Kuo: iPhones frÄn 2019 anvÀnder inte Apples TrueDepth infraröda system pÄ baksidan

2018 iPhone Photography Award winners

I en ny forskningsanmÀlan som utfÀrdades till kunder i morse, har den respekterade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo uttryckt sin övertygelse om att teknikföretaget Cupertino inte kommer att integrera ett infrarött djupavkÀnningssystem pÄ baksidan av nya iPhones pÄ grund av 2019, med hÀnvisning till tvÄ skÀl .

För det första Àr den nuvarande dubbla kamerainstÀllningen tillrÀckligt kraftfull för att fÄnga djupinformation för att förverkliga funktioner som portrÀttfotograferingslÀge. Och för det andra skulle ett infrarött system som TrueDepth-modulen i skÄran i den nuvarande iPhone X-familjen fortfarande inte erbjuda tillrÀckligt med avstÄnds- och djupinformation för att göra rikare augmented reality-upplevelser verklighet.

Genom att utnyttja förskjutningen av deras tvÄ kameror genererar nuvarande iPhones med dubbla linser sÄ kallade skillnadskartor som behövs för funktioner som portrÀttlÀge och förstÀrkt verklighet.

“Vi tror att iPhones dubbla kamera kan simulera och erbjuda tillrĂ€ckligt med information om avstĂ„nd / djup som krĂ€vs för att ta bilder; det Ă€r dĂ€rför onödigt för de 2H19 nya iPhone-modellerna att vara utrustade med en bakre ToF, ”skrev analytikern i sin forskningsnot till kunder i morse, en kopia av den var erhĂ„llits av MacRumors.

iPhone Xs TrueDepth anvÀnder en VCSEL-modul (vertical-cavity surface-emitting laser) som utnyttjar en sÄ kallad strukturerad ljusmetod. En infraröd sÀndare sprutar ett mönster pÄ 30 000 tusen infraröda prickar (osynliga för det mÀnskliga ögat) och mÀter deras förvrÀngning för att berÀkna en skillnadskarta (ju lÀngre punkten desto mer förvrÀnger den).

Ett TOF-system berÀknar den tid det tar pulser av ljus att resa till och frÄn ett mÄl.

Medan ToF inte förbÀttrar grundlÀggande fotograferingsfunktionalitet ger det mycket mer exakta och högre upplösningskartor Àn den strukturerade ljustekniken. ToF kan ta djupkartor över objekt som ligger lÀngre bort, till skillnad frÄn den framÄtvÀnda TrueDepth-kameran pÄ iPhone X-familjen som inte kan fÄnga djupdata pÄ ett tillförlitligt sÀtt frÄn mer Àn nÄgra centimeter bort.

Kort sagt, Àven om ToF-tekniken Àr tillrÀckligt bra för att simulera skÀrpedjupsfotografering och ge grunden för grundlÀggande augmented reality-upplevelser, Àr den Ànnu inte redo för den typ av augmented reality-revolution som Apple ryktas arbeta med.

Enligt Kuos uppfattning skulle den ”revolutionerande augmented reality-upplevelsen” som Cupertino-teknikjĂ€tten i slutĂ€ndan syftar till att utveckla krĂ€va ett sofistikerat ToF-kamerasystem som fungerar tillsammans med en ”kraftfullare Apple Map-databas”, 5G-anslutning och företagets ryktade augmented-reality. glasögon.

Ett headset skulle lÀgga över datorbilder ovanpÄ din verkliga vÀrld.

Det ryktade headsettillbehöret skulle undersöka ett ToF-system för att berÀkna djupkartor över kortare strÀckor medan du trycker pÄ att ladda tidigare skapade djupkartor pÄ begÀran med en förbÀttrad Maps-backend och en 5G-anslutning med lÄg latens.

Mot bakgrund av detta bör en förbÀttrad kartor med förstÀrkt verklighetsfunktioner bÀra frukt nÀr ett Apple-mÀrkt headset dyker upp runt 2020. Enligt Kuo kommer augmented reality Apple Maps att vara en killer-app för Apples nÀsta generations augmented reality-upplevelse.

Tankar?