Kuo: Apple Car tillbaka pÄ rÀtt spÄr, kommer inom 5-7 Är

Apple anstÀller en tidigare Tesla-ingenjör med expertis inom inredningsdesign

Apples analytiker Ming-Chi Kuo tror att iPhone-tillverkaren positionerar sig för att introducera en bil pÄ tre till fem Är. Om det Àr sant, skulle detta representera ett ansikte för företaget. Under de senaste Ären har de flesta antagit att Apple inte lÀngre planerar att bygga en sÄ kallad iCar utan istÀllet fokuserade pÄ att förbÀttra sin CarPlay-teknik. Den ansedda analytikerns kommentarer publicerades först av MacRumors.

Enligt Kuo har Apples önskan att bygga en bil mestadels utvecklats av dess önskan att kontrollera bÄde hÄrdvaru- och programvaruupplevelsen. Han förklarar:

Anledningarna till (bilen) Àr följande: (1) Potentiellt stora ersÀttningskrav framtrÀder inom bilsektorn eftersom den omdefinieras av ny teknik. Fallet Àr detsamma som smarttelefonsektorn för 10 Är sedan; (2) Apples ledande teknikfördelar (t.ex. AR) skulle omdefiniera bilar och skilja Apple Car frÄn kamratprodukter. (3) Apples tjÀnst kommer att vÀxa avsevÀrt genom att gÄ in pÄ den enorma marknaden för bilfinansiering via Apple Car, och (4) Apple kan göra en bÀttre integration av hÄrdvara, programvara och service Àn nuvarande konkurrenter inom konsumentelektronik och potentiella konkurrenter inom bil sektor.

Förutom att kommentera om Apple Car sa TF International Securities analytiker ocksÄ att vi borde förvÀnta oss att Apple introducerar sina lÄngt ryktade AR-glasögon 2020. De senaste Ären har Cupertino fokuserat pÄ AR-programvara med sin ARKit. Kuo erbjuder ingen ny information om hÄrdvaran, förutom att den ska komma om tvÄ Är.

Varje samtal om en möjlig Apple Car Àr naturligtvis betydelsefull och kommer frÄn Kuo, kanske Ànnu mer.

Dessa kommentarer, tillsammans med det senaste tillkÀnnagivandet att den tidigare Apple-chefen Doug Field ÄtervÀnde till företaget efter en tid i Tesla, antyder att bilen Àr pÄ rÀtt spÄr. DjÀvulen kommer naturligtvis att vara i detaljerna.

Skulle du anmÀla dig för att köpa vÀrldens första Apple Car? Hur mycket skulle du vara villig att spendera?