Instagram lÀgger till verifierings- och autentiseringsverktyg med sÀkerhet i Ätanke

Instagram lÀgger till verifierings- och autentiseringsverktyg med sÀkerhet i Ätanke

Facebook har meddelat nya verifierings- och autentiseringsverktyg avsedda att “hĂ„lla Instagram sĂ€kert.” Detta inkluderar att ge anvĂ€ndare “ökad Ă„tkomst” till Instagrams kontoverifieringsprocess och erbjuda stöd för tredjepartsappar för tvĂ„faktorautentisering. Det finns ocksĂ„ en ny “Om det hĂ€r kontot” -funktionen för anvĂ€ndare med stora följningar.

För det första gör Instagram det lÀttare för kontoinnehavare att fÄ ett blÄ verifierat mÀrke. Denna Ätskillnad Àr tillgÀnglig för anmÀrkningsvÀrda offentliga personer, kÀndisar, globala varumÀrken och enheter. För att kvalificera dig för ett blÄtt mÀrke mÄste du följa Instagrams AnvÀndarvillkor och Riktlinjer för gemenskapen.

Dessutom mÄste du uppfylla följande kriterier:

Om du tror att ditt konto Ă€r kvalificerat för verifiering hittar du snart “BegĂ€r verifiering” under instĂ€llningarna för Instagram nedan “Byt till företagsprofil.”

NÀr det gÀller att anvÀnda en tredjepartsautentiserare för att logga in pÄ ditt Instagram-konto förklarar tjÀnsten:

För att anvĂ€nda en tredjepartsapp för att logga in pĂ„ ditt Instagram-konto, gĂ„ till din profil, tryck pĂ„ menyikonen, vĂ€lj “InstĂ€llningar” lĂ€ngst ner och vĂ€lj sedan “TvĂ„faktorautentisering.” VĂ€lj “Autentiseringsapp” som din föredragna autentiseringsform. Om du redan har en autentiseringsapp installerad hittar vi appen automatiskt och skickar en inloggningskod till den. GĂ„ till appen, hĂ€mta koden och ange den pĂ„ Instagram sĂ„ aktiveras tvĂ„faktorautentisering automatiskt. Om du inte har en installerad Ă€nnu skickar vi dig till App Store eller Google Play Store för att ladda ner autentiseringsappen du vĂ€ljer. NĂ€r du har installerat den Ă„tergĂ„r du till Instagram för att fortsĂ€tta konfigurera din tvĂ„faktorautentisering.

Slutligen sĂ€ger Instagram om den nya funktionen “Om detta konto”:

Under de kommande veckorna kommer du att kunna se mer information om konton pĂ„ Instagram som nĂ„r en stor publik sĂ„ att du kan utvĂ€rdera kontoens Ă€kthet. För att lĂ€ra dig mer om ett konto, gĂ„ till deras profil, tryck pĂ„ menyn … och vĂ€lj sedan “Om det hĂ€r kontot.” DĂ€r ser du datumet dĂ„ kontot gick med pĂ„ Instagram, landet dĂ€r kontot finns, konton med delade följare, eventuella Ă€ndringar av anvĂ€ndarnamn under det senaste Ă„ret och alla annonser som kontot för nĂ€rvarande kör.

Dessa tre nya verktyg beskrivs som ett sĂ€tt att “hĂ„lla dĂ„liga skĂ„despelare utanför Instagram.” Skulle du hĂ„lla med?