse

Som en pÄminnelse tog Instagram nyligen en GIF-knapp till Direct. Om du inte redan har sett det kan du nu lÀgga till animerade GIF-filer i dina direktmeddelanden pÄ Instagram. Klicka bara pÄ knappen för att söka efter den perfekta GIF eller tryck pÄ alternativet mÀrkt SlumpmÀssigt för att lÀgga till ett överraskande element.

Sist men inte minst testar Instagram nÄgra nya funktioner som osynliga hashtags och taggar vÀnner i videor, men det finns ingen aning om de kommer att slÀppas globalt eller helt dödas.