Instagram testar att knacka pÄ inlÀgg i Explore, precis som med Stories

Instagram tap to advance hero

Instagram testar ett nytt, förenklat sÀtt att gÄ igenom inlÀgg pÄ fliken Utforska genom att trycka pÄ, precis som du för nÀrvarande trycker igenom BerÀttelser. Denna navigeringsfunktion testas med en delmÀngd anvÀndare, vilket framgÄr av a skÀrmdump frÄn Twitter-anvÀndare Suprateek Bose.

SĂ€g adjö till att rulla eftersom den Facebook-Ă€gda tjĂ€nsten gör en stor förĂ€ndring av hur du upplever inlĂ€gg i ditt Utforska-flöde. Enligt rapporter kan företaget eliminera trötthet genom att lĂ„ta folk slĂ„ igenom inlĂ€gg – igen, precis som med Stories.

Du skulle knacka pÄ vardera sidan av skÀrmen för att gÄ framÄt och bakÄt mellan enskilda inlÀgg. Som ett resultat skulle du kunna njuta av bilder och videor i helskÀrm snarare Àn att behöva flytta fingret för att blÀddra inlÀgget perfekt för att bara se det i sin helhet.

Tap-to-advance-funktionen bör starta i Explore först.

Den nya Instagram-knappen för att flytta framÄt lÄter mÀnniskor gÄ igenom inlÀgg i Utforska genom att trycka pÄ, precis som de trycker igenom BerÀttelser

Instagram idag bekrÀftad testet till TechCrunch.

“Vi testar alltid sĂ€tt att förbĂ€ttra upplevelsen pĂ„ Instagram och föra dig nĂ€rmare mĂ€nniskorna och sakerna du Ă€lskar”, sĂ€ger uttalandet tillskrivet en Instagram-talesman. De kunde enligt uppgift inte eller skulle inte bekrĂ€fta om den hĂ€r funktionen kan komma till huvudflödet.

Detta Àr uppenbarligen ytterligare en anstrÀngning frÄn Instagrams sida för att öka klibbighet och tid pÄ sin plattform. Att kunna spola framÄt genom inlÀgg utan anstrÀngning kommer att fÄ mig att konsumera mer av Instagram för, lÄt oss inse det, rullning Àr tröttande.

Och om Snapchat, som anvÀnder kran för att gÄ vidare i hela sin app, Àr nÄgot att gÄ med, skulle eliminering av tumme-svep trötthet verkligen hjÀlpa till att öka engagemanget.

Ser du fram emot att trycka pÄ för att gÄ vidare pÄ Instagram?

LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.