IntelligentPass inaktiverar intelligent ditt lösenord i miljöer med lÄg risk

IntelligentPass inaktiverar intelligent ditt lösenord i miljöer med lÄg risk

Sekretess och sÀkerhet Àr avgörande för de flesta smarttelefonanvÀndare, och det Àr dÀrför Apple erbjuder nÄgra av de bÀsta alfanumeriska och biometriska sÀkerhetsÄtgÀrderna i branschen. Bortsett frÄn det behöver du inte alltid din smartphone för att vara sÀker som Fort Knox, och det Àr dÀr en ny jailbreak-tweak ringde IntelligentPass av iOS-utvecklare kommer till nytta.

Precis som namnet antyder, reglerar IntelligentPass din iPhones lösenord (eller annan autentiseringsmetod, till exempel Face ID eller Touch ID) pÄ ett intelligent sÀtt sÄ att din telefon bara frÄgar efter den i specifika anvÀndarkonfigurerbara scenarier.

Du kanske till exempel vill ha ett lösenord eller annan autentiseringsmetod om du Àr offentligt eftersom du vill att dina data ska skyddas i det olyckliga scenariot att du tappar din iPhone och nÄgon annan plockar upp den. Men nÀr du Àr hemma, antingen ensam eller omgiven av de du litar pÄ, blir autentisering med nÄgra ögonblick trÄkigt arbete (speciellt nÀr Face ID eller Touch ID inte kÀnner igen dig och tvingar dig att prova allt igen).

IntelligentPass kan förhindra att din iPhone ber dig att autentisera dig sjÀlv i följande scenarier:

Tweak lÀgger till en instÀllningsruta i appen InstÀllningar dÀr du kan konfigurera var och en av dessa parametrar individuellt ():

Den Wi-Fi-nÀtverksbaserade funktionen Àr vÄr favorit i den hÀr listan eftersom den hindrar oss frÄn att bli naggade för autentisering nÀr vi Àr anslutna till vÄrt Wi-Fi-hemnÀtverk. FörvÀntat ber enheten om autentisering igen sÄ snart vi lÀmnar rÀckvidden för Wi-Fi-nÀtverket, till exempel nÀr vi pendlar till skolan eller jobbet.

Vissa mÀnniskor föredrar kanske en schemalagd metod eller Now Playing-metod beroende pÄ deras unika sÀtt att leva, och lyckligtvis erbjuder tweak en sÄdan flexibilitet direkt ur lÄdan.

Om du Ă€r trött pĂ„ att behöva “böja” dig för din iPhone för Face ID i ditt eget hem, kan IntelligentPass vara vĂ€rt att kolla in. Tweak Ă€r tillgĂ€nglig för $ 2,00 frĂ„n Cydias Packix-förvar och fungerar pĂ„ alla jailbroken iOS 10 och 11-enheter.

Tycker du att IntelligentPass Àr en bra idé? LÄt oss veta i kommentarfÀltet nedan.