iPhone 1337 Team slÀpper jailbreak-verktyg för firmware 1.1 pÄ den ursprungliga iPod touch

iPhone 1337 Team slÀpper jailbreak-verktyg för firmware 1.1 pÄ den ursprungliga iPod touch

Det har gĂ„tt mer Ă€n 11 ​​Är sedan Apple först slĂ€ppte iPod touch med firmware 1.1, men ett team av jailbreak-utvecklare som kallar sig ”iPhone 1337-teamet” pĂ„ / r / jailbreak har pĂ„stĂ„s ha skapat ett fungerande jailbreak för det.

Mer Ă€n ett decennium senare anvĂ€nder de flesta Ă„tminstone iOS 10 eller senare, sĂ„ omstĂ€ndigheterna kring den hĂ€r nyheten Ă€r ungefĂ€r lika nischade som den blir. ÄndĂ„ ansĂ„g vi att det var vĂ€rt att nĂ€mna, med tanke pĂ„ hur mycket vi respekterar jailbreaking hĂ€r pĂ„ iDB.

Med hĂ€nvisning till Reddit-inlĂ€gget kallar iPhone 1337-teamet sin lösning för “4039 Jailbreak.” Medan namnet verkar nĂ€stan lika mĂ€rkligt som tidsramen för lanseringen, finns det en bra anledning till det: det har gĂ„tt 4039 dagar sedan Apple lanserade firmware 1.1.

Precis som det Àr osannolikt att de flesta inte har en fungerande iPod touch som kör firmware 1.1, krÀver 4039 Jailbreak ocksÄ en Windows XP-maskin och en fungerande USB-dockningskabel, som bÄda Àr utmanande att komma fram till i dag. I sjÀlva verket bör du betrakta dig som lycklig om du uppfyller alla krav.

SjÀlvklart har vi inget sÀtt att testa och validera 4039 Jailbreak, men iPhone 1337-teamet ger en nedladdningslÀnk i sitt inlÀgg tillsammans med en detaljerad upprÀknad lista över steg som beskriver jailbreak-processen.

Direkt i Reddit-inlÀgget lÀr vi oss ocksÄ mer om de utnyttjade utnyttjandena och hur jailbreak fungerar:

SÄ hÀr fungerar det:

Detta Àr byggt kring touchfree 111-kÀllan med modifierade nyttolaster. Nyttolasten lappar inte lÀngre SpringBoard (eftersom 1.1.1 SpringBoard-korrigeringsfiler Àr oförenliga med 1.1) och inte lÀngre kontrollerar och krÀver firmware 1.1.1. Detta anvÀnder libtiff-exploateringen. För att komma runt SpringBoard som inte omladdas Àr SSH den enda tillgÀngliga metoden för att starta dina (osynliga) tredjepartsappar.

Krediter

Planetbeing för beröringsfri kÀlla

(reddit anvÀndarnamn)

u / electimon för att redigera nyttolaster, ta reda pÄ installation och vÀrd

u / random_user_online för implementeringsidéer för 1.1 och anpassad root.zip

u / randomninja64 för originalhosting av 1.1.1-installation och inspiration av 1.1 JB.

Detta kommer att förbÀttras, och all hjÀlp att göra det (sÀrskilt lappa SpringBoard) uppskattas mycket. Kontakta teamet pÄ reddit.

NÀra slutet av inlÀgget uttrycker iPhone 1337-teamet sitt intresse för att underhÄlla 4039 Jailbreak och förbÀttra det via uppdateringar. Det hÀr kan vara bra, det Àr om du nÄgonsin planerar att anvÀnda den.

För vissa kan det verka skrattretande att vi ser ett firmware 1.1-jailbreak 2018; andra kommer att uppskatta att ha ett annat jailbreaking-alternativ pÄ bordet. Oavsett vilken hÄllning du tar i frÄgan kan du lÀra dig mer om 4039 Jailbreak frÄn iPhone 1337 Teams officiella Reddit-inlÀgg.

Har du allt som krÀvs för att prova 4039 Jailbreak? Dela i kommentarfÀltet nedan.