Kuo: Apple anvÀnder anpassade marker för den efterlÀngtade bilinsatsen mellan 2023 och 2025

Apple anstÀller en tidigare Tesla-ingenjör med expertis inom inredningsdesign

TF Securities-analytiker Ming-Chi Kuo (tidigare med KGI Securities) har förutspÄtt att Apple kan rekrytera sin enda chiptillverkare Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) för att bygga egna designade processorer baserat pÄ ARM-arkitektur för anvÀndning i bilprojektet.

Chipet stöder antingen hög automatisering eller fullstÀndig automatisering av förarens uppgifter.

Apple-bil som kör anpassade marker?

Tidbiten kom i samma rapport, sett av AppleInsider och MacRumors, dÀr den vördade analytikern uttryckte sin tro och resonemang om varför han trodde att Apples anpassade ARM-baserade processor skulle dyka upp pÄ Mac senast 2021.

HÀr Àr hela offertet:

Vi tror att Apple Car’s Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) stöder antingen nivĂ„ 4 (hög automatisering) eller nivĂ„ 5 (full automatisering). Endast TSMC: s 3nm- och 5nm-processer kan uppfylla kraven pĂ„ nivĂ„ 4 och 5-chip.

I augusti sa analytikern att Apple Car var pÄ rÀtt spÄr och kom inom 5-7 Är.

Vad Àr Apple Car?

För att vara tydlig vet vi inte om Apple verkligen planerar att bygga bilar.

Vi kan inte förestÀlla oss en framtid dÀr Apple skÀr stÄl och smartare mÀnniskor Àn vi har sagt att sÄ kallat Project Titan har fokuserats om som ett programvarubaserat autonomt körprojekt efter en myriad av bakslag och verkstÀllande avgÄngar.

Vi gillar den idén mycket, sÄ om Apple verkligen kommer att göra nÄgot stort nÀr det gÀller autonom körning, kan de integrera dessa lösningar i CarPlay, dess befintliga standard som gör att en bilradio eller huvudenhet kan vara en skÀrm och ocksÄ fungera styrenhet för en iPhone.

Vad sÀgs om CarPlay?

CarPlay Àr inget annat Àn en mjukvara som drar och hanterar CarPlay-grÀnssnittet och matar ut det till en ansluten enhet via blixt eller trÄdlöst. Men varför skulle Apple dÄ behöva anpassade marker för att driva en sÄdan lösning?

TvÄ skÀl: en, att bli helt oberoende av telefonen; och tvÄ, sÄ andra biltillverkare kan integrera CarPlay i sina egna fordon (liknande hur MFi-licenstagare mÄste köpa och anvÀnda ett speciellt krypteringschip frÄn Apple för att öka sÀkerheten och integriteten).

KĂ€nn dig fri att ringa in med dina tankar i kommentarerna nedan.