Intervju med Reneta Tsankova frÄn SiteGround

Intervju med Reneta Tsankova frÄn SiteGround

Förra veckan genomförde vi en framgÄngsrik giveaway och insamling för att fira WPBeginners femte födelsedag och hjÀlpa till att bygga tvÄ skolor i Guatemala genom vÀlgörenhet Pencils of Promise. Detta skulle inte vara möjligt utan vÄra Platinum-sponsorer som donerade $ 5000 till kampanjen. Jag vill lyfta fram var och en av dem genom att intervjua dem om deras verksamhet.

I den hÀr intervjun har vi Reneta Tsankova, COO för SiteGround webbhotell.

Reneta och jag trÀffades först för ett Är sedan pÄ en konferens. Vi hade en formell mÄltid och snart utbytte flera e-postmeddelanden. Senare började vi umgÄs vid olika WordCamps och branschevenemang. Vad jag Àlskade med Reneta och SiteGround Àr deras motivation och engagemang för att förbÀttra deras plattform och betjÀna sina kunder.

Jag har personligen testat deras kundtjÀnst (anonymt) för kvalitetssÀkring, och jag hade en av de bÀsta livechattupplevelserna.

NÀr jag offentligt meddelade utdelningen gick Siteground snabbt upp för att stödja saken.

Jag har haft massor av intressanta samtal med Reneta pÄ WordCamps, och jag Àlskar att lÀra mig om alla de coola sakerna de har.

Med det sagt, lÄt oss hoppa in i intervjun.

1. Vad var ditt mÄl nÀr du startade SiteGround 2004?

Tillbaka 2004 var vi en massa oerfaren akademiker (nĂ„gra av oss fortfarande studenter) utan mycket filosofi eller lĂ„ngsiktig vision. Vi siktade bara pĂ„ att tillhandahĂ„lla en anstĂ€ndig service eftersom vi insĂ„g att vi inte var mycket annorlunda Ă€n resten av publiken, och vi trodde att kunderna kunde hĂ„lla fast vid oss ​​pĂ„ grund av bĂ€ttre stöd. Tio Ă„r senare Ă€r den tron ​​pĂ„ styrkan med gott stöd fortfarande grundlĂ€ggande för oss, Ă€ven om vi ocksĂ„ uppfödde andra vĂ€rderingar och skilde oss mycket frĂ„n vĂ„ra konkurrenter.

2. SiteGround har nyligen ommÀrkt och har mycket WordPress-fokus. Hur har WordPress-tillvÀxten pÄverkat ditt företag?

Vi har varit involverade i olika open source-projekt och vi Àr vÀrd för kunder som anvÀnder hundratals olika applikationer. Under de senaste 2-3 Ären har vi sett en trend att fler och fler kunder vÀljer WordPress framför andra skript. Det var huvudindikatorn för oss att vi var tvungna att fördubbla anstrÀngningarna för att göra vÄr tjÀnst bÀttre anpassad till WordPress-anvÀndarnas behov.

Vi började fundera pÄ sÀtt att göra vÄrt erbjudande mer tilltalande för dessa anvÀndare och blev mer engagerade i WordPress-communityn genom att sponsra, bidra och lÀra kÀnna mÀnniskorna i det. Allt sammanfogade nÄgon gÄng. Vi lyckades bygga det allomfattande WordPress-vÀrdpaketet som innehÄller speciella prestationsförstÀrkare och alla typer av bekvÀmligheter, som gratis migrering och installationstjÀnst för nykomlingar, integrerad WP-CLI och 1-klickstaging för WP-utvecklare och mer.

Omarbetningen av företaget var inte specifikt relaterat till WordPress, dess mÄl var att kommunicera bÀttre vÄra vÀrderingar som företag. Men det hjÀlpte oss ocksÄ att kommunicera alla WordPress-godsaker till vÄra besökare tydligare, vilket resulterade i att fler kunder övertygade om att vÀlja SiteGround framför andra leverantörer.

3. Med alla verktyg som Àr tillgÀngliga för att bygga webbplatser, hur Àr WordPress annorlunda för dig Àn annan programvara som du stöder?

WordPress Àr en av de största och snabbast vÀxande dÀr vi stÄr. En sak som vi gillar med det Àr att projektet har en gedigen lÄngsiktig vision och upprÀtthÄlls och stöds tillrÀckligt av bÄde nyckelpersonerna bakom det och det stora och vÀxande samhÀllet som helhet. Det gör vÄrt jobb enklare nÀr det gÀller att behÄlla det pÄ vÄr plattform.

4. Jag ser en betydande ökning av ditt engagemang i WordCamps och andra WordPress-relaterade evenemang. Hur har det pÄverkat ditt företag?

Vi deltar och sponsrar WordCamps ganska ofta. Den första pÄverkan som direkt pÄverkade vÄr dagliga verksamhet var den ökade resefrekvensen. Eftersom vi Àr baserade i Europa flyger vi ofta över till USA för ett evenemang. Nackdelen var ursprungligen att de viktigaste 2-3 SiteGround-personerna som deltog i alla WordCamps blev utbrÀnda. SÄ vi var tvungna att införa en uppsÀttning regler för att spÀda ut frekvensen av resor per person och ocksÄ lÀgga till fler personer i vÄrt evenemangsteam.

Positiva Ä andra sidan Àr mycket och kompenserar för de utmaningar vi stött pÄ. Vi lyckades bli en del av samhÀllet och bÀttre förstÄ anvÀndarnas behov och problem, vilket i gengÀld hjÀlpte oss att leverera en bÀttre upplevelse för dessa anvÀndare. SiteGround fick ocksÄ mycket synlighet som inte hade varit möjligt utan att delta i WordCamps.

5. Vad Àr den mest utmanande delen av ditt jobb?

Den mest utmanande delen för mig Àr att hantera tillvÀxt. SiteGround har vuxit snabbt, bÄde i antal personer, projekt och kunder. Det krÀvs massor av planering, kommunikation och den dagliga praktiken för att hÄlla saker och ting utan att kunderna fÄr nÄgra stötar och utan att vi alla SiteGround-anstÀllda tappar en kÀnsla för riktning.

6. Om du kan uttrycka det i tre meningar, vad skiljer SiteGround frÄn andra vÀrdar?

Vi hanterar vÄr vÀrdtjÀnst pÄ ett sÀtt som vi kÀnner oss stolta över dess kvalitet. Vi har ett stort team av mÀnniskor med en stark passion för vad de gör och en unik företagskultur som driver oss att stÀndigt bli bÀttre och bÀttre. Vi förlitar oss pÄ mÄnga smarta, interna lösningar som skiljer oss frÄn varandra och tillÄter oss att uppnÄ sÀkerhet, tillförlitlighet och effektivitet som andra leverantörer inte kan.

Varför bestÀmde du dig för att stödja denna sak och vad betyder det för dig?

Vi Àr ett mycket mÀnskligt orienterat företag och det gÄr i mÄnga riktningar. Hur vi behandlar vÄra kunder och hur vi behandlar vÄra anstÀllda Àr de tvÄ saker som lÀtt blir uppenbara nÀr vi arbetar hÄrt för att göra bÄda grupperna glada. Vi tror ocksÄ att det Àr jÀttebra om vÄr organisation kan ge mer lycka i allmÀnhet Àven utanför de mÀnniskor som Àr direkt involverade i den.

Detta Ă€r faktiskt inte vĂ„rt första engagemang med barn i en missgynnad position och tillhandahĂ„ller utbildningsmöjligheter. För tvĂ„ Ă„r sedan började vi till exempel stödja ett smart förĂ€ldralöst barn genom college. Han ville studera och var full av drömmar om hur det kunde förĂ€ndra hans liv. Det sammanföll med vad vi tror pĂ„ – att ha en bra utbildning kan göra ditt liv bĂ€ttre. SĂ„ vi gav honom ett fullstĂ€ndigt stipendium och kolla in honom regelbundet för att se till att han fĂ„r den vĂ€gledning och det mentorskap han behöver.

Men ur vÄr synpunkt Àr den svÄraste delen av att vara involverad i vÀlgörenhetsarbete faktiskt att hitta rÀtt organisation att bevilja vÄrt ekonomiska stöd till. Vi bör erkÀnna att vi inte har expertis i att vare sig göra vÀlgörenheten sjÀlva eller att utvÀrdera de möjliga organisationer vi kan sponsra och detta hindrar oss frÄn att hjÀlpa till med den fulla omfattningen vi har. Vi bestÀmde oss för att stödja din sak, inte bara för att den var bra, utan ocksÄ för att vi kÀnner dig och vi tror pÄ din förmÄga att hantera de donerade pengarna pÄ ett sÀtt som ger resultat. Och varför kÀnner vi dig? Tja, detta tar oss tillbaka till huvudÀmnet i intervjun: WordPress och WordCamps Àr skyldiga

Tack Reneta för din tid och den mycket generösa donationen för att hjÀlpa till att bygga skolor.

Alla, kolla in SiteGround webbhotell.