Kolla in den arkitektoniska modellen för Apples nyöppnade Piazza Liberty-butik i Milano

Kolla in den arkitektoniska modellen för Apples nyöppnade Piazza Liberty-butik i Milano

Torsdag välkomnade Apple allmänheten och pressmedlemmar till den planerade stora öppningen av sitt fantastiska nya flaggskepp butik och amfiteater vid Milanos Piazza del Liberty fyrkant. Italiens sjuttonde Apple-butikslokal och dess första baserad på nästa generations Apple-detaljhandel har en dramatisk glasfontän på utsidan.

Angela Ahrendts, iPhone-tillverkarens Senior Vice President of Retail, samt Chief Design Officer Jony Ive tillsammans med företagets hela designteam, var alla närvarande för att markera betydelsen av landets första nästa generations Apple-butik.

Du kan hitta bilder som visar öppningsfirandet och Piazza Liberty-butiken på sociala medier och i våra tidigare skrivningar länkade i inledningsavsnittet högst upp.

Vad jag skulle vilja dela med dig härnäst är en fantastisk arkitektonisk modell av Piazza Liberty-butiken som jag snubblat på via den tyskspråkiga webbplatsen Storeteller.de (Google översätt) medan du undersöker denna artikel. Det blogginlägget innehåller högupplösta fotografier av Piazza Liberty-butikens arkitektoniska modell, se nedan, som jag tycker är ganska fascinerande.

Butikens extraordinära struktur använder viktiga delar av företagets nästa generations detaljhandelsdesignspråk, som Gleditsia Sunburst-träd, rader med träskyltfönster, en massiv videovägg, en sittgrupp som heter The Forum och Boardroom, ett affärsområde.

Denna onekligen häftiga miniatyr ställdes ut under Open House Days i september 2017 av Foster + Partners, ett Londonbaserat arkitektföretag som har hjälpt till att skapa Milanos hisnande nya butik och tidigare arbetat på det ringformade Apple Park-huvudkontoret.

Piazza, interiören och metalltrappan var alla utdragna från samma imponerande varumärke Beola Grigia-sten som kan ses i hela Italiens modehuvudstad.

Försäljningsgolvet under den mysiga utomhusamfiteatern nås genom att gå nerför trappan mellan ett par vattenfall som utgör en del av den större fontänen.

Fontänen, realiserad av de vördade vatteninstallationsdesignerna Watercube, tjänar som en hyllning till de berömda italienska torg som förbinder staden med dess invånare.

I videon inbäddad nedan förklarar en arkitekt och Senior Executive Partner på Foster + Partners, Stefan Behling, hur han arbetade med Apples designteam i den nya butiken.

Roligt faktum: Behling tillbringade fyra år på den här butiken.

I andra Apple-detaljhandelsnyheter har Cupertino-företaget planerat en öppning av en ombyggd butik i Walnut Creek, Kalifornien på lördag 28 juli.

Det ombyggda försäljningsstället kommer att vara en kort promenad längs vägen i samma utrymme som den gamla butiken hade ockuperat sedan den öppnades 2003. Apple flyttade också nyligen Seattles åldrande University Village-butik till ett modernare utrymme i närheten.