iPhone XS-anvĂ€ndare klagar över selfie-kamera ‘skönhetslĂ€ge’

iPhone XS-anvÀndare klagar över selfie-kamera 'skönhetslÀge'

Vissa tidiga iPhone XS-anvĂ€ndare anklagar Apple för att ha implementerat ett sĂ„ kallat “beauty mode” -filter i kamerans algoritmer för att jĂ€mna ut motivets hud. KlagomĂ„len dyker upp pĂ„ internet, inte sĂ„ mycket för att den okĂ€nda funktionen uppenbarligen finns, men att den inte kan stĂ€ngas av.

Som Business Insider har pĂ„pekat, dussintals av kommentatorer pĂ„ Reddit och MacRumors-forum pratar nu om hur deras selfies ser ut nĂ€r de tas med en av de nya telefonerna. PopulĂ€ra YouTuber Lewis Hilsenteger, kĂ€nd som Unbox-terapi, vĂ€ger ocksĂ„ in och sĂ€ger att hans iPhone XS Max “gör nĂ„got konstigt.”

2018 iPhones inkluderar en ny Smart HDR-funktion som Apple sĂ€ger ger “mer höjdpunkt och skuggdetaljer till dina telefoner. ” MĂ„nga tycker att funktionen fĂ„r dem att se för bra ut i selfies.

Bland kommentarerna:

”Jag Ă€r sĂ„ frustrerad över den hĂ€r kameran. Jag ser dum ut i snĂ€pp. Det verkar som om jag anvĂ€nder ett luftborstefilter, ”redditor grĂ„_13 postade.

”Jag har precis fĂ„tt min telefon och Ă€lskar den, men nĂ€r jag öppnade kameraprogrammet mot den framĂ„tvĂ€nda kameran sĂ„g mitt ansikte ut som om det hade ett Snapchat-filter. Min hud ser för slĂ€t ut ”, skrev w_illiam_ilson förra veckan.

“Det ser ut som att jag bĂ€r grund”, observerade Hilsenteger i en video som publicerades pĂ„ onsdag, efter att ha försökt kameran med HDR-funktionen pĂ„ och av. Han kallade fenomenet ”vackert”.

SkönhetslÀgen Àr populÀra, sÀrskilt i Asien, och har blivit vanligt pÄ andra smartphones och genom appar som Meitu eller FaceTune. Var och en slÀtar ut och lyser upp din hud sÄ att du ser lite mer polerad ut pÄ sociala medier.

Apple har inte svarat pĂ„ Business Insiders begĂ€ran om kommentarer. Men fotograf Abdul Dremali berĂ€ttade 9to5Mac att “Apple kontaktade mig igĂ„r och arbetar aktivt med den hĂ€r frĂ„gan.” Hans jĂ€mförelseskott visas ovan.

Om min iPhone XS Max fÄr mig att se bÀttre ut i selfies, sÄ var det. Apple bör dock klargöra processen och övervÀga att göra funktionen valfri.

Vad sÀger du? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.