Klassrumsfokuserad Minecraft: Education Edition slÄr iPad i september

Klassrumsfokuserad Minecraft: Education Edition slÄr iPad i september

Minecraft: Education Edition, en pedagogisk version av det populÀra vÀrldsspelspelet som Àr speciellt utformat för klassrumsbruk, slÄr iPad i september, Microsoft sa i dag.

Det Àr oklart om Apple kommer att visa upp appen under sin keynote i september.

Anledningen till att Microsoft lade iPad-stöd till plattformsspelet Àr att skolomrÄden redan har iPads. Minecraft: Education Edition Àr optimerad för ren pekinmatning och kommer att stödja nya Education Edition-funktioner som introducerades tidigare i Är.

Windows-tillverkaren skrev:

LÀr dig i en uppslukande vÀrld som frÀmjar kreativitet, samarbete och problemlösning. Genom Code Builder ansluter eleverna till populÀra lÀr-till-kod-plattformar och engagerar sig djupt i datavetenskapliga begrepp nÀr de designar och skapar.

LÀr dig mer om det hÀr spÀnnande nya sÀttet att uppleva kodning frÄn experterna pÄ Tynker, Code.org, Minecraft och pedagog Melissa Wrenchey tillsammans med sina elever vid Tesla STEM High School i Redmond, WA.

Spelet lanserades först för allmÀnheten i slutet av 2016 pÄ Windows 10 och macOS.

Volymlicenser kommer att finnas tillgÀngliga via Microsofts webbutik för utbildning och ÄterförsÀljare frÄn tredje part. Microsoft har sagt att skolor kommer att betala för spelet pÄ Ärsbasis. En gratis version kommer att finnas med upp till 25 lÀrarinloggningar och tio studentinloggningar.

Enligt GeekWire, lÀrare i skolor som Àr licensierade via Microsoft 365 for Education (A3 eller A5) redan har tillgÄng till spelet och kanske kan ladda ner det till iPads nÀr det startar. I sÄ fall mÄste dock skoladministratören tilldela tillgÀngliga spellicenser till lÀrarna som vill anvÀnda Minecraft: Education Edition.

Deirdre Quarnstrom, Microsofts chef för Minecraft Education, har bekrÀftat att elever pÄ Windows, Mac och iPad alla kommer att kunna spela och ansluta till varandra.

För mer information, kolla in webbplatsen Minecraft: Education Edition.