Kan jag göra copyright pÄ min webbplats? LÀr dig hur du gör copyright pÄ en logotyp och alla webbplatselement

 Kan jag göra copyright pÄ min webbplats?  LÀr dig hur du gör copyright pÄ en logotyp och alla webbplatselement

Du lĂ€gger mycket arbete pĂ„ att skapa din webbplats, sĂ„ det Ă€r verkligen meningsfullt att du vill skydda den frĂ„n innehĂ„llstjuvar och duplicatorer. Den uppmaningen kan ha drivit dig att undra, “hur gör jag copyright pĂ„ min webbplats?” Och hur Ă€r det med alla enskilda element pĂ„ webbplatsen? Det vore definitivt vettigt att veta hur man gör copyright pĂ„ en logotyp eller ett blogginlĂ€gg.

Om du nĂ„gonsin funderat pĂ„ den frĂ„gan Ă€r det hĂ€r inlĂ€gget för dig. I det kommer vi att diskutera tvĂ„ immateriella rĂ€ttighetsvillkor – upphovsrĂ€tt och varumĂ€rke. DĂ€refter kommer vi att beskriva hur du faktiskt kan tillĂ€mpa dessa villkor pĂ„ din webbplats (), inklusive steg-för-steg-guider om hur du skickar in ett upphovsrĂ€ttsansprĂ„k eller varumĂ€rke i USA.

Skillnaderna mellan varumÀrken och upphovsrÀtt

MÀnniskor anvÀnder ofta upphovsrÀtt och varumÀrke omvÀxlande. Men medan bÄda handlar om immateriell egendom, tvÄ termer gÀller för olika saker:

UpphovsrÀtt (till exempel hur man gör copyright pÄ en logotyp)

UpphovsrĂ€tt gĂ€ller originalverk inklusive ”” litterĂ€ra, dramatiska, musikaliska, konstnĂ€rliga och vissa andra intellektuella verk ”.

Om du vill skydda ett helt blogginlÀgg eller a foto som du tog (AKA ett kreativt verk), du anvÀnder copyright:

Allt originalinnehĂ„ll som skapats pĂ„ din webbplats Ă€r skyddat av upphovsrĂ€tten. Detta inkluderar kreativa verk som fotografier, mönster, skrivna artiklar och mer. NĂ€r det kreativa verket blir pĂ„tagligt (dvs. publicering) trĂ€der upphovsrĂ€ttslagen i kraft. Medan ditt originalverk Ă€r upphovsrĂ€ttsskyddat Ă€r det lĂ€ttare att fĂ„ ersĂ€ttning och skydda ditt innehĂ„ll med en registrerad upphovsrĂ€tt. Det finns nĂ„got som kallas ”Fair Use” -principen, vilket innebĂ€r att en del eller hela ditt upphovsrĂ€ttsskyddade verk ibland kan vara tillgĂ€ngligt för allmĂ€nheten.

VarumÀrken

VarumĂ€rken gĂ€ller ”ord, namn, symboler, ljud eller fĂ€rger som skiljer varor och tjĂ€nster frĂ„n de som tillverkas eller sĂ€ljs av andra och för att ange varans kĂ€lla.”

Om du vill skydda namnet pÄ din webbplats eller din logotyp, du anvÀnder ett varumÀrke.

Registrerade varumÀrken kan aldrig anvÀndas utan tillstÄnd. DÀrför skyddar du de mest vÀrdefulla delarna av ditt varumÀrke med varumÀrken. VarumÀrken inkluderar alla föremÄl som skiljer de varor eller tjÀnster som sÀljs av ditt företag. Till exempel tÀcker varumÀrken symboler, fÀrger, klingor, ordmÀrken, företagsnamn och mer. Personliga namn kan inte vara varumÀrkesmÀrkta om de inte Àr allmÀnt erkÀnda och unika, som Cabela eller Ford.

Varför ska jag göra copyright pÄ min webbplats?

UpphovsrĂ€tt och varumĂ€rken hjĂ€lper efter att du har skapat en följd och skapat ett företag med vĂ€rde. PĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet försöker ingen skapa en dubblett med ditt namn och din logotyp – eller nĂ„got som ser ut eller lĂ„ter likartat.

Det Àr inte en absolut nödvÀndighet för webbplatser, och mÄnga bloggare bryr sig inte om det. Men om du menar allvar med din blogg som företag kan registreringen av rÀtt upphovsrÀtt och varumÀrken erbjuda dig extra skydd mot kopiering.

Hur skyddar jag min webbplats och fÄr mina varumÀrken?

I USA skyddas kreativa verk av upphovsrÀttslagen som standard. Ja, du Àr fortfarande tekniskt skyddad Àven om du inte proaktivt registrerar upphovsrÀtten.

Det betyder att nÀr du skapar nÄgot unikt, som ett blogginlÀgg, Àgs det automatiskt av dig. Detta betyder dock inte exakt att du har nÄgon juridisk hÀvstÄng om nÄgon bestÀmmer sig för att stjÀla dina artiklar eller logotyp.

Faktum Àr att allt du kan göra utan registrerad upphovsrÀtt Àr ofta att skicka ett upphörande och avstÄ brev. Men om du lÀr dig att göra copyright pÄ en logotyp och alla andra element pÄ din webbplats Àr det mycket lÀttare för dig att samla in ersÀttning.

Kort sagt, upphovsrÀtt anvÀnds bÀst för att skydda din blogg och artiklar. Detsamma gÀller för fotografier. NÀr det gÀller att begrÀnsa andra mÀnniskor frÄn att anvÀnda ditt företagsnamn och logotyp, det Àr dÀr varumÀrken spelar in för ytterligare försvar.

Hur man registrerar en upphovsrÀtt

För att registrera dig för en upphovsrÀtt, gÄ till Copyright Registration Portal. HÀr betalar du en liten avgift (frÄn $ 35 till $ 55 vid tidpunkten för denna artikel) och skickar in artiklarna och annat innehÄll som du vill att ska skyddas. MÄnga bloggare slutför denna process en eller tvÄ gÄnger om Äret, eftersom du kan skicka in stora partier av artiklar och annan egendom med varje inlÀmning.

Det Ă€r trevligt eftersom webbplatsen har olika typer av innehĂ„ll kategoriserade sĂ„ att du kan lĂ€ra dig mer om var och en. Som du kan se placeras bloggar och webbplatser under omrĂ„det “Annat digitalt innehĂ„ll”.

För att registrera dig, klicka pĂ„ knappen som sĂ€ger “Logga in pĂ„ det elektroniska upphovsrĂ€ttsregistreringskontoret.”

logga in

Klicka pÄ knappen för nya anvÀndare.

ny anvÀndare

DÀrefter gÄr du igenom processen för att skicka det innehÄll som du vill skydda enligt upphovsrÀttslagen. Som nÀmnts kan du övervÀga att skicka in allt i ett parti, till exempel din webbplats, alla aktuella foton, artiklar, videor, konstverk och produkter.

personlig information - hur man gör copyright pÄ en logotyp och andra element

NÀr jag har upphovsrÀtt till min webbplats, hur fÄr jag varumÀrken?

Nu Àr det dags att ta reda pÄ hur man kopierar en logotyp och webbplatsens namn.

Börja med att gÄ till United States Patent and Trademark Office webbplats. PÄ sidan VarumÀrken ser du flera knappar för att lÀra dig mer om varumÀrken, tillÀmpa och söka efter dem.

varumÀrkesida

Ett verktyg att tÀnka pÄ Àr Sök i varumÀrkesdatabasen knapp. Du kan söka i varumÀrkets elektroniska söksystem efter vissa ord som visas i ditt företagsnamn eller logotyp. I kombination med designsökningen ger detta dig ett bra verktyg innan du bestÀmmer dig för att ansöka. Till exempel kan det hÀnda att du Àndrar namnet pÄ din nya blogg nÀr du inser att den redan har tagits.

ordsökning

För att ansöka, gÄ tillbaka till huvudsidan och klicka pÄ Ansök online knapp.

Ansök online

Tre formulÀr finns tillgÀngliga beroende pÄ vad du ansöker om. Om du alls Àr förvirrad över vilket formulÀr du ska vÀlja och hur du fyller i det, rekommenderar vi att du pratar med en advokat om hur du kan göra copyright pÄ en logotyp och fÄ mer professionell information om hur du skyddar din webbplats.

Är din webbplats skyddad? Vet du hur man ska göra copyright pĂ„ en logotyp och andra webbplatselement?

Om du nĂ„gonsin har stĂ€llt frĂ„gan ”Behöver jag göra upphovsrĂ€tt till min webbplats” Ă€r svaret detta: Om du planerar att tjĂ€na pengar pĂ„ din webbplats erbjuder varumĂ€rken och upphovsrĂ€tt mer skydd. Om det bara Ă€r en hobby eller dagbok finns det egentligen ingen mening.

SĂ„ se till att du lĂ€ser igenom den hĂ€r guiden noggrant för att se till att du vet hur du gör copyright pĂ„ en logotyp, din webbplats, ditt bloggnamn och eventuellt mindre delar som inlĂ€gg och bilder. Åh ja, och glöm inte att skydda alla mönster eller originalprodukter du sĂ€ljer.