iPhone XS-iPhone XR-jämförelse: vad är skillnaden?

iPhone XS-iPhone XR-jämförelse: vad är skillnaden?

Om du letar efter den största iPhone som någonsin gjorts är valet klart; du bör köpa en 6,5-tums iPhone XS Max. Men om storleken inte är lika viktig som en faktor har du två alternativ i år. Du kan köpa 5,8-tums iPhone XS eller välj 6,1-tums iPhone XR. Här är en titt på de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan båda handenheterna.

Jämförelse mellan iPhone XS och iPhone XR

Pris och färger

Det kan inte förnekas att den viktigaste skillnaden mellan båda telefonerna är priset. Om priset inte är din primära avgörande faktor är det mer troligt att du vill välja iPhone XS. Om det finns en färg du (hej, korall), har du inget annat val än att köpa iPhone XR.

IPhone XS finns i rymdgrå, silver och guld i tre lagringsstorlekar:

D√§remot finns iPhone XR i vit, svart, bl√•, gul, korall och (PRODUKT) R√ĖD i tre storlekar:

Visar

Den mest märkbara skillnaden mellan båda handenheterna är skärmstorleken. Trots att det kostar mindre är skärmen på iPhone XR något större. Utöver detta erbjuder iPhone XS fler klockor och visselpipor, inklusive:

iPhone XS: 5,8-tums OLED, bildförhållande 19,5: 9, True Tone, 2436 x 1125 pixlar (458 PPI), 1 000 000: 1 kontrastförhållande, 82,9 procent förhållande mellan skärm och kropp.

iPhone XR: 6,1-tums LCD-skärm, bildförhållande 19,5: 9, True Tone, 1792 x 828 pixlar (326 PPI), 1400: 1 kontrastförhållande, 79,0 procent skärm-till-kropp-förhållande.

De stora sakerna som sticker ut här är jämförelsen mellan OLED och LCD och att iPhone XR inte kan visa fullständigt 1080p-innehåll. Det är också viktigt att notera att 3D Touch endast är tillgänglig på iPhone XS.

Design

Förutom att erbjuda en något större skärm är iPhone XR också tyngre och tjockare, och den har större ramar på alla sidor. Den billigare modellen använder också billigare aluminium i 7000-serien på sidorna, jämfört med iPhone XS premiumchassi i stål.

Om du gillar att simma med din telefon, notera att iPhone XS har IP68-vattenmotstånd jämfört med iPhone XRs IP67. Skillnaden innebär att du kan sänka ner den dyrare modellen i upp till 30 minuter i två meter vatten jämfört med 1 meter för iPhone XR.

Prestanda

Båda iPhonesna inkluderar Apples nya A12 Bionic-chip med nästa generations Neural Engine, som erbjuder en sexkärnig CPU, fyra-kärnig GPU och M12-rörelsekoprocessor. Istället för 4G RAM som finns på iPhone XS innehåller dock iPhone XR 3GB.

Utan att testa båda handenheterna är det svårt att veta hur mycket skillnad 4 GB RAM är jämfört med 3 GB RAM. Det betyder kanske inte så mycket när du tänker på iPhone XS överlägsna dubbla kamera (se nästa avsnitt) i sig är tillräckligt för att motivera hopp-RAM. Med andra ord, prestationsmässigt kan det vara tvätt.

Kamera

Detta leder oss till kanske den mest kritiska skillnaden mellan båda handenheterna: den dubbla kameran som finns på iPhone XS och den enskilda modellen på iPhone XR.

B√•da har en prim√§r bakre kamera med 12 MP, f / 1,8 bl√§ndare, 1,4 ¬Ķm pixelstorlek, Optisk bildstabilisering (OIS), Quad-LED True Tone-blixt och Portr√§ttbelysning. B√•da modellerna har ocks√• en fr√§mre TrueDepth-kamera som m√§ter 7MP, f / 2.2-bl√§ndare och alla st√∂der HDR.

IPhone XS inneh√•ller ocks√• en sekund√§r teleobjektiv som listas som 12MP, bl√§ndare f / 2,4, 1,0 ¬Ķm pixelstorlek, OIS, 2x optisk zoom.

Batteri

Som tidigare diskuterats har iPhone XS ett 2 658 mAh batteri, medan iPhone XR har ett 2 942 mAh batteri. Per Apples webbplats översätts detta till följande skillnader mellan iPhone XS respektive iPhone XR:

Poängen

De flesta köpare kommer att vara nöjda med antingen iPhone XS eller iPhone XR. Den viktigaste skillnaden i min bok ändå är kameran. Om du planerar att gå längre än att ta enstaka ögonblicksbild bör du spendera extra pengar på iPhone XS. Eller om du handlar om OLED vs LCD, gör ditt val baserat på den preferensen.

Om du inte har en skärmmaterialpreferens och inte ser skillnaden mellan rostfritt stål och aluminium, kanske iPhone XR är rätt telefon för dig .;

Utöver detta föreslår jag att du väntar tills iPhone XR startar i slutet av oktober innan du fattar ett slutgiltigt beslut. När du kan, placera båda modellerna sida vid sida och bestäm vilken du gillar bäst.

Vilken iPhone 2018 har du bestämt dig för att köpa? Låt oss veta nedan.