Kommer det “tystare” MacBook Pro-tangentbordet 2018 att bli en bĂ€ttre typupplevelse?

Kommer det

Tidigare idag, 12 juli, introducerade Apple en helt ny MacBook Pro. Förutom att erbjuda en bĂ€ttre processor och upp till 32 GB RAM kommer den nya surfplattan ocksĂ„ med ett “tystare” tangentbord. Om det hĂ€r Ă€r ett tangentbord Ă„terstĂ„r att se.

Förra mĂ„naden implementerade Apple ett tangentbordstjĂ€nstprogram för sin MacBook- och MacBook Pro-serie. I tillkĂ€nnagivandet av programmet sa Cupertino att det hade bestĂ€mt att en liten andel av “fjĂ€rilströmbrytare” -tangentbord inom de tvĂ„ raderna kan bli felaktiga och mĂ„ste bytas ut. Detta följde den starkt publicerade bildandet av en grupptalan tidigare under Ă„ret om samma frĂ„ga.

Innan nya MacBook Pro levereras vet vi inte med mycket sĂ€kerhet om de Ă€ndringar som gjorts pĂ„ tangentbordet för att göra det “tystare” ocksĂ„ har fixat problemet som har plĂ„gat tangentbordet som hittades pĂ„ tidigare modeller. Ett TechCrunch författare som fick uppleva den nya bĂ€rbara datorn innan den tillkĂ€nnagavs, sĂ„g inget nytt om tangentbordet Ă„tminstone ur ett mekaniskt perspektiv.

Medan författaren Brian Heater tyckte tredje generationens tangentbord “mĂ€rkbart tystare Ă€n sin föregĂ„ngare” sĂ„g han inga andra förĂ€ndringar.

Han förklarar:

Annars Àr det egentligen ingen skillnad med de nya tangentborden ur ett mekaniskt perspektiv. FjÀrilsbrytarna Àr desamma och de erbjuder samma mÀngd nyckelresor som sina föregÄngare. Företaget kommer faktiskt inte att sÀga vad det har gjort hÀr för att sÀnka clickity-clack (det kommer att bli ett jobb för vissa nedbrytningsartister), men det Àr verkligen en förbÀttring.

Det Àr fantastiskt att Apple Àntligen implementerade det som motsvarar ett tangentbordsbytesprogram för Àldre MacBook- och MacBook Pro-modeller. Oavsett, ett företag som Apple borde inte ha nÄgon form av position för att behöva göra detta.

Vi pratar inte om nĂ„got som Ă€r helt nytt hĂ€r som Face ID eller Touch ID. Problemet som berör mĂ„nga Apple-anvĂ€ndare de senaste mĂ„naderna har varit felaktiga tangentbord – en mekanism som har funnits sĂ„ lĂ€nge vi har haft skrivmaskiner.

Med den nya MacBook Pro som kostar sĂ„ mycket som 7 000 dollar, borde det garanteras att detta “tystare” tangentbord har vilat problemet, tror du inte?

Förhoppningsvis fÄr vi reda pÄ det snart.

Du kan bestÀlla en ny MacBook Pro frÄn och med idag pÄ Apples webbplats.

Hade din Àldre MacBook eller MacBook Pro ett felaktigt tangentbord? Byt det ut?