iOS 12: s enhetliga meddelandetrÄdsfunktion skickar privata chattar till fel personer

iMessage issue in iOS 12 seems to be merging chats from different contacts

iOS 12 har adresserat den sedan lÀnge iMessage delade trÄdfrÄgan, men nu har rapporter framkommit att fixen har skapat en Ànnu större röra Àn den den tÀnkte lösa eftersom mÀnniskor ser att deras chattrÄdar felaktigt slÄs samman med olika kontakter.

Problemet rapporterades i Apple Support Communities (1,2,3,4), Reddit, Twitter och pÄ andra hÄll.

1Passorddesigner Robbie Pierce har fÄtt reda pÄ det att iOS 12 slÄr samman iMessage-konversationer med samma kontakt, men olika e-postadresser och telefonnummer. Detta var tÀnkt att ta itu med det delade trÄdproblemet som har plÄgat iMessage i flera Är.

Problemet med delad trÄd manifesterar sig nÀr en av personerna i din adressbok byter bÄde sina telefonnummer och e-postadresser för iMessage, eller anvÀnder flera enheter, eller om en kontakt byter SIM och sÄ vidare.

Detta ledde till att flera chatttrÄdar skapades för en enda kontakt.

?? iOS 12 KOMMERAR SAMMANSÄTTNINGAR MED SAMMA KONTAKT MEN ANDRA ADRESSER / NUMMER? ?

– robbie? ‍? (@heartofpixels) 10 juli 2018

Som ett exempel kan en vÀn skicka en iMessage till dig frÄn e-postadressen som Àr kopplad till deras Apple-ID. Om detta följs av, till exempel, ett annat meddelande frÄn deras iMessage-aktiverade telefonnummer och en tredje text frÄn deras Android-telefonnummer, skulle varje text hamna i olika chattrÄdar före iOS 12.

iOS 12 var tÀnkt att ta itu med detta problem genom att möjliggöra en vÀlbehövlig enhetlig trÄdfunktion, men nu slÄs tvÄ helt orelaterade meddelandetrÄdar frÄn helt olika mÀnniskor felaktigt samman i en enda trÄd, vilket gör att appen Meddelanden blir förvirrad och skickar ditt meddelande till den sista personen du skickade meddelanden till.

En pÄverkad anvÀndare skrev:

Utan tvekan började problemet nÀr jag uppgraderade till iOS12. Denna frÄga har varit förödande och mÄste lösas ASAP. Jag Àr beroende av iMessage och kan inte lÀngre lita pÄ / Àr beroende av verktyget för att skicka meddelanden till rÀtt person. PÄ samma sÀtt kan jag inte vara sÀker frÄn vilka texter som faktiskt skickas.

Problemet kan skapa potentiellt mycket pinsamma situationer dĂ€r en anvĂ€ndares text kan gĂ„ till flera personer oavsiktligt. “NĂ€r jag försöker skriva en separat, hamnar de alla tillbaka i samma trĂ„d under namnet pĂ„ personen som skickade sms till mig senast” enligt till en Twitter-anvĂ€ndare.

@AppleSupport Jag har problem pÄ iOS 12 dÀr tvÄ iMessage-konversationer jag har kombineras i en trÄd. NÀr jag försöker skriva en separat, hamnar de alla tillbaka i samma trÄd under namnet pÄ personen som skickade sms till mig senast. Har du en lösning?

– Tyler (@livlikeverdeyen) 25 september 2018

“Vet nĂ„gon hur man fixar det hĂ€r iOS 12-felet som slĂ„r ihop tvĂ„ kontakter eftersom min mamma och syster nu Ă€r under samma texttrĂ„d, sĂ„ jag mĂ„ste meddela min syster under Snapchat nu,” en annan affisch klagade.

PunikaWeb spekulerade att eftersom mÄnga drabbade anvÀndare delar ett vanligt Apple-ID med nÄgra av sina familjemedlemmar kan det innebÀra att iOS 12 slÄr samman iMessage-trÄdar enbart baserat pÄ Apple ID och ignorerar namn, e-postmeddelanden och telefonnummer. Men som PÄpekade Forbes, andra Àr rapporterar problemet nÀr mottagarna dela inte samma Apple-ID.

Som en tillfÀllig fix, ta bort alla meddelanden i trÄden varje gÄng efter att du har skickat nya meddelanden till en kontakt. Att skicka privata meddelanden till fel personer Àr ett ganska stort problem som vi förvÀntar oss att vi kommer att ta itu med i en framtida programuppdatering.

Apple nÀmner inte denna funktion i VersionsanmÀrkningar för iOS 12.

Ser du chattar frĂ„n olika kontakter slogs samman efter uppdatering till iOS 12? Är du medveten om potentiella andra problem i iOS 12: s Messages-app?

LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.