Kuo: Apple-designade ARM-chips som dyker upp pÄ Mac senast 2021

Kuo: Apple-designade ARM-chips som dyker upp pÄ Mac senast 2021

Vi har hört brÄk om Apples interna projekt för att dölja Intel-processorer för sina egna inbyggda chips sedan den 2012-rapporten frÄn Bloomberg, och nu har en vördad analytiker förutspÄtt att ARM-baserade Mac-datorer skulle komma 2020 eller 2021.

TF Securities Ming-Chi Kuo skrev i en anteckning till kunderna sett av AppleInsider att framtida Mac-datorer kommer att anta företagets egen A-serieprocessor “i nĂ„gon form” med början 2020 eller 2021. Chipgjuteriet Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) kommer att vara den enda tillverkaren av Apples A13- och A14-chips under 2019 respektive 2020 .

Bortsett frÄn en optimerad kostnadsstruktur som potentiellt kan leda till potentiellt lÀgre Mac-priser, innebÀr den största fördelen med att anvÀnda sina egna marker för att driva Mac-bÀrbara datorer att öka batteriets livslÀngd avsevÀrt, vilket hÀrrör frÄn en full-stack-kontroll av hela Mac och det faktum att ARM-baserad Processorer som de som finns pÄ iPhone och iPad Àr mycket kraftvÀnligare Àn Intel-chips.

MacRumors har hela offertet:

Vi förvÀntar oss ocksÄ att Mac-modeller kommer att anta Apples egenutvecklade processor frÄn 2020 eller 2021, vilket kommer att skapa fyra fördelar för Apple: (1) Apple kan styra allt om Mac-design och produktion och bli av med negativa effekter frÄn Intels processor. Àndringar av leveransschema. (2) BÀttre vinster tack vare lÀgre processorkostnad. (3) Mac-marknadsandelar om Apple sÀnker priset. (4) Det kan skilja Mac frÄn kollegors produkter.

Analystrapporten bekrÀftade tidigare resultat.

En leveranskedjerapport som nyligen publicerades av den taiwanesiska handelspublikationen DigiTimes hÀvdade att TSCM uteslutande skulle bygga Apple A13-chips för iPhone- och iPad-modeller 2019 och förbli den enda leverantören av Apple A14-kisel 2020.

TSMC har varit den enda byggaren för dessa iPhone- och iPad-chips sedan 2016: s A10-system-pÄ-ett-chip.