Japan tvingar operatörer att avsluta smarttelefonsamling i ett drag som kan skada Apple

Japan tvingar operatörer att avsluta smarttelefonsamling i ett drag som kan skada Apple

Japans regering vill att trÄdlösa operatörer ska sluta samla kostnaden för smartphones i mÄnadsavgifter för tidsbegrÀnsade tjÀnster i ett drag som kan skada Apples iPhone.

Japans Chief Cabinet Secretary Yoshihide Suga citerades av Kyodo News för att sÀga att trÄdlösa operatörer har utrymme att sÀnka trÄdlösa avgifter med 40 procent.

“TrĂ„dlösa kostnader undertrycker andra utgifter”, sa en kĂ€lla.

Amerikanska transportföretag har dödat lÄngvariga kontrakt och erbjuder inte lÀngre telefonsubventioner sÄ att kunderna kan sprida hela kostnaden för hÄrdvaran över 12 eller 24 mÄnader med avbetalningar.

Men i Japan, som Reuters rapporterad PĂ„ tisdag ser regeringen lĂ„ngsiktiga trĂ„dlösa kontrakt som att “lera kostnaden för telefoner och mobilavgifter och skapa intrĂ€deshinder.”

Apple kan ha brutit mot antitrustregler genom att tvinga japanska operatörer att erbjuda rabatter pÄ iPhones och ta ut högre mÄnadsavgifter, sade landets tillsynsmyndigheter förra mÄnaden.

Regeringen övervÀger att driva transportörer för att ta betalt separat för telefoner, berÀttade den höga telekomministeriets kÀlla till nyhetsorganisationen.

Även om kunder i Japan inte debiteras i förskott för sin enhet, betalar de fortfarande för den i delbetalningar som lokala transportföretag fĂ€ster vid sina mĂ„natliga serviceavgifter i tidsbegrĂ€nsade kontrakt.

Japans största operatörer som NTT Docomo, KDDI och SoftBank döljer alla den verkliga kostnaden för en smartphone genom att erbjuda lÄngsiktiga servicekontrakt som kan kosta sÄ mycket som 10 000 yen, eller cirka 90,51 $, per mÄnad.

KDDI har redan skapat planer som separerar kostnaderna för telefon- och transportavgifter medan bÄde KKDI och Docomo ocksÄ har sÀnkt kostnaderna för kunderna genom att sÀnka sina avgifter.

Att avsluta smarttelefonbuntning i Japan, ett 127 miljoner mÀnniskor land och en viktig marknad för iPhones, skulle skada Apple eftersom uppdelningen skulle döda sina chanser med de konsumenter som inte nödvÀndigtvis Àr pÄ marknaden för en flaggskeppstelefon.

iPhones stÄr för MM Research Institute-uppskattad varannan telefon som sÀljs i Japan.