Konstigt formade iPhone XS-batterier maximerar varje millimeter utrymme inuti chassit

Konstigt formade iPhone XS-batterier maximerar varje millimeter utrymme inuti chassit

Apples nya smartphones utnyttjar företagets första internt designade energihanteringschip, men den större nyheten Àr att iPhone XS verkar ha lÄnat nÄgra av de coolaste terrasserade batteridesignerna som vi först sÄg 2015: s 12-tums Retina MacBook.

iPhone XS / Max batterier

HÀr Àr de svÄra siffrorna:

iPhone XS Max har naturligtvis det hittills största batteriet av nÄgon iPhone-modell.

IPhone XR-batterikapaciteten kom frÄn den kinesiska webbplatsen MyDrivers före huvudtalen, sÄ ta det inte för givet innan XR trÀffar nÀsta mÄnad och iFixit gör sin rituella nedrivningsdans.

iPhone XS introducerar konturerad batteridesign

Med formfaktorenheter som smartphones Àr det alltid klokt att dra nytta av alla tekniska lösningar som man har för att maximera varje millimeter utrymme och leverera lÄng batteritid. Sedan 12-tums MacBooks terrasserade batteri försökte Apples alltmer dra nytta av varje utrymme i iPhone-chassit.

För den nya iPhone XS utvecklade de ett konturerat batteri format som bokstaven “L”. Det Ă€r första gĂ„ngen nĂ„gon iPhone har implementerat en konturerad batteridesign. Encellsbatteriet markerar ocksĂ„ den första gaplösa batteridesignen i nĂ„gon iPhone-modell hittills.

Den nya designmetoden tar bort material frÄn elektrodlagren innan de staplas.

“KlĂ€m” batteriet

Eftersom den L-formade cellen har sex sidor snarare Ă€n fyra som en rektangel, förseglas varje hörn för att förhindra onödig spĂ€nning frĂ„n termisk expansion. För att minska stressen i hörnen Ă€nnu mer har Apple effektivt “hackat” det inre hörnet pĂ„ batteriet, som vi ser ovan.

“Det hĂ€r dramatiska skiftet öppnar upp mĂ„nga designmöjligheter, men det stora hacket Ă€r ansvarig för kapacitetsminskningen i förhĂ„llande till iPhone X”, konstaterade iFixit. “Det kommer att bli intressant att se hur det hĂ€r nya batteriet fungerar nĂ€r det Ă„ldras”, tillade de.

Vid 2 659 mAh nedgraderas XS-batteriet nĂ„got frĂ„n förra Ă„rets 2,716 mAh iPhone X-batteri. Den lilla kapacitetsminskningen kompenseras dock av denna ”vilda nya batterikonfiguration” dĂ€r denna L-formade urtagning Ă€r fylld med en enda del snarare Ă€n ett par anslutna batterier.

2015 MacBook debuterar terrasserade batterier

Detta Àr knappast Apples första razzia i konstigt formade batterier.

År 2015 slĂ€ppte Apple en 12-tums MacBook med en port med Retina-skĂ€rmen. Den bĂ€rbara datorn debuterade med en terrassad batteridesign, skiktad i enskilda ark för att passa varje millimeter utrymme i det böjda höljet. Den patenterade lösningen ökade den totala batterikapaciteten med hela 35 procent Ă€n vad som skulle vara möjligt med traditionella battericeller.

Apples patent arbetar kring problem som termisk expansion genom att anvÀnda en terrasserad batteristruktur som anvÀnder lager i varierande storlek och exakt vikbara elektrodark. Dessa skÀrs i komplexa former för att passa den bÀrbara datorns strikta, exakta konturer.

Och nu anpassar de den hÀr tekniken för iPhone.

iPhone XS Max batteri

iPhone XS Max packar i ett 12,08 Wh (3,179 mAh vid 3,80 V) batteri som ocksĂ„ ser ut som bokstaven “L” men Ă€r en tvĂ„delad lösning sĂ„ ingen encell hĂ€r som pĂ„ sin mindre bror.

iFixit kommenterade att XS konturerade en-cell gör ett bĂ€ttre jobb med att utnyttja utrymme, men “packar mindre stans” eftersom iPhone XS-batteriet Ă€r nĂ„got mindre Ă€n iPhone X: s dubbelcellsmodul.

Konturerad design anvÀnds inte för iPhone XS Max-batteriet.

”Vi misstĂ€nker att detta markerar början pĂ„ en ny era inom iPhone-batteridesign – det noggrant konturerade encelliga konceptet Ă€r för nĂ€rvarande begrĂ€nsat till den mindre iPhone XS, men vi förvĂ€ntar oss att se det igen snart. iPhone XR, kanske ?, ”spekulerar iFixit.

För de som undrar Àr iPhone XS- och Max-batterierna bÄda i bollparken för Samsungs Galaxy S9- och S9 + -batterier, men mycket mindre Àn den för den nyligen slÀppta Galaxy Note 9.

BÄda de nya iPhonesna fick en solid 6 av 10 pÄ iFixits reparerbarhetsskala, delvis tack vare enkel skÀrm och batteribyte. Den sprickbara ryggglasdesignen Àr fortfarande en dyr reparationshuvudvÀrk eftersom hela chassit mÄste bytas ut om det bakre glaset spricker.