Kuo: iPad 2018 för att dike Lightning till förmÄn för USB-C, bunt med 18W snabbladdningsadapter

En annan tillförlitlig kÀlla bekrÀftar 2018 iPad Pro USB-C ryktet

Introducerad i september 2012 för att ersÀtta den Äldrande 30-stifts dockningsanslutningen, kan Apples proprietÀra Lightning-port som visas pÄ iOS-enheter bytas ut pÄ Ärets iPad Pro-modeller till förmÄn för USB-C, den senaste branschstandarden för anslutning.

Det Àr enligt Ming-Chi Kuo, en vördad analytiker som i april lÀmnade KGI Securities, Taiwans nÀst största vÀrdepappersföretag, men fortsÀtter att tÀcka Apple. I sin forskningsnot som utfÀrdades till kunder pÄ mÄndag, erhÄllits av MacRumors, förutspÄr analytikern att Apple skulle avveckla Lightning I / O pÄ 2018 Ärs iPad-proffs innan det eventuellt kommer USB-C till iPhone-linjen.

Det Àr oklart om blixtbaserade tillbehör skulle fungera utan hicka pÄ de nya surfplattorna, om nÄgon form av adapter kan behövas eller om Apple planerar att inkludera en i lÄdan.

HANDLEDNING: Hur laddar du snabbt iPhone och iPad

”Förutom Face ID-stöd, förvĂ€ntar vi oss att de nya iPad Pro-modellernas huvuduppgradering ska omfatta ersĂ€ttning av Lightning med ett USB-C-grĂ€nssnitt och buntning med en ny unibody-designad 18W-nĂ€tadapter,” enligt Kuos senaste forskningsnot.

Den nya adaptern stöder snabbladdningsfunktionen, som pÄ iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus laddar batteriet frÄn noll till femtio procent pÄ trettio minuter tack vare USB Power Delivery-standarden, som stöds av Apples egna USB-nÀtadaptrar för iPad och Mac.

Kuo tror att USB-C-uppgraderingen kommer att förbÀttra laddnings- och dataöverföringshastigheterna. De frÀmsta mottagarna av övergÄngen till USB-C skulle vara leverantörerna Lucshare ICT och Cypress, den senare kopplade till tillverkare av Power Delivery-kompatibla marker för iPad Pro 2018.

NÀr det gÀller iPhones 2018 fortsÀtter de att anvÀnda Lightning-grÀnssnittet och buntar den nuvarande lilla fem-watt-nÀtadaptern, enligt den vördade analytikern.

Vad gör du av det hÀr, killar?