Intervju med Chris Lema – WordPress-verksamhet

Intervju med Chris Lema - WordPress-verksamhet

Förra veckan genomförde vi en framgÄngsrik giveaway och insamling för att fira WPBeginners femte födelsedag och hjÀlpa till att bygga tvÄ skolor i Guatemala genom vÀlgörenhet Pencils of Promise. Detta skulle inte vara möjligt utan vÄra Platinum-sponsorer som donerade $ 5000 till kampanjen. Jag vill lyfta fram var och en av dem genom att intervjua dem om deras verksamhet.

I den hÀr intervjun har vi Chris Lema, VP för Emphasys Software, en daglig bloggare och affÀrscoach pÄ ChrisLema.com

Chris och jag trĂ€ffades först pĂ„ BlogWorld dĂ€r vĂ„r gemensamma vĂ€n Dre Armeda frĂ„n Sucuri presenterade oss. Ända sedan dess hade Chris och jag blivit goda vĂ€nner. Vi har hĂ€ngt pĂ„ dussintals konferenser, haft otaliga middagar och till och med gĂ„tt pĂ„ en hjĂ€rna i Cabo.

Chris Àlskar att hjÀlpa andra. NÀr han fick reda pÄ den giveaway jag gjorde, hoppade han direkt ombord för att donera $ 5000.

Jag har haft massor av fantastiska konversationer med Chris, sÄ jag Àr sÀker pÄ att du kommer att njuta av det hÀr samtalet och lÀra av hans erfarenhet.

Med det sagt, lÄt oss hoppa in i intervjun.

1. Vad var din första upplevelse med WordPress?

Min klient fortsatte att be om Ă€ndringar. Men ingen av dem var utvecklingsförĂ€ndringar. De var alla text- eller bildjusteringar – lĂ€gg till det hĂ€r, ta bort det hĂ€r. SĂ„ jag tĂ€nkte “nog av detta” och flyttade hans webbplats till ett CMS. Det hette DotNetNuke och jag anvĂ€nde det för att jag var mycket bekant med .NET-plattformen. Som du kan förestĂ€lla dig var det knappast intuitivt och kunden ringde mig bara igen för att göra Ă€ndringar. Allt jag hade gjort var att spara lite tid. Inget mer.

Och sedan hittade jag WordPress. Jag hade inte anvĂ€nt PHP pĂ„ nĂ„gra Ă„r och var rostig, men jag kunde snart överföra deras webbplats till det och det jag mĂ€rkte var omedelbart. De anpassade sin egen webbplats. Det var dĂ„ jag bestĂ€mde mig för att jag verkligen behövde anamma WordPress – eftersom kunder kunde hantera sig sjĂ€lva med det. Det var 2005 och jag har inte tittat tillbaka.

2. Vad var din största utmaning med WordPress?

Tillbaka nÀr jag började prata mÀnniskor inte om barns teman. SÄ jag hackade befintliga teman direkt. Jag hackade ocksÄ kÀrnan. De var alla filer och jag tÀnkte inte tvÄ gÄnger pÄ att justera filerna, göra Àndringar och fÄ saker att bli som jag ville att de skulle vara. Jag hade ingen aning om att det fanns ett sÀrskilt tillvÀgagÄngssÀtt för att hantera kÀrnor eller teman som skulle skydda mig frÄn förÀndringar. Det var en dyr lektion att lÀra sig. NÀr jag insÄg att mina förÀndringar gick vilse hade jag byggt trettio webbplatser som jag behövde gÄ tillbaka och fixa.

3. Hur anvÀnder ditt företag / jobb WordPress?

Jag arbetar pÄ ett företag som heter Emphasys. Vi gör vertikal marknadsföringsprogramvara. SÄ det mesta av vÄrt arbete fokuserar inte pÄ WordPress. Men i en av vÄra vertikaler, Residential Real Estate, bygger vi webbplatser för mÀklare. I det utrymmet anvÀnder vi WordPress och har utformat ett anpassat tema, ett anpassat MLS-plugin som utnyttjar en SaaS-baserad MLS-integration som vi skapat och en multi-site-lösning för mÀklaren och alla deras agenter.

Jag driver ocksÄ min egen webbplats, en daglig blogg, pÄ WordPress. Och i flera Är nÀr jag coachade startups anvÀnde jag det för deras webbplatser.

4. Under Ärens lopp har WordPress-ekosystemet utvecklats. Var ser du det gÄ?

Jag blev förvÄnad nÀr jag gick in i samhÀllet för tre och ett halvt Är sedan av hur lite kommunikation var inriktad pÄ affÀrssidan. Det fanns nÄgra bra resurser och mÀnniskor som hjÀlpte, men av 100 inlÀgg pÄ WordPress av folk, kanske 1 eller 2 handlade om Àmnen för samhÀllet. SÄ det Àr dÀr jag gick in och jag Àr glad att jag har sett att dialogen ökar. Det Àr fortfarande en mycket ung marknad, med de Àldsta kommersiella aktörerna (inte vÀrd) bara 5 eller 6 Är gamla.

Under de nÀrmaste Ären, nÀr vi mognar, förvÀntar jag mig att vi kommer att se flera saker (av vilka vi just börjar se hÀnda):

Plattformsutveckling (dÀr kunder erbjuds allt som SaaS) Konsolidering (dÀr kommersiella företag gÄr samman) Riktade / dedikerade sektorlösningar (vÀrd / teman / plugins för vertikala marknader)

Dessa intrÀffar nÀr en teknik gÄr vanligt.

5. Vad Àr ditt bÀsta rÄd för WordPress-företag nÀr det gÀller prissÀttning av deras produkter?

Mitt frÀmsta rÄd för mÀnniskor som försöker prissÀtta sina produkter Àr helt enkelt detta: FÄ hjÀlp.

Priserna Àr komplexa och svÄra att göra. Olika Äsikter och forskning finns. Vissa mÀnniskor har mer erfarenhet Àn andra. Och trots allt Àr tvÄ ögon bÀttre Àn ett. SÄ fÄ lite hjÀlp. FrÄga efter hjÀlp. Bjud in nÄgra personer i processen.

Jag har fler rÄd, men du bad om ett. :) För att lÀsa resten av mina rÄd, kolla in min e-bok (Priset Àr rÀtt: En introduktion till produktpriser).

6. Vad Àr enligt din Äsikt det första misstaget du ser att WordPress-företag gör?

Det största misstag som företag gör, som jag ser, Ă€r att de Ă€r fan att lĂ€ra av sina egna misstag. Det tar lĂ„ng tid och kan potentiellt sjunka dig. Eleanor Roosevelt sa, ”LĂ€r dig av andras misstag. Du kan inte leva tillrĂ€ckligt lĂ€nge för att göra dem alla sjĂ€lv. ”

Det Àr dÀrför jag erbjuder coachning och rÄdgivning, eftersom berÀttelserna jag delar med mÀnniskor skyddar dem frÄn att lÀra sig sjÀlva.

7. Varför bestÀmde du dig för att stödja denna sak och vad betyder det för dig?

Det Ă€r ingen överraskning för mĂ€nniskor som kĂ€nner mig att jag drivs för att markera, ha inflytande och lĂ€mna nĂ„got – Ă€ven om det bara Ă€r ett exempel för mina barn. SĂ„ jag investerade i den hĂ€r saken av tre skĂ€l: den första Ă€r missionĂ€r, den andra Ă€r ekonomisk och den tredje relationella.

Det första skÀlet till att jag stödde denna sak var att den stÀmde överens med mitt personliga uppdrag. Det var inte en orsak till myggnÀt. Det var inte en orsak till malariapiller. De Àr fantastiska. Men jag har ett stort vÀrde för utbildning. Under de senaste tjugo Ären har jag lÀst 50-150 böcker per Är. Jag Àrvde vÀrdet frÄn mina förÀldrar. Och jag vill ge det vidare till mina barn.

Vi gör alla val med vÄra pengar. I vÄr familj har vi ett vÀrde för generositet och vi sparar vÄra pengar sÄ att vi kan fÄ en inverkan pÄ livet direkt omkring oss. SÄ den andra anledningen Àr helt enkelt detta: Jag stödde det för att jag kunde. Jag hade pengarna. Eftersom vi hade sparat sÄ att vi kunde göra saker som detta med vÄra pengar.

Den sista anledningen Àr att du bad mig göra det. Jag vet att det lÄter dumt men inte tillrÀckligt mÄnga frÄgar. Vi Àr alla rÀdda för att lÄta fel nÀr jag har lika mycket förmÄga att sÀga nej som jag gör ja. Du frÄgade. Och pÄ grund av de tvÄ första anledningarna och pÄ grund av denna tredje sa jag ja. Se, min allmÀnna tumregel för investeringar Àr helt enkelt att följa med de projekt som mina vÀnner Àr en del av (sÀrskilt om de stÀmmer överens med mitt uppdrag och jag har medel för att göra det). Det Àr ett Ätagande att göra dina saker till mina och mina orsaker till dina.

Tack Chris för din tid och den mycket generösa donationen för att hjÀlpa till att bygga skolor.

Alla, kolla in ChrisLema.com för att lÀra dig mer tips om affÀrer och ledarskap.