Intervju: Varför Matt Mullenweg skapade & amp; Älskar WordCamps

 Intervju: Varför Matt Mullenweg skapade & amp;  Älskar WordCamps

För inte sÄ lÀnge sedan skapade vi en infografik om Vad Àr en WordCamp? MÄlet med den infografiken var att öka medvetenheten i WordPress-communityn och uppmuntra WordPress-nybörjare att engagera sig genom att delta i WordCamps. Nu kanske inte vÄr infografik rÀcker, sÄ vi tÀnkte stÀlla en frÄga till Matt Mullenweg för en kort intervju om varför han skapade WordCamps, och vad Àr nÄgra av hans favoritdelar och upplevelser.

Undrar du vem som Àr Matt? Han Àr grundare av WordPress. Han Àr ocksÄ grundare av ett företag som heter Automattic som stÄr bakom coola projekt som: WordPress.com, Akismet, Gravatar, VaultPress, IntenseDebate, Polldaddy och mer. Han rÄkar bara vara killen som skapade den första WordCamp. SÄ lÄt oss se vad han har att sÀga om WordCamps som kanske kan inspirera dig att delta.

FrÄga: Hur kom begreppet WordCamps till?

Jag inspirerades av BarCamps och tÀnkte att vi kunde göra samma sak för WordPress-communityn, sÄ med 2-3 veckors varsel satte vi ihop den första i San Francisco pÄ Swedish American Music Hall och det var en enorm framgÄng, sÄ vi fortsatte gör det.

FrÄga: Vilka Àr fördelarna med att delta i ett WordCamp enligt din Äsikt?

Schemat kommer att berÀtta alla presentationer, men för mig Àr det verkliga vÀrdet av en WordCamp de kontakter du gör och de mÀnniskor du möter under tiden mellan sessionerna.

Har du nÄgra bra WordCamp-framgÄngshistorier? (som att mÀnniskor trÀffas och startar ett företag etc?)

Det finns hundratals. FrÄn min egen personliga erfarenhet deltog ungefÀr hÀlften av de mÀnniskor jag har anstÀllt pÄ Automattic pÄ ett WordCamp som en av deras introduktioner till WordPress-vÀrlden.

Redaktörens anmÀrkning: Om nÄgon av er har framgÄngshistorier, vÀnligen dela den i kommentarerna.

Vad Àr din favoritdel med WordCamps?

Jag Àlskar Genius-barerna, Àven om vi förmodligen mÄste byta namn pÄ dem sÄ att vi inte fÄr problem med Apple. Det finns inget som att spendera tid med en enda person och fixa vad det Àn Àr de kÀmpar med, vilket gör skillnad.

Vad Àr nÄgot du vill att alla WordCamps ska förbÀttra?

Jag skulle gÀrna se mer gjort med WordCamp-hÀndelserna efter att evenemanget Àr klart, sÄ det blir en permanent resurs snarare Àn bara en kortvarig marknadsföringsmekanism.

Vi vill tacka Matt för att han har tagit sig tid till sitt hektiska schema och svarat pĂ„ dessa frĂ„gor för oss. Om ni vill kan ni följa honom pĂ„ Twitter – @photomatt eller följa hans blogg.

Vi hoppas att vi ses pÄ WordCamp. Se till att kolla in schemat eftersom det kan finnas en i ditt omrÄde. Om du har varit pÄ WordCamp och vill dela dina kommentarer, gör det i kommentarerna.

Glöm inte att kolla in vÄr infografik om Vad Àr ett WordCamp och varför du ska delta!