Intervju med Pippin Williamson frÄn PippinsPlugins

Intervju med Pippin Williamson frÄn PippinsPlugins

Förra veckan genomförde vi en framgÄngsrik giveaway och insamling för att fira WPBeginners femte födelsedag och hjÀlpa till att bygga tvÄ skolor i Guatemala genom vÀlgörenhet Pencils of Promise. Detta skulle inte vara möjligt utan vÄra Platinum-sponsorer som donerade $ 5000 till kampanjen. Jag vill lyfta fram var och en av dem genom att intervjua dem om deras verksamhet.

I den hÀr intervjun har vi Pippin Williamson, grundare av PippinsPlugins och Easy Digital Downloads.

Pippin och jag trÀffades först vid WordPress-mötet. Vi började prata mer efter att ha hÀngt pÄ flera WordCamps över hela USA

Jag har alltid varit ett stort fan av Pippins arbete speciellt med hans plugin Easy Digital Downloads. Vi anvÀnder hans plugin för att sÀlja vÄra produkter som OptinMonster.

Pippin ger alltid tillbaka till samhÀllet, sÄ det var ingen överraskning för mig nÀr han steg upp för att bli sponsor pÄ platinanivÄ.

Med det sagt, lÄt oss hoppa in i intervjun.

1. Vad var din första upplevelse med WordPress?

Under gymnasiet blev min bror mycket intresserad av 3D-modellering och drev ett litet företag dĂ€r han skulle bygga och rendera modeller för kunder. Hans webbplats kördes pĂ„ WordPress och byggdes av en vĂ€n till honom. DĂ„ hade jag ingen aning om vad WordPress var men jag började bli intresserad av allmĂ€n webbutveckling (HTML, CSS, JavaScript osv.). Min bror frĂ„gade sĂ„ smĂ„ningom om jag kunde lĂ€ra mig mer om WordPress sĂ„ att jag kunde göra nĂ„gra Ă€ndringar och förbĂ€ttringar av temat som hans vĂ€n hade byggt ett Ă„r tidigare. Motvilligt gick jag med pĂ„ det och jag hatade det. Första gĂ„ngen jag tittade pĂ„ de inre funktionerna i ett tema tĂ€nkte jag ”vad Ă€r alla dessa PHP-filer? Varför kan vi inte bara anvĂ€nda rak HTML? Varför Ă€r det sĂ„ komplicerat? Det hĂ€r Ă€r dumt. ”

Det tog flera mÄnader innan jag vÀrmde upp till programvaran, men nÀr jag vÀl gjorde det blev jag snabbt förtjust i den.

2. NÀr skapade du ditt första plugin och vad var det?

Efter att min bror lyckades övertyga mig om att börja lÀra mig WordPress-temautveckling var jag upptagen med att bygga webbplatser för klienter pÄ WordPress. En viss klient ville ha en specialfunktion för sin webbplats som skulle göra det möjligt för honom att ladda upp anpassade teckensnitt och sedan anvÀnda dem pÄ alla element pÄ sidan. Detta var före Google-teckensnitt. Jag lyckades bygga funktionen för honom och fortsatte sedan med att skriva en handledning om den, som sedan publicerades pÄ ProBlogDesign.com strax efter. SjÀlvstudien finns fortfarande i arkiven.

NÀr handboken publicerades började jag fÄ förfrÄgningar frÄn lÀsarna om ett plugin som erbjöd samma funktionalitet. Eftersom den handledning jag hade skrivit visade hur man byggde in funktionen i ett tema var det inte riktigt plug-and-play.

Min tarmreaktion pĂ„ dessa förfrĂ„gningar om att skriva ett plugin var ”inget sĂ€tt, jag har ingen aning om hur man gör det. Plugins Ă€r hĂ„rda och lĂ€skiga ”. Efter lite insĂ„g jag dock att det skulle vara bra för mig att lĂ€ra mig skriva ett plugin, sĂ„ jag började undersöka. Det visade sig att det inte var nĂ€stan lika svĂ„rt som jag trodde och nĂ„gra dagar senare hade jag pluginet redo att gĂ„. Det kallades Font Uploader och var fortfarande tillgĂ€ngligt för bara nĂ„gra mĂ„nader sedan.

Efter det första pluginet slutade jag aldrig skriva plugins.

3. Vad var ditt frÀmsta bekymmer nÀr du började sÀlja dina plugins?

För att vara Àrlig tror jag inte att jag hade nÄgon. Mitt första kommersiella plugin var ocksÄ det allra första plugin jag nÄgonsin hade skrivit. Jag var vÀldigt naiv och visste nÀstan ingenting om affÀrer och hade faktiskt ingen avsikt att skapa ett företag av det nÀr jag började. Jag hade helt enkelt skrivit ett plugin och tÀnkte att det skulle vara kul att se om jag kunde tjÀna tillrÀckligt med pengar för att köpa nÄgra koppar kaffe.

Det tog att slÀppa ytterligare tre eller fyra kommersiella plugins innan jag verkligen började inse att det fanns potential för en heltidsaffÀr och karriÀr inom kommersiella plugins. Vid den tidpunkten började jag ha mer oro och började tÀnka pÄ nÄgra av de större bildproblemen, men tidigt gillade jag bara att skriva plugins, sÄ jag gjorde det.

4. Med en vÀxande lista med plugins, hur skar du den tid som behövs för att stödja dem alla?

Även om jag har en lista med över 100 plugins som jag har skrivit, Ă€r antalet av dem som tar anstrĂ€ngningar av nĂ„got slag för att stödja mindre Ă€n 10 eller 15. Av dessa 10 till 15 har bara tre betydande stödnivĂ„er som krĂ€vs för att upprĂ€tthĂ„lla dem . Dessa tre Ă€r ocksĂ„ ansvariga för 99% eller mer av företagets intĂ€kter, sĂ„ det Ă€r vettigt att de tar mest för att stödja.

Att tillhandahÄlla kundsupport av hög kvalitet och göra det konsekvent Àr dock en utmaning, men det Àr en mycket viktig aspekt för att upprÀtthÄlla ett framgÄngsrikt företag och för att upprÀtthÄlla ett gott rykte bland kunder och kollegor.

Det var mycket viktigt att upptÀcka ett system som fungerade bra för mig och mitt team för att hantera kundsupport. Tidigt fungerade de anvÀnda systemen inte sÄ bra, och det kostade mig. Ibland kostar det respekt för kunder pÄ grund av dÄlig hantering av supportförfrÄgningar. Ibland minskade effektiviteten som kunderna hjÀlpte till med sina frÄgor och problem.

NÀr ett högkvalitativt system hade etablerats Àr den svÄraste utmaningen helt enkelt att hÄlla jÀmna steg med supportbiljetter och inte tillÄta att de svÄrare problemen, eller de svÄrare kunderna, har för mycket personlig pÄverkan pÄ humör och attityder.

5. Finns det nÄgra universella regler som du försöker följa nÀr du skapar ett plugin?

För mig försöker jag aldrig skriva plugins som jag inte personligen skulle anvÀnda. Om jag inte har ett anvÀndarfall för pluginet, gör det det mycket, mycket svÄrare för mig att behÄlla ett högt intresse för att underhÄlla pluginet.

En annan regel Ă€r helt enkelt kvaliteten. Jag vill bara skicka kod som jag Ă€r stolt över. Om jag kan titta pĂ„ det och tĂ€nka, “det Ă€r inte tillrĂ€ckligt bra”, försöker jag alltid arbeta hĂ„rdare och lĂ€ngre för att fĂ„ det dit jag Ă€r nöjd med det. Oavsett om det har att göra med formateringen av kodbasen, organisationen av den eller till och med hur plugin-funktionerna fungerar.

Det Àr ocksÄ mycket viktigt för mig att jag alltid strÀvar efter att vara en bra medborgare i plugin-utvecklingsvÀrlden, och det innebÀr att jag arbetar för att aldrig skriva kod som pÄverkar andra utvecklare eller anvÀndare av andra plugins negativt.

6. Om nÄgon ville skapa plugins eller teman att sÀlja, hur skulle du rekommendera att de startar?

Börja med att skriva ett plugin eller tema som repar din egen klÄda. Attackera ett Àmne som du har ett personligt intresse för. Om du Àr passionerad och bryr dig djupt om det problem du arbetar för att förbÀttra eller den produkt du skapar, kommer andra att följa. Det kanske inte Àr en otrolig framgÄng utanför porten, men var konsekvent i din passion och din drivkraft, och andra kommer helt att mÀrka.

7. Varför bestÀmde du dig för att stödja denna sak och vad betyder det för dig?

Jag vÀxte upp i en mÄttligt privilegierad miljö och vÀlsignades med tillgÄng till en bra utbildning och friheten att enkelt fÄ tillgÄng till verktyg (datorer och teknik) som har spelat en stor roll i det jag har lyckats uppnÄ sÄ lÄngt i mitt liv. Om jag kan bidra till att öppna dörrarna för en god utbildning och verktygen för att hjÀlpa till att uppnÄ barnens förhoppningar och drömmar kan jag inte tÀnka pÄ nÄgon anledning att inte göra det. Jag har vÀlsignats pÄ mÄnga sÀtt; Jag hoppas bara att jag kan dela nÄgra av mina vÀlsignelser med andra.

Tack Pippin för din tid och den mycket generösa donationen för att hjÀlpa till att bygga skolor.

Alla, kolla in PippinsPlugins och Easy Digital Downloads.