iPhone XS-kamera förbÀttrar dina vertikala panorama med enhetlig exponering & amp; fokus

 iPhone XS-kamera förbÀttrar dina vertikala panorama med enhetlig exponering & amp;  fokus

Om du tar panoramabilder, sÀrskilt vertikala panoramabilder, ska du grÀva de förbÀttrade kamerorna pÄ de nya iPhone XS- och iPhone XS Max-smartphonesna. Enligt resefotograf Austin Mann, vertikala panor tagna med dessa senaste Apple-smartphones behÄller fokus jÀmnt över bilden och lider inte lÀngre av exponeringsproblem.

Accelerometern inuti dessa nya telefoner Àr finjusterad för att lÀsa din panorering. Tack vare ökad noggrannhet kan telefonerna berÀkna kamerans relativa och absoluta position i 3D-utrymme nÀr du panorerar mer pÄlitligt.

PRIMER: Vad Àr Smart HDR?

Detta minskar skakningar och suddighet samtidigt som skÀrpan, fokus och exponering ökar. Du kommer sÀrskilt att Àlska att fokus och exponering appliceras enhetligt över hela panelen.

Vertikala panoramaer i XS-serien drar ocksÄ nytta av den nya Smart HDR-funktionen som möjliggör bÀttre fÀrg, mer höjdpunkt och ökad skuggdetalj.

HĂ€r Ă€r det relevanta avsnittet frĂ„n Mann’s post (betoning min):

Det senaste Äret med iPhone X har jag haft mycket svÄrt med vertikala panorama. Jag har skott sÄ mÄnga om och om igen för att försöka fÄ allt skarpt, men fokus verkar försÀmras nÀr jag fortsÀtter uppÄt. Efter att ha pratat med Apples ingenjörer har jag lÀrt mig det var inte en frÄga om fokusdjup utan om accelerometrarna inuti enheten och hur de Àr instÀllda för att lÀsa din rörelse.

iPhone XS ÄtgÀrdar detta problem. I kombination med den nya Smart HDR har jag tagit ett gÀng vertikala panor som Àr utsatta vackert och klibbiga frÄn topp till botten. Kolla in de vertikala panorerna nedan och notera det fasta fokuseringsproblemet och den galen exponeringsförbÀttringen frÄn iPhone X till iPhone XS.

Panoramafunktionen Àr tillgÀnglig i Apples kameraapp.

För att ta en panoramabild, vÀlj Pano lÀngst ner i din kameraapp, tryck pÄ avtryckaren och börja sedan lÄngsamt panorera handenheten i pilens riktning. Försök att hÄlla pilen pÄ mittlinjen. För att byta Panorama-lÀgesriktning, tryck pÄ pilen och panorera i motsatt riktning. Avsluta genom att trycka pÄ avtryckaren igen.

HANDLEDNING: Hur man delar panoramabilder pÄ Instagram

För att ta en vertikal panorering, vrid helt enkelt iPhone till liggande orientering och panorera vertikalt. TÀnk pÄ att du ocksÄ kan vÀnda riktningen för en vertikal panorering genom att trycka pÄ pilen.

Alla iPhones med dubbla vidvinkel- och tele-kameror (iPhone 7 Plus / 8 Plus och iPhone X / XS / XS Max) kan ta en panorama 1x och 2x zoom i full upplösning.