Kuo: 2018 iPhones för att fortsätta använda Lightning, bunt med 5W adapter för långsam laddning

Ryktet: iPhone 12 h√•ller fast med Lightning, Apple planerar att byta ut det mot ConnSmart Connector‚ÄĆ 2021

Analytiker Ming-Chi Kuo utfärdade idag en forskningsanmälan till kunder där han skisserade några intressanta förutsägelser om Apples kommande produktuppdateringar. Enligt analytikern kommer 2018 års iPhones inte att dike Lightning I / O för USB-C som iPad-proffs, och de kommer inte heller att innehålla en starkare, Power Delivery-kompatibel nätadapter för att stödja snabbladdningsfunktionen.

Flera rapporter hävdar att 2018: s iPhones skulle levereras med 18 watt laddare och USB-C till Lightning-kablar, men det verkar nu som om iPhones inte kommer att göra ett hopp till USB-C före 2019.

I samma rapport har analytikern förutspått att alla iPad Pro-modeller som introducerades i år kommer att inkludera USB-C, inte Lightning, och kommer att buntas med en 18-watts USB Power Delivery-adapter.

RECENSION: Den charmiga POW-laddningskabeln följer dig överallt

Alla som satsar mot Kuo borde tänka två gånger. Detta är den mest pålitliga Apple-analytikern där ute med en nästan fantastisk (men inte perfekt) track record. Kuos främsta styrka är hans adressbok Рkillen känner igenom Apples leverantörskedja och bygger oftare sina förutsägelser på branschchatter och kritisk information från asiatiska leverantörer.

2017 sa han att nya iPhones skulle behålla sina blixtportar (check), levereras med 5-watts kraftstenar (check) och stödja en bekväm snabb laddningsfunktion (check) när andra värdepappersföretag som Barclays insisterade på en starkare laddare och flytta till USB-C.

HANDLEDNING: Hur du verifierar ditt tillbehör är Apple MFi-certifierat

Dagens rapport bekräftar en tidigare berättelse som säger att Apple började meddela MFi-licenstagare att de skulle få sälja helt certifierade USB-C till blixtkablar från och med nästa år.

HANDLEDNING: Hur laddar du snabbt iPhone eller iPad

För närvarande måste personer som vill ladda sin kompatibla iPhone snabbt köpa en USB-strömförsörjningskompatibel laddare (15 watt krävs för att snabbt ladda en iPhone) och en blixt till USB-kabel, för närvarande exklusivt säljs av Apple för $ 19 per pop.