Kommentar Moderering 201 – WordCamp Raleigh

Kommentar Moderering 201 - WordCamp Raleigh

PĂ„ WordCamp Raleigh tĂ€ckte Patrick O’Keefe ett mycket intressant Ă€mne “Kommentarmoderering”. Snarare det att prata om grunderna som plugins, han gjorde det sĂ„ att det tĂ€cker det goda och dĂ„liga med kommentarer för modereringstekniker. HĂ€r Ă€r en kort sammanfattning av sessionen tillsammans med presentationen.

NÀr du tillÄter kommentarer pÄ din webbplats bjuder du in anvÀndarinteraktion, bÄde positiv och negativ. Det Àr ditt jobb som moderator för din gemenskap att skapa en atmosfÀr som fungerar bÄde för dig och dina medlemmar. SÄ ditt första jobb som moderator Àr att bestÀmma filosofin för din kommentarsamhÀlle. Vill du ha en helt öppen gemenskap dÀr varje kommentar lÀmnas i det fria eller vill du moderera för att hÄlla din kommentarmiljö produktiv? Patrick rekommenderar att du granskar din gemenskap och bestÀmmer vad som fungerar för dig.

NÀr du har en filosofi, ta dig tid att utveckla och publicera riktlinjer för samhÀllet. Placerad precis ovanför kommentarsektionen bör detta fungera som en guide för anvÀndarna av din webbplats om vad som Àr lÀmpligt och vad som inte Àr. Detta Àr ocksÄ din riktlinje för radering eller redigering av en kommentar. Om du i förvÀg stÀller ut vad din kommentar handlar om, har du ett försvar mot kommentatorerna som klagar pÄ dina borttagningar. NÄgra idéer om vad man kan förbjuda inkluderar reklamkommentarer, svordomar eller vulgÀrt sprÄk, kommentarer som frÀmjar olaglig aktivitet, publicering av upphovsrÀttsskyddat material eller kommentarer som inte finns pÄ bloggens modersmÄl.

Hur verkstÀller du dessa riktlinjer? Först mÄste du tillhandahÄlla ett sÀtt för anvÀndare att rapportera olÀmpliga kommentarer till dig (det finns ett plugin för det!). NÀr du har gjort detta mÄste du bestÀmma om du vill ta bort kommentarerna eller redigera dem. Patrick varnar för att redigera kommentarer eftersom det kan uppstÄ anvÀndarens motreaktion. Om du redigerar eller tar bort kommentarer, ta dig tid att registrera i ett separat e-postkonto. Om du vill kan du kontakta anvÀndaren och berÀtta varför deras kommentar togs bort, men fortsÀtt med försiktighet, vissa kommentarer kan bara uppmuntras till mer dÄligt beteende av din kontakt.

WordPress erbjuder nÄgra bra moderationsalternativ. I dina diskussionsinstÀllningar bestÀmmer du om du vill tillÄta trackbacks, om du vill krÀva namn och e-post och om du vill stÀlla in ett datum för att automatiskt stÀnga kommentarer. Du kan ocksÄ anvÀnda kommentarsvartlistan, en ruta över diskussionsinstÀllningarna som automatiskt skickar inlÀgg med specifika ord och fraser till skrÀppostmappen. Du kan ocksÄ klicka pÄ anvÀndarnas IP-adresser för att se om en anvÀndare har en historia av dÄligt beteende för att hjÀlpa dig i ditt beslut att förbjuda eller inte förbjuda anvÀndare.

Det finns andra kommentarsymptom du kan anvĂ€nda, som intensiv debatt, Livefyre, Facebook-kommentarer och Disqus, men de har fĂ„ moderationsfördelar jĂ€mfört med WordPress ‘inbyggda alternativ.

Slutligen ber Patrick dig att erkÀnna att du kommer att bli den dÄliga killen ibland. Ta inte arga kommentarer personligen och förstÄ att vissa anvÀndare bara Àr galna oavsett hur trevliga eller förstÄende du Àr.

Kolla in hans presentation nedan:

PS, vi skulle inte kunna göra denna resa om det inte var för vÄr fantastiska sponsor.

Open Source Training lÀr mÀnniskor hur man anvÀnder Joomla, Drupal och WordPress.